Şampiy10
Magazin
Gündem

TEOG tercihleri için son tarih ertelendi! İşte MEB açıklaması...

TEOG tercih süresi MEB tarafından uzatıldı. Peki TEOG tercihleri için son tarih hangi güne ertelendi? MEB tarafından yapılan açıklamalara göre yaşanan olayların ardından TEOG tercih süresi uzatıldı? İşte MEB açıklaması ve tercihler için son tarih...

ABONE OL
Vatan Haber

TEOG tercihleri süresi uzatıldı. MEB tarafından yapılan açıklama ile TEOG tercih süresinin uzatıldığı öğrencilere bildirildi. MEB ilk açıklamasında 25 Temmuz olarak belirtilen tercihin son günü hangi tarihe çekildi? İşte tüm ayrıntılarıyla TEOG tercihlerinin son tarihi ve MEB açıklaması...

2016 yılında binlerce 8. sınıfı öğrencisi TEOG sınavın girmiş ve sonuçlar geçtiğimiz günlerde açıklanmış idi. Sonuçların açıklanması ile öğrenciler ve velileri tercih heyecanı sardı. Daha önce yapılan duyurularda TEOG tercihinin 15 Temmuz 2016 günü ile 25 Temmuz 2016 günü olduğu belirtilmişti.

15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde ülkemizde başlayan ve 17 Temmuz 2016 günü genel olarak bastırılan askeri darbe girişimi sonrası, birçok kurumu sınavları ertelemiş idi. Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden yapılan açıklamaya göre ülkemizde yaşanan haince yapılan darbeye teşebbüs olayından sonra 2016 yılı Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’da yer alan takvimde değişiklik yapıldığı belirtildi.

2016 yılı TEOG tercihlerinin son günü 25 Temmuz 2016 günü iken 29 Temmuz 2016 günü oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre daha önce 15 Temmuz 2016

25 Temmuz 2016 tarihleri olarak belirlenen TEOG tercihlerinde son gün 29 Temmuz 2016 günü olarak belirlendi.

TEOG tercih işlemleri 29 Temmuz 2016 tarihi itibariyle bittikten sonra daha önce 8 Ağustos 2016 tarihi olarak belirleten yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı ilan tarihi 12 Ağuston 2016 olarak belirlendi. Bu yeni takvime göre takvime göre yerleştirme sonuncunda boş olan kontenjanlar 15 Temmuz 2016 tarihinde duyurulacaktır.

TEOG SINAVININ DETAYLARI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemine verilen addır.

Uygulama

Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 8'inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilir. Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılır. Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılır, o günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmez. Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçeneklidir. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemez. (Ortak sınavlar orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hale dönüştürülecektir.)

Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girer. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapar. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.