Tıp

Tıp

Son dakika tıp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tıp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tıp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tıp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tıp gelişmeleri de dahil olmak üzere 51.623 tıp haberi bulunmuştur. Tüm tıp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Berzeg'in ölüm nedeniyle ilgili Adli Tıp raporu çıktı: Ölüm nedeni 'belirlenemedi'
Berzeg'in ölüm nedeniyle ilgili Adli Tıp raporu çıktı: Ölüm nedeni 'belirlenemedi' Balıkesir'de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü anlaşılan ekonomist Korhan Berzeg'in (83), başlatılan arama çalışmalarında 9 kez taranan 325 kilometrekarelik alanın sınırında, dere çevresinde bulunan toplam 12 parçadan oluşan aralarında kafatasının da bulunduğu kemiklerinin Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemesi tamamlandı.
18.05.2024 Gündem
Cilt Kanseri Farkındalık Ayı'nda uzmanından uyarı; yüz bölgesindeki kanser beyne ilerleyebilir
Cilt Kanseri Farkındalık Ayı'nda uzmanından uyarı; yüz bölgesindeki kanser beyne ilerleyebilir Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Kesiktaş, yüz bölgesinde oluşan bir cilt kanserinin geç tanı konulması ya da tedavi edilmemesi durumunda göz ve beyne ilerleyebildiğini belirterek, Bu kanser, kişinin gözünün kaybına veya beyine yürüdüğü zaman ölümüne sebebiyet verebilir. Erken tanı deri kanseri için de son derece önemlidir. Vakaların yüzde 90'ı güneş ışınlarından kaynaklıdır. Bu ışınlarında en çok tehdit ettiği kişiler açık tenli vatandaşlar, derisi ince olan çocuk ve yaşlılardır dedi.
18.05.2024 Adana
Dilan Polat ve Engin Polat hakkında karar verildi: Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmişti…
Dilan Polat ve Engin Polat hakkında karar verildi: Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmişti… Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kasım ayından beri cezaevinde olan Dilan Polat'ın geçtiğimiz günlerde kesici aletle kendini yaraladığı iddia edildi. Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Dilan Polat ile eşi hakkında karar verildi.
17.05.2024 Gündem
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu!
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu! Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile 28 Şubat davasında ceza alan emekli orgeneraller arasında bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu. Doğan, "Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir" dedi.
17.05.2024 Gündem
Cinayet televizyon programında çözüldü! Eski eşini boğarak öldürdüler
Cinayet televizyon programında çözüldü! Eski eşini boğarak öldürdüler Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 52 gün önce kaybolan 3 çocuk babası inşaat işçisi Şaban Ataş, bir televizyon programına katılan boşandığı eşi Emine Karabulut'un itirafıyla cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan 5 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
17.05.2024 Gündem
Kazada kızını kaybeden anne: Canın karşılığı para cezası mı olur
Kazada kızını kaybeden anne: Canın karşılığı para cezası mı olur Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde otomobilin TIR’a çarptığı, Şule Yıldırım Arslan'ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yerel mahkemede TIR şoförü İlhami Şimşek’e 2 yıl 1 ay hapis cezası verilip bunun da 15 bin 200 TL para cezasına çevrildiği karar, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından ceza az bulunarak bozuldu.
17.05.2024 Gündem
Sevgilisine masaj salonu açmak için kredi çekti! Dolandırıldığını öne süren müşterisi tarafından öldürüldü
Sevgilisine masaj salonu açmak için kredi çekti! Dolandırıldığını öne süren müşterisi tarafından öldürüldü Konya'nın Selçuklu ilçesinde sevgilisi İrem E.'ye masaj salonu açmak için yaklaşık 2 milyon TL kredi çeken Mevlüt Tosun’un dolandırıldığını öne sürüp, tüfekle vurarak öldürdüğü salonun tasarımı için para verdiği mimar Necati Şadi Kılıç (29) toprağa verildi. Tosun’un bacağından vurduğu sevgilisinin arkadaşı Hasan Aktepe'nin ise tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
16.05.2024 Gündem
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme heyecanı
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme heyecanı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi tarafından, Türkçe ve İngilizce Tıp Programları Dönem 3 öğrencileri için GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.
