Şampiy10
Magazin
Gündem

TEOG tercih dönemi başladı! Tercihler nasıl yapılıyor?

Milyonlarca öğrencinin büyük bir merakla beklediği TEOG tercihleri başladı. Peki TEOG tercihleri nasıl yapılıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları ve TEOG tercihlerinin tüm detayları...

ABONE OL
Vatan Haber

Milli Eğitim Bakalığı TEOG tercih döneminin başladığını açıkladı. TEOG tercih dönemi 25 Temmuz Pazartesi günü son bulacak. Milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla beklenen TEOG tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz bilinmiyor. İşte TEOG sınavının tüm ayrıntıları...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri, bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar alınacak.

TEOG kapsamında yapılan merkezi ortak sınavlara giren 1 milyon 200 bine yakın öğrenci, 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacak.

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos 2016'da yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında ise il ve ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvuruları alınacak. 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Danışmanlık komisyonları da hizmete başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, tercih başvurusu yapacak öğrenciler için 81 ilde Tercih Danışmanlığı Komisyonları da bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar hizmet verecek.

Komisyonlarda, tercihler konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticiler, öğrencilere danışmanlık yapacak.

Bu kapsamda, TEOG sınavlarına giren 1 milyon 200 bine yakın öğrenciye, profesyonel tercih danışmanlığı hizmeti verilecek.

Komisyonlarda görev alacak öğretmenler, öğrenci ve velilere, tercihlerde öğrencinin ilgi ve yeteneğinin dikkate alınması, okul kontenjanları, yüzdelik dilimler, başarı sıralaması, okulların ulaşım, barınma imkanları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracak.

Bu sayede öğrenciler, kendilerini tanıyan, ilgi ve yetenekleri konusunda bilgi sahibi öğretmenlerden destek alacak. Komisyonlarda, 15 bin öğretmen görev yapacak.

Komisyonların, öğrenci ve velilerin erişiminin kolay olduğu okul, çay bahçesi, alışveriş merkezi gibi halka açık yerlerde hizmet vermesi planlanıyor.

Bakanlığın tercih komisyonları, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde de üniversite tercihi yapacak adaylar için çalışma yürütecek.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.