Şampiy10
Magazin
Gündem

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 28 Mayıs'ta yapılacak

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 28 Mayıs 2016'da saat 10:00'da tüm Türkiye genelinde yapılacak. PYBS ile ilgili detayları haberimizden bulabilirsiniz.

ABONE OL
Vatan Haber

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenecek Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 28 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.

PYBS Başvuru ve Uygulama e-kılavuzu'na göre, Türkiye genelinde 28 Mayıs'ta saat 10.00'da yapılacak sınava, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri başvurabilecek.

Sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerek görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te düzenlenecek.

PYBS Başvuru ve Uygulama e-kılavuzuna, MEB'in internet sitesinden ulaşılabilinecek.

E-KILAVUZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

PYBS e-kılavuzu yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) başvuru ve uygulama e-kılavuzunu yayınladı. Kılavuzda aile, öğretmen, okul yöneticileri ve öğrenciler PYBS konusunda bilgilendiriliyor. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na başvurular öğrenci velisince okul müdürlüklerine 21 Mart-8 Nisan arasında yapılabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınavına 5, 6, 7, 9 ,10 ve 11’inci sınıflar 28 Mayıs’ta girecek. Sınav sonuçları ise 15 Temmuz’da açıklanacak.
PYBS SINAVINA 8'İNCİ SINIFLAR GİREMİYOR
MEB, yayınladığı e-kılavuzda öğrencilerin parasız yatılılığa veya bursluluğa başvuru ve yerleştirilmeleri ile ilgili usul ve esaslar hakkında bilgilendirme yapıyor. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca PYBS’ye katılmayacak. Başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine iletilmesi yeterli. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11’inci sınıf öğrencileri, 01-14 Ağustos arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacak. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak.
PYBS'YE BAŞVURU ŞARTI
PYBS’ye başvurmak için Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak, uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak, ortaöğretim kurumlarında sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almamış olmak, maddi imkanlardan yoksun bulunmak şartları aranıyor. Bunun için ailenin 2015 yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2016 mali yılı için tespit edilen 7 bin 529.40 TL’yi geçmemesi gerekiyor. MEB, ‘öğretmen çocuğu’, ‘okul yok’, ‘korunmaya muhtaç çocuk’ gibi farklı kontenjanlar hakkında bilgilendirme de yapıyor.
Başvuru işlemleri ‘www.meb.gov.tr’,’www.odsgm.meb.gov.tr’ veya ‘e-okul.meb.gov.tr’ internet adreslerinden yapılacak. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıfların sınav başvuruları 21 Mart-08 Nisan tarihlerinde alınacak. Sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 21 Mart-08 Nisan arasında okul müdürlüklerine ibraz etmeleri gerekiyor. Şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.
Başvuruyu veli okula, müdürler de e-okula yapacak
Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu ve tercihlerini yapacak. Başvuru için öğrenci velisinin ‘Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname’ ve eklerini ve ‘2016 PYBS Başvuru Formunu’ okul müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek, yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecek.Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacak. Başvuru onaylandıktan sonra e-okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecek. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmesi gerekiyor.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.