Şampiy10
Magazin
Gündem

2016 LYS ek tercihleri ne zaman açıklanacak?

Üniversite sınavına giren öğrenciler için ek tercihlerin ne zaman açıklanacağı şu sıralar oldukça merak konusu. Ek tercihlerin sona ermesi ile birlikte öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sabırsızlıkla beklenen ek tercihlere dair tüm detaylar bu haberimizde..

ABONE OL
Vatan Haber

Ek tercihlerin ne zaman açıklanacağı üniversite sınavına giren öğrenciler için oldukça merak konusu.. Sınava giren binlerce öğrencinin 2. bir şans olarak üniversiteye yerleşeceği ek tercih işlemleri sona erdi. Peki tercihler ne zaman açıklanacak?

Ek tercihler için heyecan devam ediyor. LYS 2016 ek tercih süresi sona erdi. Artık öğrenciler sabırsızlıkla sonuçları bekliyor. Peki 2016 LYS ek tercihler ne zaman açıklanacak?

YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri dün sona erdi. Tercih işlemlerini yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak.

Tercih işlemlerini yapan binlerce aday, sonuçların açıklanacağı tarihi heyecanla bekliyor. YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri bugün sona eriyor. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http: sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. ÖSYM ek tercih işlemleri tercih işlemleri bittikten sonra yani 30 Ağustos Pazartesi gününden sonra 1 hafta içerisinde açıklanacak.

KAYITLAR EYLÜL'DE
30 Ağustos’ta sona eren tercih işlemlerinin ardından ek yerleştirme kayıtları 06 - 09 Eylül tarihlerinde yapılacak.
AÖF'E KAÇ ÖĞRENCİ YERLEŞTİ?
ÖSYS'ye başvuran aday sayısı 2 milyon 256 bin 377 olurken, üniversitelerin lisans, ön lisans programları ile açık öğretim fakültelerine yerleşen (AÖF) aday sayısı ise 961 bin 864 olarak duyuruldu.
Son sınıf düzeyinde ÖSYS'ye başvuran 950 bin 156 adaydan 467 bin 521'i, önceki yıllarda yerleşmemiş 633 bin 187 adaydan 299 bin 386'sı, daha önce yerleşmiş 441 bin 543 adaydan 112 bin 590'ı, bir yükseköğretim programını bitirmiş 184 bin 585 adaydan 62 bin 699'u, yükseköğretimden kaydı silinmiş 46 bin 906 adaydan 19 bin 668'i üniversitelerin lisans, ön lisans programları ile AÖF'ye yerleşti.

Diğer Haberler

  1. Deneme Yazı Türü Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Deneme Örnekleri Nelerdir?
  2. Dejavu Ne Demek? Dejavu Hissi Yaşamak, Dejavu Olmak Nedir, Neden Olur?
  3. Dede Korkut Hikayeleri Nelerdir? Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?
  4. Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
  5. Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
  6. Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
  7. Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
  8. Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
  9. Birleşik Fiil Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Fiiller Kaça Ayrılır, Örnekleri Nelerdir?
  10. Birleşik Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Birleşik Cümle Örnekleri...

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.