Uçak

Uçak

Son dakika UÇAK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan UÇAK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını UÇAK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uçak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uçak gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.020 uçak haberi bulunmuştur. Tüm uçak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Sinsi tehlikeye dikkat: 4 saatten fazlası riskli
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Sinsi tehlikeye dikkat: 4 saatten fazlası riskli Yaz mevsimine sayılı günler kala turizm bölgelerinde tatil hareketliği yaşanırken, uzmanlar uzun süre hareketsiz kalınan otobüs, tren veya uçak yolculuklarının ölümcül risk taşıyan 'pıhtı atma' sorununa yol açabileceği konusunda uyarıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Sadece yolculuk sırasında değil, sürekli masada, oturur vaziyette, 'home ofis' kalkmadan çalışan kişilerde, memurlarda hatta ders çalışırken sabahlayan öğrencilerde de bu olgular olabiliyor. Onun için uzun süre hareketsiz oturmak, koltukta veya sandalyede ayaklarınızı sarkıtarak oturmak sağlıklı değil" dedi.
19.05.2024 Gündem
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk yerli insanlı savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girdi. CNN TÜRK ekibi yerli uçak KAAN'ı yerinde görüntüledi ve KAAN'ı uçuran pilotlardan Gökhan Bayramoğlu ile bir araya geldi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu, "KAAN bizim için bir uçak değil, KAAN bizim için bir silah olacak. Onu en etkili şekilde kullanmak için bütün görev sistemlerini test etmiş olmamış gerekiyor. Amacımız 2028 yılında hava kuvvetlerimize tam kapasiteli bir KAAN'ı teslim etmek olacak" diye konuştu.
16.05.2024 Gündem
Umre’de rahatsızlanan vatandaş ambulans uçakla Gaziantep'e getirildi
Umre’de rahatsızlanan vatandaş ambulans uçakla Gaziantep'e getirildi Umre için gittiği Suudi Arabistan'da rahatsızlanan Türk vatandaşı, önceki gün sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla yurda getirildi.
15.05.2024 Gaziantep
Artvin - Rize Havalimanı'ndan rekor! 2 yılda 2 milyon kişiyi ağırladı
Artvin - Rize Havalimanı'ndan rekor! 2 yılda 2 milyon kişiyi ağırladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıldığı 14 Mayıs 2022 tarihinden bu yana Rize-Artvin Havalimanı’nı 1 milyon 927 bin 680 yolcunun kullandığını belirterek, “Havalimanımıza açıldığı günden bugüne kadar 13 bin 901 uçak iniş kalkış gerçekleştirirken 2 yıldaki yük toplam 13 bin 526 ton oldu” dedi.
15.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Miçotakis görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Miçotakis görüşmesi sona erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi sona erdi.
13.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Doğu Akdeniz'de icra edilen DENİZKURDU-II/2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefon bağlantısı ile katıldı.
11.05.2024 Gündem
Alanya'da içinde 190 kişi bulunan uçağın inişte ön tekeri patladı!
Alanya'da içinde 190 kişi bulunan uçağın inişte ön tekeri patladı! Alanya'da Corendon Havayolları’na ait Köln-Alanya seferini yapan uçağın inişte ön tekeri patladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Köln- Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişi sırasında lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır" dedi. Öte yandan geçtiğimiz gün yabancı bir havayolu şirketine ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kalmıştı, Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.
9.05.2024 Gündem
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Pist uçuşa kapatılmıştır!
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Pist uçuşa kapatılmıştır! İstanbul Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Yabancı bir havayolu şirketine ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kaza ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı 16R pisti geçici olarak saat 15.00'e kadar uçuşa kapatılmıştır" dedi.
8.05.2024 Vatan TV
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Pist uçuşa kapatılmıştır!
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Pist uçuşa kapatılmıştır! İstanbul Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Yabancı bir havayolu şirketine ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kaza ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı 16R pisti geçici olarak saat 15.00'e kadar uçuşa kapatılmıştır" dedi.
8.05.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, yolcu trafiğinin yüzde 53.7 arttığını açıkladı!
Bakan Uraloğlu, yolcu trafiğinin yüzde 53.7 arttığını açıkladı! Nisan ayında Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında toplamda 17 milyon 973 bin 101 yolcu taşındığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk 4 ayında havalimanlarında taşınan yük ve kargo miktarının ise iç hatlarda 256 bin 240 ton, dış hatlarda 1 milyon 117 bin 156 ton olmak üzere toplamda 1 milyon 373 bin 395 tona ulaştığını bildirdi.
8.05.2024 Gündem
İstanbul Havalimanı'nda korku anlar... Kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı
İstanbul Havalimanı'nda korku anlar... Kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzeri iniş yaptı. Edinilen bilgiye göre FEDEX şirketine ait kargo uçağının iniş takımları açılmadı. Uçak gövdesi üstü indi. Olayda ölen yada yaralanan olmadığı öğrenildi.
