Şampiy10
Magazin
Gündem

E-Okul VBS üzerinden devamsızlık ve not bilgileri nasıl öğrenilir?

E okul VBS sistemi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen birçok öğrenci bulunmaktadır. Okullarda yapılan sınavların ders öğretmenleri tarafından Veli Bilgilendirme Sistemi olarak da bilinen VBS üzerine girmeleri ile birlikte her derse ait sınav sonuçlarının hem öğrenciler hem de veliler tarafından öğrenilmesi mümkün oluyor.

ABONE OL
Vatan Haber

2007 yılının Ocak ayından itibaren açılış yapan E okul veli bilgilendirme sistemi kimi öğrenciler tarafından aldıkları kötü notlar sebebiyle sevilmese de birçok veli tarafından onaylanan bir sistem olmak özelliğini de taşıyor.

E OKUL VBS NEDİR?

Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir.

Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar.

Sisteme girmek isteyen öğrencilerin yapması gereken tek şey ise güvenlik kodu ile birlikte T. C. Kimlik numarasını ve okul numarasını girmekten geçiyor. E okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak işte bu kadar kolay bir işlem.

Sisteme giriş yapılan tüm bu bilgilerin öğrenci tarafından görülebilmesi velilerin ders öğretmenlerine soracakları birçok soru için veli toplantılarını beklemelerini önlüyor ve velilerin merak ettiği birçok şeyi gözler önüne seriyor. Ayrıca öğrencilerde bu sistem üzerinden öğrencilik hayatlarının kağıt üzerinde ne durumda olduğunu da görebiliyor.

Öğrenciler ve bu öğrencilerin velileri Veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencinin devamsızlık durumunu, girdiği sınavların sonuçlarını, şube başarı ortalamalarını, sınav tarihlerini, aldığı belgeleri, karne notlarını, yıl sonu notlarını, sınıf bilgilerini, nakil durumunu ve haftalık ders programını görebilmektedir.

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E okula giriş yapmak oldukça kolay bir işlemdir. Öğrencilerin tek yapması gereken şey kimlik numaraları ile birlikte okul numaralarını girmektir. Son olarak da güvenlik resminde yer alan harf ve rakamları gerekli kutucuğa doğru bir şekilde giren öğrenciler sisteme giriş yapabiliyor. Güvenlik resminde yazılı olan karakterler ile ilgili herhangi bir sorun yaşayan ve bu karakterleri görmekte sıkıntı çeken öğrencilerin yenileme butonu sayesinde bu güvenlik resmini yenileyebileceklerini de belirtelim. Beraberinde ise karşınıza bir takım doğrulama işlemleri ile alakalı olarak sorular çıkabilir. Bunları da doğu bir şekilde cevaplayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E okul veli bilgilendirme sistemi olduğu için aynı şekilde öğrencinin notlarını ve sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen veliler de bu sistemi kullanabilirler.

E OKUL SINAV SONUÇLARI

E okul sistemi üzerinden öğrenciler girdikleri sınavların sonuçlarını öğrenebilmektedir. Sınava girdikleri günden itibaren dersi öğretmenine göre değişebilecek belirli bir sürenin ardından öğrenciler E okul sistemine çeşitli zamanlarda giriş yaparak sınavlarının açıklanıp açıklanmadığını görebilirler. Aslına bakılırsa E okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sorgulanabilecek tek sonuç sınav sonuçları değildir. Bunun yanında E okul sistemi üzerinden, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, devamsızlık bilgileri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılacak TEOG, DPY-B gibi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi belgelerin işlemleri, alınan belgeler, haftalık ders programları, e karne, şubeye göre belirlenen yazılı ortalamaları, duyurular ve daha birçok şey Milli Eğitim bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu sistem üzerinden kontrol edilebilmektedir.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.