Oruç tutmak bağışıklığı düşürür mü yoksa güçlendirir mi?
11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazana yaklaştığımız bu süreçte merak edilen konuların başında orucun bağışıklığı etkileyip etkilemediği geliyor. Peki, oruç tutmak bağışıklığı düşürür mü? Oruç tutmak bağışıklığı güçlendirir mi? İşte oruç ve bağışıklık ile ilgili merak edilenler...
Yılın en bereketli ayı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazana yaklaştığımız bugünlerde merak edilen konulardan biri de orucun bağışıklık sistemini nasıl etkilediği sorusu. Corona virüs nedeniyle uzmanlar sık sık bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi uyarıları yapıyor. Peki,oruç tutmak bağışıklığı düşürür mü yoksa güçlendirir mi? İşte oruç ve bağışıklık sistemi ile bilmeniz gerekenler...
ORUÇ TUTMAK BAĞIŞIKLIĞI DÜŞÜRÜR MÜ YOKSA GÜÇLENDİRİR Mİ?
Oruç tutmak, sindirim sistemini dinlendirdiği için, vücutta diğer organların kanlanmasını sağlıyor, kemik iliği uyarılıyor, kan yapımı artıyor.
Oruç tuttuğumuzda vücut birikmiş zararlı maddelerden temizleniyor, bağışıklık sistemi güçleniyor. Kalp, damar, kanser gibi hastalıklara karşı direnç artıyor.
Güneşin doğuşundan batışına kadar olan süre içinde yemek ve içmekten vazgeçilmesi şeklinde tutulan oruçla, karaciğer ve tüm sindirim sisteminin dinlenme şansı buluyor. Uzmanlar, oruç tutmanın sindirim sistemini dinlendirdiğini ve vücutta diğer organların kanlanmasını sağladığını ve çalışma veriminin de artırdığını söylüyor. Oruç ile kanda yağ düzeyleri düşüyor, yararlı kolesterol yükseliyor. Vücutta depolanmış yağlar eriyor, birkaç kilo zayıflanıyor. Kemik iliği uyarılıyor, kan yapımı artıyor. Vücut birikmiş zararlı maddelerden temizleniyor, bağışıklık sistemi güçleniyor. Kalp, damar, kanser gibi hastalıklara karşı direnç artıyor.