Gazete Vatan Logo

Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.

Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek

Merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı'nda dinlenen Yağız Yıldırım (20) ile Abdulkadir Yılmaz (18) yaz mevsimlerinde başka kentlere gittiklerini ya da açık havuzlarda yüzmeyi tercih ettiklerini söyledi. Geçen yıllara göre, bu yıl sıcaklıkların erken başladığını belirten emekli İbrahim Kalkan ise (68), şimdiden hava sıcaklığının 42 dereceyi bulduğu düşünüldüğünde yaz mevsiminin çok zor geçeceğini ifade etti.

'SICAK DA OLSA İLLAKİ ADANA'

Parktaki spor alanında pedal çeviren 80 yaşındaki Celile Acır da sıcaklığına rağmen Adana'nın dört dörtlük bir kent olduğunu ve vazgeçemeyeceğini belirterek, "Hem sıcak nedeniyle hem de özlediğim için kızımın yanına İzmir Çeşme'ye gideceğim. Orası da öğle saatlerinde sıcak. Ben birçok kente gittim ama illa Adana illa Adana. Sıcak da olsa ben asla bu kentten vazgeçmem, çok seviyorum. İngiltere'de oğlumun yanında 6 ay kaldım ama burayı sayıkladım" diye konuştu.