Şampiy10
Magazin
Gündem

663 TL karşılıksız olarak veriliyor! Destek ödemesi 12 ay boyunca sürüyor

Öğrencilere büyük müjde! Geri ödemesiz her ay 663 TL banka hesaplarına yatırılıyor. Temmuz zammı ile birlikte zam geldi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl bursluluk sınavı olarak da bilinen İOKBS sınavlarını organize ediyor. Bu eğitim döneminde burs ücreti 470 TL iken, Temmuz ayında yapılan zamla birlikte aylık 663 TL’ye yükseldi.

ABONE OL
Vatan Haber

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl bursluluk sınavı olarak da bilinen İOKBS sınavlarını organize ediyor. Bu eğitim döneminde burs ücreti 470 TL iken, Temmuz ayında yapılan zamla birlikte aylık 663 TL’ye yükseldi. Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere her ay düzenli ödeme yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bursluluk sınavı organize ediyor. İOKBS sınavlarına katılabilmek için öğrencilerin ailesinin ekonomik durumunun Bakanlık tarafından belirlenen kriterlere uygun olması gerekiyor. 

Sınavlara ortaokul 5,6,7,8 ile birlikte lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabiliyor. 12. sınıf öğrencileri ise aynı yıl içerisinde düzenlenen üniversite sınavına katılacakları için burs sınavına başvuru yapamıyor. 

Okulların tatil olması ile birlikte bursluluk sınavları için hazırlık yapan adaylar sınavlara kaç gün kaldığını merak ediyor. MEB tarafından öğrencilere 100 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için 120 dakika sınav süresi veriliyor. Peki bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekiyor? İşte yapılacak sınava ilişkin merak edilen tüm detaylar...

ÖDEMELER 12 AY BOYUNCA DECAM EDECEK

Bakanlık ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerinin karşılanması adına bursluluk sınavlarını düzenliyor. 2022 yılında burs ücreti 470 TL olarak belirlenmişti. Ancak temmuz ayı enflasyon güncellemesi ile birlikte memur maaşlarına yapılan artışla beraber öğrenci bursları da artırıldı. 2022 bursluluk sınavı ücreti 660 TL'ye yükseldi. Burs ödemeleri yaz aylarında da devam ederek öğrenci hesaplarına 12 ay boyunca yatırılıyor. Sınıfta kalma, disiplin cezası alınması gibi durumlarda burs ödemesi kesiliyor. Öğrenci başarılı bir şekilde bir üst sınıfa geçtiği takdirde burs ödemesi yapılmaya devam ediyor.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) 2022 sınav uygulama takvimine göre bursluluk sınavı olarak da bilinen İOKBS 4 Eylül tarihinde düzenlenecek. Bu yıl başvuru işlemleri 21 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Bakanlık tarafından belirlenen şartları yerine getiren adaylar sınavlara müracaat etti. Bursluluk sınavlarında ek veya geç başvuru gibi süreç bulunmuyor.

BURSLULUK SINAVI NASIL DÜZENLENİYOR?

Bursluluk sınavlarında öğrencilere toplam 100 soru yöneltilmektedir. Adayların eğitim aldıkları sınıflar dildate alarak somlar hazırlanır. 5,6 ve 7'nci sınıflarda okuyan oğencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden 25'er soru sorulur. Lise öncesinde hazırlık sınıfı okuyan adaylar ile birlikte 8. sınıf öğrencilerine yukarıdaki derslerden 25'er soru yöneltilir. Lise 9, 10 ve 11. sınıfta eğitim alan adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dersinden 25 soru sorulur.

BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınav giriş belgesi e-Okul VBS üzerinden sorgulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sınavdan 1 hafta önce sınav yerlerini adayların erişimine açıyor. Sınav giriş belgesine adayların sınava girecekleri okulun açık adresi, salon ve sıra numarası yer alıyor. Ayrıca öğrencilerin sınavlarda uyması gereken kurallarda Bursluluk sınav giriş belgesinde yer almaktadır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulunacaktır.

BURSLULUK SINAVI KAÇ PUANLA KAZANILIR?

Bursluluk sınavında başarılı olarak burs almaya hak kazanmak için her yıl puanlar sınavın zorluk veya kolaylık derecesine göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca eğitim alman sınıfa göre puanlar değişebilir. 2021 yılı bursluluk sınavına göre aşağıdaki puanları elde eden öğrencile burs almaya hak kazanmıştı

İşte burs için gerekli puanlar;

5. sınıf için diğer çocuk kontenjanı 462 puan 

6. sınıf için diğer çocuk kontenjanı 450 puan

7. sınıf için diğer çocuk kontenjanı 453 puan

8. sınıf için diğer cocuk kontenjanı 462 puan

9.sınıf için diğer çocuk kontenjanı 422 puan

10. sınıf için diğer çocuk kontenjanı 452 puan

11.sınıf için diğer çocuk kontenjanı 425 puan 

 

 

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.