Şampiy10
Magazin
Gündem

ALES sonbahar dönemi giriş yerleri belli oldu! İşte ÖSYM sorgulama ekranı

ALES sonbahar dönemi giriş yerleri belli oldu. Lisansüstü eğitim görmek isteyen adayların bekledikleri ALES giriş belgesi ÖSYM'nin resmi internet sayfasından erişime açıldı. ALES giriş belgesi için ÖSYM sorgulama ekranına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz...

ABONE OL
Vatan Haber

2016 ÖSYM sınav takviminde yer alan sınavların birçoğu geride kaldı.Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi giriş belgeleri erişime açıldı. 8 Aralık 2016 Perşembe saat 16:00 itibaren ilan edilen sınav giriş belgeleriyle birlikte adaylar ALES sınav giriş yerlerini öğrenme fırsatına erişti.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 18 Aralık Pazar günü saat 09.30'da yapılacak ALES sonbahar dönemi sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgelerini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

ALES'TE NE TÜR SORULAR ÇIKMAKTADIR?

ALES'in sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri) vardır. Sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) bulunmaktadır. Adaylar, dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 120 soru cevaplandıracaklardır. Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorular vardır. Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme(muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Adayların özellikle sınava girmeden önce mantık yürütme soruları çözmeleri önerilir.

ALES'TEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Üniversiteler minimum 55 puan alınmasını isterler. Bazı üniversiteler ya da programlar en az 70-75 puan alınmasını isteyebiliyorlar. Hangi program için ne kadar ALES puanının alınması gerektiği ile ilgili genel bir şey söylenemez. Her üniversitenin, hatta her programın ALES puan talebi farklı olabilir.

ALES puanının % 50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebileceği gibi diploma notu, mülakat sınavı, bilim sınavı, yabancı dil yeterlilik derecesi gibi unsurları da değerlendirmeye katabilir.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.