Şampiy10
Magazin
Gündem

2016 YDS sınav soruları ve sonuçları!

Akademik kariyer planı bulunan kişilerin girmesi gereken YDS’ye girmesi zorunlu olan kişiler Yüksek Lisans programına girmek isteyen lisans mezunları, Tıpta Uzmanlık Sınavı, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavına girecek olanlar, KPSS Lisans girişi yapacak olanlar, çalışmak istediği kurum tarafından zorunlu bırakılan kişiler YDS ‘ye girmek zorundadır. YDS’ye girmek zorunda olan kişilerin YDS hakkında bilmesi gerekenler yazının hakkında ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir.

ABONE OL
Vatan Haber

ÖSYM tarafından gerçekleştirilmekte olan YDS sınavı kişilerin Yabancı Dil bilgisini ölçmek ve yeterliliklerini kontrol etmek amacı ile yapılmaktadır. Sınav süresi 150 dakika olarak belirlenmiş olup 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü diğer ÖSYM sınavlarından ayrılarak her sorunun değeri 1.25 puan olarak hesaplanmaktadır. Eğer YDS Sınav Soruları ve Sonuçlarına göre birden fazla girmiş olduğunuz YDS puanınızın en yüksek olanını kullanma şansına sahipsiniz.

En yüksek puanınız dikkate alınacağı için diğer YDS Sınav Soruları ve Sonuçları dikkate alınmayacaktır. Bu sayede belirtilen kurumun sizden istemiş olduğu sınav puanına ulaşma imkanınız daha yüksek olacaktır. YDS bir yıl içerisinde iki kez gerçekleştirilmektedir. Yıl içerisinde yapılacak olan ilk İlkbaharYDS Sınav Soruları ve Sonuçları gerçekleştirildi. ÖSYM sitesi üzerinden hızlı bir şekilde ulaşma şansınız bulunan YDS sorularına bakarak bir sonraki dönem YDS sınavına daha kolay hazırlanabilirsiniz.

ÖSYM tarafından yapılacak olan YDS sınavı sonucunda almış olduğunuz puan ile eğer akademik kadro başvurusu yapacak iseniz almış olduğunuz puan süresiz olarak geçerli olmaktadır. Bu sayede girmiş olduğunuz YDS sınavlarından en yüksek olanını kullanma şansına sahip olabileceksiniz. Fakat bu uygulamanın üniversitelere göre farklılık gösterdiğini de bilmeniz gerekmektedir. Bu neden ile kesin bir karar vermeden önce başvuruda bulunacağınız üniversitenin kurallarına dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır. YDS Sınav Soruları ve Sonuçlarına göre belirlenen tabloya göre sınavda çıkacak olan soru ağırlıkları 11 bölüme ayrılmaktadır.

YDS Sınav Soruları ve Sonuçları ışığında belirlenen bilgilere göre kelime bilgisi ile ilgili 6 soru, gramer, cloze test ve cümle tamamlama ile ilgili 10’ar soru, ingilizcetürkçe ve türkçeingilizce çeviri ile ilgili 3’er soru, paragraf tamamlama ve yakın 5’er soru ve okuma parçaları ile ilgili ise 20 soru sorulmaktadır. YDS Sınav Soruları ve Sonuçlarına göre belirlenmiş olan soru sayıları bu şekilde olup YDS sınavına girip giremeyeceğinize dair ayrıntılı bilgiyi ise ÖSYM sitesi aracılığı ile bulabilirsiniz. YDS sınavına girecek olan kişiler için sınav 81 ilde gerçekleştirilmek kaydı ile KKTC’nde okuyanlarında sınava girme hakkı bulunmaktadır. YDS ile hazırlık programlarına katılabilmek için en az İntermediateseviyesinde olmanız yeterlidir. YDS sonuçlarına ulaşmak isteyen adayların ÖSYM resmi web sitesini kullanması gerekmektedir.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.