100 bin üründen birini iste gelsin!
Sanal alışveriş merkezi olan www.istegelsin.com'da aklınıza gelebilecek her marka ve ürün mevcut
“Yoğun hayat temposu ve sürekli artan bir kalabalık içinde kendinize ayıracağınız zamanı, ihtiyaçlarınızı gidermek için tükettiğinizi biliyoruz. Biz size sizin olan zamanı geri vermeyi teklif ediyoruz!” sloganıyla yola çıktılar.
GMD Yatırım Holding’in şirketlerinden Alpasis A.Ş, önce kendi çatısı altında çalışanlarıyla bir sanal alışveriş merkezi kurdu. Sonra da bu siteyi herkesin kullanımına açtı. www.istegelsin.com 2006’nın Aralık ayında kuruldu. Üye sayısı kısa zamanda 15 bine ulaştı.
Alpasis’in Genel Müdürü Alp Çimenoğlu, “Alışveriş yapmak için sitemize üye olmanıza gerek yok ama biz yine de bizim kanalımızla alışveriş yapanların tercihlerini izleyebilmek için üye olmalarını tavsiye ediyoruz. Ancak üyeler indirimli kampanyalardan ve indirimlerden haberdar ediliyor” diyor.
100 bin ürün var
Sitede elektronikten kitaba, giyimden kozmetiğe 22 ana kategoride 100 bine yakın ürün var. İnsanın başı dönüyor.
Aklınıza gelebilecek her marka ve ürün var. El yapımı çikolatalardan, saf zeytinyağına, çadıra, çocuğunuz zekâsını geliştirecek ürünlere, bilgisayardan cep telefonuna kadar... Tüm ürünler garantili.
İstegelsin.com’dan 1000’den fazla yayınevine ve 50 bin kitaba da ulaşabiliyorsunuz.
Alp Çimenoğlu, ürün kategorilerini geliştireceklerini anlatıyor. Yakında “el sanatları”na yönelik ürünlerin hediyelik ürünler kategorisinden çıkarak ayrı bir ürün kategorisi olacağını söylüyor.
www.istegelsin.com’un müşterilerinin yüzde 75’i erkek, yüzde 25’i kadın. Alışveriş cadısı olarak bilinen kadınlar henüz internet alışverişinde emekliyor gibi görünüyor.
En çok ne mi satılıyor? Birçok internet alışveriş sitesinde olduğu gibi istegelsin.com’da da en çok cep telefonu, bilgisayar, kitap ve DVD satılıyor.
Pediküre AB standardı geliyor
Manikür ve pedikürün bilinçsizce yapıldığında AIDS ve Hepatit B gibi hastalıkların bulaşmasına yol açabildiğini biliyoruz.
Türkiye’de güzellik salonlarının yüzde 75’inde sterilizatör kullanılıyor, geri kalanında, kullanılan aletler alkol ve kaynatılmış suyla temizleniyor.
AB bu konuda çok hassas. AB üyesi ülkelerin çoğunda güzellik salonları, aletlerden tutun görevlilere kadar çok sıkı denetleniyor.
Bazı ülkelerde bulaşıcı hastalık riskini azaltmak için farklı yöntemler benimsenmiş. Örneğin Hollanda’da sulu manikür ve pedikürden büyük oranda vazgeçildi. Hollanda’da özel olarak üretilen ürünlerle mikroptan arınmış kuru manikür ve pedikür yapılıyor. Bu ürünlerden bazıları Türkiye’ye de geldi. Şimdilik çok bilinmiyor ama Türkiye’de de kuru manikür ve pedikür uygulayan güzellik merkezleri var.
Trind ve Manicure by O.P.I kuru manikür ve pedikür için Türkiye’ye gelen ürünler.
Trind’i Türkiye’ye NED İlaç’ın sahibi Hakan Oray, O.P.I’yı da Olay Kimya’nın sahibi Rupen Meyhanecioğlu getirdi.
Her iki marka da gelecekte tüm güzellik salonlarının kuru manikür ve pediküre geçeceğini hesaplıyor. Bu anlamda Türkiye’deki pazar da hayli iştah kabartıcı. Hatırlarsınız, güzellik sektörü 2001’de krizden etkilenmeyen sektörlerin başında geliyordu.