‘Cep’te baskı var
Canon Europe’un 10 ülkedeki ofis alışkanlıklarını kapsayan raporuna göre, şirketlerdeki belgelerin % 55’i güvenlik ve depolama avantajı nedeniyle dijital hale geldi. Türkiye, baskı maliyetini en çok önemseyen ülke olurken ofis çalışanlarının % 63’ü akıllı telefon ve tablet üzerinden belge yazdırıyor.
Görüntüleme ve baskı çözümlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Canon Europe, ofislerde baskı alışkanlıklarını araştıran Ofis İçgörüleri 2016 Raporu’nu açıkladı. Araştırma, Orta ve Doğu Avrupa, Avrasya, Ortadoğu ve Afrika genelinde 10 anahtar ülkede bulunan 1.000 işletmede satın alma kararını veren yöneticiler ile görüşülerek hazırlandı. Rapora göre; şirketlerdeki belgelerin yüzde 55’i güvenlik ve depolama avantajı nedeniyle taranarak dijital hale geldi.
Araştırmaya katılan işletmelerin yüzde 68’i bastığı hassas belgeleri kaybetmekten kaygı duyuyor. Yüzde 40’ı yüksek güvenliği çok değerli buluyor. İşletmelerin yüzde 70’i uzaktan baskıya önem veriyor. Kuruluşların yüzde 60’ı kendi cihazını kendin getir modeline izin veriyor. Yüzde 28’i baskı maliyetlerini hiçbir şekilde ölçmüyor.
Yüzde 47’si birkaç yıl önce olduğundan daha fazla renkli baskı yapıyor. Yüzde 57’si renkli çıktılar almak için ana yazıcılarını kullanıyor.
Dışarıdan yaptırıyoruz
Ofis çalışanlarının yüzde 59’u, bugün 3 yıl önce olduğundan daha fazla belge tarıyor. Ofis çalışanlarının yüzde 57’si, bugün 3 yıl önce olduğundan daha fazla belge basıyor. Yüzde 63 akıllı telefondan, tabletten ya da dizüstü bilgisayardan iş yerlerindeki bir yazıcıda doğrudan çıktı almaya değerli buluyor.
Türkiye araştırma yapılan ülkeler arasında en yüksek maliyet bilincine sahip ülke oldu. Ortalama yüzde 59 olan orana kıyasla Türkiye’deki işletmelerin yüzde 77’si baskının ne kadara mal olduğu konusunda daha bilinçli hale geldiğini söylüyor. Türkiye’de baskının dışarıda yaptırılması diğer ülkelere göre daha yaygın. Diğer ülkelerin yüzde 30’u dışarıda baskı yaptırırken Türkiye’de yüzde 57’si baskı işlerini baskı şirketlerine yaptırıyor. Türkiye’de işletmelerin neredeyse yarısı baskının daha önemli hale geleceğini düşünüyor. Diğer ülkelerde bu oran yüzde 32 olarak çıkıyor.
Bu durum baskı yerine dijital iletişime öncelik veren rakiplerden farklılaşmak için tanıtım ya da pazarlama amacıyla yüksek kaliteli renkli belge almalarından kaynaklanıyor.
Türkiye bölgesinde ‘yazıcı’ şampiyonu
2015 YILINDA Türkiye pazarında satılan toplam masaüstü mürekkepli ve lazer yazıcı pazarı 120 milyon euroyu buldu. Canon Eurasia’nın pazardaki payı 24 milyon euro seviyesinde. Canon Eurasia kurumsal ürünler olarak görüntüyü yakalama, baskı, tarama ve görüntüyü işleme gibi baskı ve görüntüleme sektörünün her alanında bulunuyor.
Kurumsal ürün olarak küçük fotokopi cihazından sürekli baskı alabilen cihazlara kadar çok geniş bir ürün gamına sahip. Yüksek hızlı tarayıcılar, geniş formatlı yazıcılar bulunuyor. Canon, yüksek hızlı tarayıcılarda 2014’te yüzde 32 ile pazarın lideriydi. 2015’te pazar payını yüzde 64’e yükseltti. Hem kamu hem bankalar tarafındaki yatırımları değerlendirerek satış adedini yüzde 125 artırdı. EMEA bölgesinde Canon Türkiye en yüksek satış adedini elde ederek birinci oldu.
Canon Europe Gelişmekte Olan Pazarlar B2B Satış ve Pazarlama Direktörü Matthew Wrighton, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Yüksek büyümeye sahip pazarlar baskı maliyetlerinin yönetilmesini kolaylaştıracak çözümler aradıklarını gördük. Araştırmamız, baskının şu anda bu bölgelerde daha kapsamlı iş sorunlarına yol açabilecek gizli bir maliyet olduğunu gösteriyor. Bu itibarla, pazarlardaki şirketlerin baskı maliyetlerini düşük tutmalarına yardımcı olmak için rehberlik hizmeti sunulmalıdır.”