16.05.2024 Gaziantep
Sulama kanalında boğulan çocuk yüzme bilmiyormuş! "Cep telefonu ortada yok"
Sulama kanalında boğulan çocuk yüzme bilmiyormuş! "Cep telefonu ortada yok" Adana’da dün girdiği sulama kanalında cansız bedenine ulaşılan 13 yaşındaki Muhammet Şerif Aras'ın dayısı Yusuf Karayiğit, "Muhammet yüzme bilmiyordu. Cep telefonu ve çantası ortada yok. Bu durum bizi çok şüphelendiriyor" dedi
16.05.2024 Adana
SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı
SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı SANKO Üniversitesi Onkoloji Bölümü, profesyonel kadrosu, teknik ve fiziki alt yapısı güçlendirilerek, Onkoloji Merkezi’ne dönüştürüldü.
16.05.2024 Gaziantep
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. Ücretsiz HPV aşısı için başvurunun nasıl yapılacağı açıklanırken, aşının yapılacağı öncelikli gruplar da açıklandı. Peki, İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz HPV aşısı uygulaması erkek çocuklarda da geçerli mi? HPV aşısı İBB başvuru formu linki ve diğer detaylar…
16.05.2024 Gündem
Şırıngalı çikolatadan hayatını kaybeden Mert Yağız davasında yeni gelişme
Şırıngalı çikolatadan hayatını kaybeden Mert Yağız davasında yeni gelişme Ankara'da 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına takılması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada yeni bilirkişi raporu istendi.
15.05.2024 Gündem
İki amansız hastalığa yakalanan 25 yaşındaki genç kız çocuk gibi görünüyor!
İki amansız hastalığa yakalanan 25 yaşındaki genç kız çocuk gibi görünüyor! Adana'da MPS Tip 4A ve cam kemik hastası İzel Çalışır, 25 yaşında olmasına rağmen çocuk gibi göründüğü için annesi onu bebek arabasıyla gezdiriyor.
15.05.2024 Adana
SANKO Üniversitesi’nde romatoloji sempozyumu düzenlenecek! Tüm konular ele alınacak
SANKO Üniversitesi’nde romatoloji sempozyumu düzenlenecek! Tüm konular ele alınacak SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile 3. Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek.
15.05.2024 Gaziantep
Kafatası ve kemiklerin kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti!
Kafatası ve kemiklerin kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti! Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ekonomist Korhan Berzeg, kaybolduktan günler sonra bulunan kemik parçalarının analizi ile öldüğü kesinleşti. dere çevresinde bulunan kafatası ve kemiklerinin adli tıp incelemesi tamamlandı. İki parça halinde bulunan kafatası ile 12 kemiğin Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından toprağa verileceği açıklandı.
14.05.2024 Gündem
Harvard'daki Türk doktordan yüzde 30 zayıflatan yöntem! Obezite tedavisinde büyük devrim
Harvard'daki Türk doktordan yüzde 30 zayıflatan yöntem! Obezite tedavisinde büyük devrim Harvard Tıp Fakültesi’nde obeziteyle mücadele çalışmaları yapan Dr. Mehmet Furkan Burak, geliştirdikleri yüzde 30 kilo verdiren ve kalp krizi riskini de azaltan tedavi yöntemini anlattı.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diyalog mesajı: Aramızda çözülemeyecek bir sorun yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diyalog mesajı: Aramızda çözülemeyecek bir sorun yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i Ankara'da kabul etti. Görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Yapıcı görüşme yaptık. Sorunları diyalogla çözeceğiz" dedi.
