Türkiye’nin suflesine Hindistan ve Avustralya talip oldu
Domino’s Pizza bu yıl Türkiye’de 10’uncu yılını kutluyor. 10’uncu yıl şerefine olsa gerek Türkiye ekibi yaratıcılıklarının tavan noktasında. Yurtdışındaki birçok Domino’s Pizza’da olmayan seçenekler üretiyorlar. Farklı kampanyalara imza atıyorlar
Domino’s Pizza bu yıl Türkiye’de 10’uncu yılını kutluyor. 10’uncu yıl şerefine olsa gerek Türkiye ekibi yaratıcılıklarının tavan noktasında. Yurtdışındaki birçok Domino’s Pizza’da olmayan seçenekler üretiyorlar. Farklı kampanyalara imza atıyorlar.
Son kampanyaları “Simit fiyatına pizza”ydı. Hatta simitçilerin pizza yediğine atıfta bulunup onları kızdırmışlardı. 25 Ocak’ta tüm orta boy pizzalarını 4.90 YTL’den satışa sunmuşlardı.
60 ülkede 8 binden fazla şubesi olan bir zincir Domino’s Pizza. Farklı ülkelerdeki Domino’s Pizza’ların mönülerinin de büyük bölümü aynı. Dünyanın neresine giderseniz gidin aynı pizzayı yiyebiliyorsunuz. Ama bu ülkeler arasında farklı lezzet peşinde koşan ve menüsüne yeni lezzetler ekleyenler de var. Bunlardan biri de Türkiye’deki Domino’s Pizza.
Örneğin Turkish ve Italiano Pizza çeşitleri ile çıtırkıtır tavuklu, iri kıyım kıymalı ve dipdiri enginarlı pizzalar yalnızca Türkiye’de var.
Yeni ürün geliştirmekte iddialı olan Domino’s Pizza’nın Türkiye ekibi bir süre önce tatlı seçeneklerine “sufle”yi ekledi.
“Pizzadan sonra sufle yenir mi?” demeyin. Kilo sorununuz yoksa afiyetle yenir.
90 bin sufle satıldı
Domino’s Pizza Türkiye ekibinin özel olarak ürettiği çikolatalı sufle Türkiye boyutlarını aştı, sufle Türkiye’de çok tuttu, kısa sürede efsaneleşti. 6 ayda 90 bin sufle satıldı.
Bu başarı Domino’s Pizza zinciri olan birçok ülkenin de dikkatini çekti. Ar-Ge çalışmaları tamamıyla Türkiye Domino’s Pizza’nın ekibi tarafından yapılan sufleye talipler çıktı. Komşu ülke Yunanistan’ın yanı sıra Suudi Arabistan, Avustralya ve Hindistan’da Türkiye Domino’s Pizza’nın suflesi satılacak. 2007 yılı içinde bu ülkelerde Domino’s Pizza menülerine Turkish sufle girecek.
Balıkçılar Başbakan’ın müdahalesini bekliyor
Kocaman Balık’ın sahibi, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, iki hafta önce Pazarın Patronu’nun konuğu olmuştu. 1500 tonla Türkiye’nin en büyük salyangoz ve kurbağa ihracatçısı olan Osman Kocaman aynı zamanda orkinos ihracatçısı. Orkinos avcılığı konusunda 2007 AB kotaları değişmezse sıkıntılı geçecek gibi görünüyor.
“Türkiye’de bizimle birlikte 6 firma dünya devleriyle bu konuda yarışıyor. Türk firmaları açık deniz avcılığında kısa zamanda büyük atılım gerçekleştirdiler ve Akdeniz’de bu sektörün lideri olan İspanyollar’la aramızdaki fark kapandı” diyen Kocaman sıkıntılarının kaynağının AB olduğunu söylüyor.
Açık deniz avcılığı konusunda AB’nin kotaları var. Kocaman, 2007 Ocak’taki toplantıda Türkiye’nin hakkı olan 2.877 ton kotayı alamadığını söylüyor ve “Türkiye, masa başı oyunlarla 918 ton kotaya mahkûm edilmek istendi. Bu, yaklaşık 85 açık deniz teknesinin ve 3 bin balıkçı ailesinin işsiz kalması, 65-70 milyon dolarlık bir ihracat geliri kaybı demek” diyor.
Bu kotaya Türk delegasyonu karşı çıkıp veto hakkını kullandı. Ancak bu yeterli değil. Balıkçılar bu vetonun anlam taşıması için Başbakan Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanı Gül’ün konuyu gündeme taşımasının gerektiğini düşünüyor. Yakında balıkçılar da seslerini yükseltecek.
Konyalı’nın 110’uncu yılında 110 çeşit şarap
Kanyon’daki Konyalı Lokantası özellikle öğle yemeklerinde iş dünyasının en gözde yeni adreslerinden oldu.
Yabancı konuklarını Konyalı’da ağırlayan iş adamları özellikle altın kaplama sahanlarda sunulan yemek servislerini anlata anlata bitiremiyor.
Konyalı’daki son yenilik de şu: 110’uncu yılını kutlayan Konyalı, Türkiye’nin ilk özel rezerv Şiraz şarabının da içinde yer aldığı 110 Türk şarabını konuklarına sunmaya başladı. Konyalı en zengin şarap kavına sahip olma konusunda hayli iddialı görünüyor.