Şampiy10
Magazin
Gündem

Hala işe yarıyor!

Artık klasikleşen bilgisayar oyunu Tetris'in, beyin gücünü artırabildiği bildirildi.

ABONE OL
Vatan Haber

Günümüzdeki karmaşık bilgisayar oyunlarına kıyasla çok basit kalan Tetris, düzenli olarak oynanırsa beyindeki gri maddeyi geliştirebiliyor ve düşünme gücünü artırıyor.

Daily Telegraph'taki habere göre, ABD'deki Zihin Araştırma Merkezi bilim adamları, onlu yaşlardaki kızlar üzerinde yaptıkları testlerde, deneklerden üç ay boyunda günde yarım saat Tetris oynamalarını istediler.

Bunun ardından beyinde yapılan tarama testlerinde, deneklerin beyinlerinin hareket, eleştirel düşünce, mantık kurma, dil ve işlemlemeyle ilgili bölümünde "yapısal değişiklikler" olduğu görüldü.

BMC Research Notes adlı dergide yayımlanan araştırmayı yapan bilim adamları, Tetris oynamanın "zihin randımanını" artırdığını düşündüklerini söylediler.

Dr. Rex Jung, son 5 yıldaki beyin araştırmalarının en şaşırtıcı yanlarından birinin pratik yapmanın beynin motor bölgelerindeki gri maddeyi büyüttüğünün görülmesi olduğunu söyledi. Jung, zihinsel pratik yapmanın, gri maddedeki büyümenin işareti olan kortikal yoğunluğu artırıp artırmadığını görmek için Tetris'le ilgili araştırmayı yaptıklarını belirtti.

Araştırmayı kaleme alanlardan Dr. Richard Haier de, "Tetris oynayan ve oynamayan kızların beyinlerindeki kortikal yoğunluktaki farkı görmek bizi çok heyecanlandırdı" dedi.

Daha fazla gri madde, beynin belli bölümlerinin karmaşık görevleri yerine getirmek için çok çalışmak zorunda kalmaması anlamına geliyor.
Tetris, Rus bilgisayar programcısı Alexey Pajitnov tarafından 1984'te geliştirilmiş ve dünyanın en popüler bilgisayar oyunlarından biri olmuştu.

Diğer Haberler

  1. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne yeni başkan
  2. Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 46. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!
  3. İnme riskine dikkat! 'Eğer film çekmiş olsaydık, oğlumun hastalığını görebilirdik'
  4. Uydumuz sadece gelgitlere neden olmakla kalmıyor! İşte Ay ışığında tuhaf davranan 5 hayvan
  5. Fen lisesi öğrencileri için GençBizzTech Projesi başvuruları başladı
  6. Benlere dikkat! Bilinçsiz uygulanan yöntemler büyük problemlere neden olabilir!
  7. Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
  8. 511 hektar doğaya kazandırılıyor
  9. Take Off İstanbul, 11-12 Aralık’ta düzenlenecek
  10. Yapay Resifler bir yılda 33 farklı deniz canlısına yuva oldu

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.