Şampiy10
Magazin
Gündem

"ÖSYM'nin iptal kararından vazgeçmesi güzel"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 12 Mart'taki Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), bir lise öğrencisinin "nefes açıcı tüp ilaçla salona girdiği" gerekçesiyle iptal edilen sınavının, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tekrar değerlendirilerek geçerli sayılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABONE OL
Vatan Haber

Arnavutluk'ta temaslarda bulunan Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavının birinci aşamasının 12 Mart'ta yapıldığını anımsatarak, ÖSYM'nin sınavda koyduğu bazı yeni kurallar olduğuna işaret etti.

ÖSYM'nin koyduğu kurallardan birinin de sınava girecek öğrencilerin saat 09.45'te salonda bulunmalarına ilişkin olduğunu söyleyen Malkoç, buna uymayan öğrencilerin haklarının iptal edildiğini hatırlattı.

Malkoç, sınava girmiş öğrencilerin bazılarının sonuçlarının iptal edildiğine, bir kısmının da sınava giremediği için mağdur olduğuna dikkati çekerek, "Bunlar Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdular. Biz inceleme ve araştırmayı yapıyorduk. Sınava girenlerden bir kısmı da yetkililere haber verip ilacı ile girdiği için sınavı iptal edilmişti. Bunlardan da müracaat eden olmuştu. Kamu Denetçiliği Kurumuna müracaatından sonra ÖSYM ile yapılan görüşmelerle birlikte, ÖSYM almış olduğu iptal kararından vazgeçti. Bu, güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

"Eksiklik ve hatalar düzeltilmeli"

Aldıkları karar için ÖSYM yetkililerine teşekkür eden Malkoç, şunları söyledi: "Yalnız '09.45 kuralı' sebebiyle sınava almadıkları öğrenciler var. Burada yaptıkları eksiklik ve hataları düzeltmeleri gerekir. Çünkü sınav saat 10.00'da başlıyor. Kural koymak elbette onların hakkı ancak kurallar konurken Anayasa'daki temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunulamaz. Sınav 10.00'da başlıyorsa, '09.45'ten önce geleceksin' deyip, gelemeyenlerin sınav haklarının ellerinden alınmaması gerekir. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Umut ediyorum ki dostane bir çözüm bulunur. ÖSYM bu hatalı tutumundan, yanlış kararından vazgeçer. Vazgeçmediği takdirde biz, Kamu Denetçiliği Kurumu olarak gerekli araştırmaları ve incelemeleri zaten yapıyoruz. Kararımızı da hukuka uygun olarak vereceğiz ve kamuoyuna açıklayacağız."

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.