8.05.2024 Vatan TV
İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı! Bakan Uraloğlu: Pist geçici olarak kapatılmıştır
İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı! Bakan Uraloğlu: Pist geçici olarak kapatılmıştır İstanbul Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Yabancı bir havayolu şirketine ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iki pilotun uçaktan tahliye edildiğini ve kazanın yaşandığı pistin saat 15.00'e kadar uçuşa kapatıldığını söyledi. Havalimanındaki diğer pistlerde ise, uçuş trafiğinin sorunsuz olarak devam ettiği duyuruldu.
8.05.2024 Gündem
Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı
Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı. KAAN, 14 dakika havada kalarak, 10.000 feet irtifa ve 230 knot hıza ulaşmayı başardı.
6.05.2024 Ekonomi
Jeffrey Epstein’in ‘küçük kara kitabı’ açık artırmayla satılacak
Jeffrey Epstein’in ‘küçük kara kitabı’ açık artırmayla satılacak ABD'de çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölen Jeffrey Epstein'ın 221 önemli kişinin isminin yer aldığı 'küçük kara kitabı' açık artırmayla satışa sunulacak.
4.05.2024 Dünya
Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın uçuşu nefesleri kesti
Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın uçuşu nefesleri kesti Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın yarın Konya’da yapacakları gösteri uçuşunun bugün gerçekleştirilen provası vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi.
2.05.2024 Gündem
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor
Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye'nin en önemli erik üretim merkezlerinden biri olan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, bol sulu olması, iriliği, sertliği ve üzerindeki buğusuyla diğer erik türlerinden ayrılan Dumanlı Papaz Eriğinde hasat başladı. Geçen yıla göre rekoltenin daha yüksek olduğu Dumanlı Papaz Eriği Turgutlu’dan Türkiye’nin her yerine, Avrupa'ya, Dubai'ye ve Katar'a gönderiliyor.
1.05.2024 Ekonomi
Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi! İşte pasaport ve vize istemeyen ülkeler
Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi! İşte pasaport ve vize istemeyen ülkeler Ege’de Yunanistan’ın Rodos, İstanköy (Kos , Sisam (Samos), Sakız (Hios) ve Midilli adalarından sonra, Sömbeki (Simi), Meis (Kastelorizo) İleryoz (Leros), Kilimli (Kalimnos) ve Limni (Limnos) adalarında da ‘kapıda (limanda) vize” uygulaması dün (salı) başlatıldı. Öte yandan dünyanın dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen, coğrafyası ve tarihiyle hayranlık uyandıracak pek çok ülke var. Balkanlar’da, Avrupa, Amerika, Asya hemen hemen tüm kıtalarda sadece bir valiz, uçak bileti ve pasaportunuzu alarak gidebileceğiniz ülkeler mevcut. Vizesiz gidilen ülkelere seyahat etmeden önce pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. İşte pasaport ve vize istemeyen ülkeler...
1.05.2024 Gündem
Asansör bozuldu, üzerindeki yazı dikkat çekti! O anlar kameralara yakalandı
Asansör bozuldu, üzerindeki yazı dikkat çekti! O anlar kameralara yakalandı Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan bir yurtta asansörün motorunun arızalanmasından dolayı kullanıma kapatılıp üzerine ‘motor arızası nedeniyle kullanılmamaktadır’ yazısının asılmasının ardından bunu gören ve ne zaman yapılacağı hakkında soru soran öğrenciler, bilgi kağıdının üzerindeki komik bir diyaloğ objektiflere yansıdı.
30.04.2024 Gündem
THY, Afganistan seferlerine başlıyor
THY, Afganistan seferlerine başlıyor ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından 2021 yılında Afganistan uçuşlarını durduran Türk Hava Yolları (THY) 3 yıl aradan sonra bu ülkeye uçuşlara yeniden başlıyor.
29.04.2024 Ekonomi
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldı
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce firmalarının gerçekleştirdiği iş birliği protokolünün imza törenine katıldı. Sivil havacılık sektörünün; özellikle son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve projelerle kalite odaklı hizmet anlayışını tüm dünya ile buluşturduğunu belirten Bakan Kacır, “Havacılık sanayimizi, ana ve alt yükleniciler, KOBİ’ler, araştırma kuruluşları ve üniversitelerle Türkiye’nin yüksek teknolojide öncü sektörü hâline getiriyoruz.” dedi.
29.04.2024 Ekonomi
Türk drone'ları komşuyu harekete geçirdi
Türk drone'ları komşuyu harekete geçirdi Dünyanın birçok ülkesine ihracatı yapılan, savaşta ve barışta görev alabilen Türk İHA ve SİHA’ları Yunanistan'ı harekete geçirdi. Yunanistan'ın Türkiye'nin askeri takviyesine "mantıklı bir tepki" vermesi gerektiğini söyleyen Savunma Bakanı Nikos Dendias, 2 milyar Euro'luk adımı açıkladı.
28.04.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı!
Çocuk Bayramı kapsamında model uçaklar havalandı! Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Model uçaklar çocuklar için havalandı. Çocuklar, birbirinden farklı model uçakların uçuşunu ilgiyle izledi.
22.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uçak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uçak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.