Sanayi

Sanayi

Son dakika sanayi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanayi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanayi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanayi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanayi gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.883 sanayi haberi bulunmuştur. Tüm sanayi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz
Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz" dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki "Biz bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz" diyerek sahillerde tarama yaptırıldığını ve tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini de açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Gaziantep  OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 19 Mayıs mesajı
Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 19 Mayıs mesajı Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
18.05.2024 Gaziantep
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerindeki iyileşmeyi girişim sermayesi fon yöneticileri ile konuştuğunu belirterek, “Türkiye'nin kredi risk priminin hızla düşüyor olması Türk ekonomisinin doğru yolda olduğunun önemli göstergelerinden biri. Bunun sonucunda önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırımların çok hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin yeni dönemdeki bu sermaye akımlarını hızlı çekmesi, bu kaynağın büyük ölçekte katma değerli üretime, teknolojik dönüşüme ve teknolojik girişimciliğine kazandırılması için çabalarımızı artıracağız. Türkiye yepyeni başarı hikayelerini hayata geçirecek ve bu defa öncekilerden de daha güçlü şekilde, katma değerli, rekabetçi, verimli üretim ve yüksek teknoloji girişimleri hikayede başrol oynayacak." dedi.
17.05.2024 Ekonomi
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu oldu.
17.05.2024 Gündem
Altınay ne zaman işlem görecek? Altınay Savunma halka arzında gong töreni yapıldı
Altınay ne zaman işlem görecek? Altınay Savunma halka arzında gong töreni yapıldı 8-9-10 Mayıs tarihlerinde talep toplayan Altınay Sanayi için “gong töreni” Borsa İstanbul’da yapıldı. 3,6 milyon bireysel başvurunun yapıldığı Altınay Savunma Teknolojileri halka arzında işlem günü geldi çattı. Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Altınay Yönetim Kurulu Üyesi ve Letven Capital Genel Müdürü Kamil Kılıç, TSKB ve Ziraat Yatırım yöneticileri katıldı.
17.05.2024 Ekonomi
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu oldu.
17.05.2024 Ekonomi
TÜİK Birinci çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
TÜİK Birinci çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı 2024 yılı birinci çeyrek işsizlik rakamları açıklandı.
17.05.2024 Gündem
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu Değişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye'nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
17.05.2024 Adana
Adana’da KOBİ’lerin yeşil dönüşümü desteklenecek! Çözüm ortağı olacaklar
Adana’da KOBİ’lerin yeşil dönüşümü desteklenecek! Çözüm ortağı olacaklar Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında KOBİ'lerin yeşil dönüşüm mevzuatlarına uyum sağlamaları için alacakları teknik yardım hizmetlerine ilişkin çözüm ortağı olduklarını söyledi.
17.05.2024 Adana
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
16.05.2024 Ekonomi
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk yerli insanlı savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girdi. CNN TÜRK ekibi yerli uçak KAAN'ı yerinde görüntüledi ve KAAN'ı uçuran pilotlardan Gökhan Bayramoğlu ile bir araya geldi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu, "KAAN bizim için bir uçak değil, KAAN bizim için bir silah olacak. Onu en etkili şekilde kullanmak için bütün görev sistemlerini test etmiş olmamış gerekiyor. Amacımız 2028 yılında hava kuvvetlerimize tam kapasiteli bir KAAN'ı teslim etmek olacak" diye konuştu.
16.05.2024 Gündem
Togg kullanıcıları D-Smart GO’yu beğendi
Togg kullanıcıları D-Smart GO’yu beğendi Türkiye’nin öncü yayın platformu D-Smart GO ile Türkiye’nin otomobili Togg’un oluşturduğu sinerji tuttu! Nisan ayından itibaren T10X’te erişime açılan D-Smart GO, Togg sahiplerinin yüzde 80’i tarafından kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar, platform üzerinden 100’den fazla TV kanalına canlı olarak ulaşabiliyor. Seyahat sırasında yolcu ekranı açık kalırken sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor.
16.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’in direksiyonunda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’in direksiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin otomobili Togg’un yeni modeli T10F’i inceledi.