13.05.2024 Gündem
Gaziantep'te anne-oğuldan geriye birlikte çektirdikleri fotoğraf kaldı
Gaziantep'te anne-oğuldan geriye birlikte çektirdikleri fotoğraf kaldı Gaziantep'te aile içi tartışma sonrası kocası tarafından tüfekle vurularak öldürülen Zeynep Özdemir'in cansız bedeni, tamamlanan işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Hayatını kaybeden Zeynep Özdemir ile ağır yaralanan oğlu İ.E. Özdemir'den geriye ise gülümseyerek beraber çektirdikleri fotoğraf kaldı.
15.05.2024 Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargı duvarını yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz." dedi.
12.05.2024 Gündem
Cem’in otopsi görüntülerini trafik polisi izlemiş
Cem’in otopsi görüntülerini trafik polisi izlemiş Münevver Karabulut’u canice öldüren ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu ortaya çıktı.
10.05.2024 Gündem
Hayvan sağlığına dikkat çeken dijital sergi
Hayvan sağlığına dikkat çeken dijital sergi 2021 yılında Siemens Healthineers Türkiye tarafından hayata geçirilen, ‘Algoritmalar ve Bitkiler’ adlı serginin ardından bu kez de ‘Algoritmalar ve Hayvanlar’ adlı sergi çevrimiçi ziyarete açıldı. Sergide hayvan sağlığında tıbbi görüntülemenin önemine dikkat çekmek için farklı türde hayvanların tanı amacıyla çekilmiş MR ve bilgisayarlı tomografi görüntüleri sanatsal bir yorumla yer alıyor.
9.05.2024 Vitrin
Taş Kağıt Makas yine nefes kesti! Umut, zafere adım adım yaklaşıyor
Taş Kağıt Makas yine nefes kesti! Umut, zafere adım adım yaklaşıyor Kanal D’nin, sevilen dizisi “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” temposu yüksek bir bölüm ile ekrana geldi. Ters köşe hikayesi ile izleyicileri şaşırtmaya devam eden diziye bu hafta; Fecir’in Harun Yakar’ı kovması ve Rüya’nın gerçekleri öğrenmesi damga vurdu.
9.05.2024 Magazin
Lazer tedavisi sonrası yanık iddiası yargıya taşındı: Yara izlerinden kurtulmak isterken daha da belirginleşti
Lazer tedavisi sonrası yanık iddiası yargıya taşındı: Yara izlerinden kurtulmak isterken daha da belirginleşti İzmir'de boynundaki yanık izinden kurtulmak isteyen Suat Barman (39), özel bir hastanede uygulanan lazer tedavisi sonrası yanık izinin daha da belirginleştiğini iddia etti. Avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıyan Barman, "Güzel bir görünüme kavuşacağım söylendi. Yöntemleri denedikçe boynumdaki yara izi daha kötü oldu. Psikolojik sorunlar yaşıyorum" dedi. Hastaneden yapılan açıklamada ise "Tıp merkezimiz ve hekimlerimizin herhangi bir kusuru, ihmali ya da özen eksikliği bulunmamaktadır. Dava sürecinde yapılacak Adli Tıp Kurumu incelemesi neticesinde haklılığımız ortaya konacak olup, konu yargıdadır" denildi.
9.05.2024 Gündem
(Ulusal Staj Programı sonuçları) Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı sonuçları
(Ulusal Staj Programı sonuçları) Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı sonuçları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, 2024 yılı Ulusal Staj Programı başvurularının öğrencilere 28 Aralık'ta açıldığını, mart ortasına kadar başvuruların alındığını ve sistemin kapandığını belirterek, 'Biz bugün itibarıyla sistemi işverenlere açmış oluyoruz.' dedi. Peki, Ulusal Staj Programı sonuçları ne zaman açıklanacak? Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ile ilgili merak edilenler…
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Kızını taciz eden kişiyi sokak ortasında öldürdü
Kızını taciz eden kişiyi sokak ortasında öldürdü Adana’da bir baba, kızını taciz ettiğini iddia ettiği şahsı av tüfeğiyle öldürdü.
8.05.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Tıp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tıp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.