Gazete Vatan Logo

Hamileliğiniz Bikram Yoga ile daha rahat geçsin

Hamilelere özel hazırlanan nefes teknikleri ve doğuma hazırlayan egzersizler ile rahatsızlık veren hamilelik semptomlarından kurtulabilirsiniz.

Bikram Choudhury'nin esi Rahashree'nin adıyla anılan Rahashree’nin Hamilelik Yogası, normal Bikram sınıfından daha az ısıtılmış bir odada yaklaşık 75 dakika sürmektedir.

Hamilelere özel olarak hazırlanmış seri hamile bayanları doğuma hazırlarken aynı zamanda rahatsızlık veren klasik hamilelik semptomlarını azaltıyor. Terapatik nefes teknikleriyle, doğuma hazırlayan egzersizler hamileliğin her dönemindeki ve emziren annelere de uygun. Özel olarak ısıtılmış oda yaşanabilecek herhangi bir sakatlık riski ortadan kaldırırken odanın ısıtılmış olması vücut ısınızın da artması anlamına gelmiyor.

Hamilelere özel Bikram yogasının faydaları

Hamilelik suresince oluşan sırt ve bel ağrılarını azaltır.
Fiziksel, duygusal, ruhsal denge sağlar.
Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
Kasların esnekliğini arttırır ve rahatlama sağlar.
Anneyle beraber, bebeğin de rahatlamasını. sakinleşmesini sağlar.
Doğumu kolaylaştırır, normal doğuma yardımcı olur.
Sağlıklı ve dengeli bir hamilelik yaşanır.
Doğumdan sonra alınan kiloların kolayca verilmesini sağlar.

Bikram Yoga Hakkında
Bikram Yoga, 40° sıcaklıkta yapılan, Bikram Choudhury tarafından geliştirilen, birbirini takip eden 26 yoga pozu ve 2 nefes egzersizinden oluşan bir Hatha yoga metodudur. 26 duruştan oluşan seri bilimsel olarak vücuttaki tüm kasları, bağları, tendonları ve eklemleri çalıştırmak üzere geliştirilmiştir. Bu yoga serisi organları, salgı bezlerini ve sinirleri harekete geçirerek sistematik olarak taze oksijen dolu kanın vücudun tamamında dolaşmasını sağlayarak tüm organları ve dokuları yeniler. Her bir duruş sizi bir sonradakine hazırlar ve bir öncekinden alınan yararları arttırır. Bu yararların arasında postürün düzeltilmesi, kas ve eklem kabiliyetinin artması, konsantrasyon ve enerji artışı sayılabilir. Sıcakla beraber daha fazla esneklik sağlanır, sakatlanmalardan kaçınılır ve vücutta fazlalık yapan toksinlerin dışarı atılması sağlanır. İnanılmaz derecede dengeli geliştirilmiş bu metod sayesinde, öğrenci katıldığı her 90 dakikalık derste daha fazla fiziksel, zihinsel, duygusal ve spiritüel fayda sağlar.

Neden 40 derece?
Yoga vücudun yapısını içeriden dışarıya, kemikten deriye, el parmak ucundan ayak parmak ucuna kadar değiştirir.Tabii ki vücudumuzu değiştirmeden önce onu ısıtıp yumuşatmamız gerekir. Isınmış vücut, esnek vücut demektir. Böylece vücudunuzu istediğiniz gibi yeniden yapılandırabilirsiniz. Hatha yoga vücuttaki organlardan ve salgı bezlerinden fazlalıkların ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Solunum sisteminin de yardımıyla, tüm vücutta taze kan dolaşımını sağlar. Vücuttaki her hücreyi besleyerek işlevlerini arttırır, böylece vücudun sağlıklı kalmasını sağlar. Bikram yoga ısıyı kullanarak vücudun temizlenmesini sağlar. Terlemeyle beraber vücutta bulunanan fazlalıklar deriden dışarı atılır. Yoga yapmak sadece vücuttaki oksijen seviyesini arttırmakla kalmaz aynı zamanda oksijenin nasıl düzgün kullanılması gerektiğini öğretir. Nefesimizi kontrol etmeyi de pranayamayla öğreniriz. Bikram Yoga yapılacak olan mekana özellikle 40° sıcaklıkla beraber %40 oranında nem verilir.

Yoga yapılan alanın 40° de tutulmasının nedenlerinden bazıları:
Birçok genel yanılgının tersine vücudun gereğinden fazla ısınmasını engeller.
Kasları derin esnemelerden korur.
Gözenekleri açarak toksinlerin dışarı atılamasını sağlar.
Kanı incelterek dolaşım sisteminin temizlenmesini sağlar.
Kardiyovasküler idman yapmaya olanak sağlar.
Kas dokularını yenileyerek gücü arttırır.

Haberin Devamı