15.05.2024 Gündem
Başakşehir'de metro durağı çıkışında bulunan bombayla ilgili valilikten açıklama geldi!
Başakşehir'de metro durağı çıkışında bulunan bombayla ilgili valilikten açıklama geldi! İstanbul'un Başakşehir İlçesinde Esenler Sanayi Sitesi 7. cadde üzerinde bulunan metro durağının çıkışında, sokaktaki istinat duvarının deliğinde, fitili yarıya kadar yanmış 'el yapımı bomba' bulunması üzerine valilikten açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklama ise, "Turgut Özal Metro İstasyonu ile Esenler Sanayi Sitesi arasında bulunan duvara saklanmış el yapımı bomba süsü verilmiş bir cisim bulunmuştur" denildi.
15.05.2024 Gündem
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor!
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor! Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amaçlanan Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli imkan ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve milli ürün de yer almaktadır" dedi.
15.05.2024 Gündem
Traktör sanayiye gitti! Su borusundan zehirli engerek yılanı çıktı..
Traktör sanayiye gitti! Su borusundan zehirli engerek yılanı çıktı.. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir traktörün römorkundaki su borularını indirirken birinin içinde zehirli engerek yılanı olduğunu fark etti. Kısa süreli paniğin ardından yılanı yakalayan Feridun Güneş, ""Büyük ihtimalle tarladan borunun içinde gelmiş bir yılandı. Köylü olduğum için alışığım. O nedenle yılandan korkmadım. Yakalamaktan da hiç çekinmedim" dedi.
15.05.2024 Galeri
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı İstanbul'un Başakşehir İlçesinde Esenler Sanayi Sitesi 7. cadde üzerinde bulunan metro durağının çıkışında, sokaktaki istinat duvarının deliğinde, fitili yarıya kadar yanmış el yapımı bomba bulundu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin incelemesi devam ediyor.
15.05.2024 Gündem
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı İstanbul'un Başakşehir İlçesinde Esenler Sanayi Sitesi 7. cadde üzerinde bulunan metro durağının çıkışında, sokaktaki istinat duvarının deliğinde, fitili yarıya kadar yanmış el yapımı bomba bulundu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin incelemesi devam ediyor.
15.05.2024 Vatan TV
Ücretli çalışan sayısı arttı! Sektör sektör açıklandı
Ücretli çalışan sayısı arttı! Sektör sektör açıklandı Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 839 bin 534 kişi iken, 2024 yılı Mart ayında 15 milyon 225 bin 128 kişi oldu.
15.05.2024 Ekonomi
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü?
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü? Bugünün anlam ve önemi merak ediliyor. Gün içinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından merak konusu olan bugün günlerden ne günü? 15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs çiçek günü mü? 15 Mayıs’ta ne oldu?
15.05.2024 Gündem
Kalkınma Yolu Projesi, Güneydoğu’ya can suyu olacak
Kalkınma Yolu Projesi, Güneydoğu’ya can suyu olacak Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri 3 günlük Mardin, Şırnak ve Irak programı kapsamında Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Silopi Kaymakamı Cihat Koç ve Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım’ı ziyaret etti.
15.05.2024 Gaziantep
Sahte diploma ile belediyeye girdi! Kendine fazladan 135 maaş gönderdi
Sahte diploma ile belediyeye girdi! Kendine fazladan 135 maaş gönderdi Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı şirkette çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapan büro personeli Çiğdem B.'nin, sahte üniversite diploması ile hem yüksek maaş, hem de her ay kendisine birden fazla maaş ödemesi yaptığı ortaya çıktı.
14.05.2024 Gündem
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen Yeşil Yetenekler-Eğiticilerin Eğitimi programının ilk etabı dört haftanın ardından tamamlandı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimlere başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere bölge üniversitelerinden yetmişin üzerinde akademisyen katıldı.
15.05.2024 Gaziantep
Sanayi Bakanı Kacır’dan Devriamber’e ziyaret
Sanayi Bakanı Kacır’dan Devriamber’e ziyaret Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın ‘Devriamber’ sergisini ziyaret etti.
14.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sanayi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanayi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.