Mahkeme

Mahkeme

Son dakika mahkeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mahkeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mahkeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mahkeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mahkeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 42.434 mahkeme haberi bulunmuştur. Tüm mahkeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, market, manav ve pazarda iştah kabartan, görünümüne aldanıp satın alındıktan sonra evde dilimlenirken renksiz ve tatsız haline rastlanılan olgunlaşmamış, 'kelek' karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde yer aldığını belirterek, "Tüketici, satıcıdan ürünün değişimi veya parasını talep edebilir" dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Başörtülü hakimi reddeden avukatla ilgili Bakan Tunç'tan açıklama
Başörtülü hakimi reddeden avukatla ilgili Bakan Tunç'tan açıklama Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyuşturucu davasında sanık avukatı, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtüleri olmasının “laikliğe aykırı” olduğunu savunarak, hakimleri reddettiğini, dosyaya bakmamaları gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklama yapıldı.
18.05.2024 Gündem
Başörtülü hakimi reddeden avukatla ilgili Bakan Tunç'tan açıklama
Başörtülü hakimi reddeden avukatla ilgili Bakan Tunç'tan açıklama Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyuşturucu davasında sanık avukatı, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtüleri olmasının “laikliğe aykırı” olduğunu savunarak, hakimleri reddettiğini, dosyaya bakmamaları gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklama yapıldı.
18.05.2024 Gündem
Dedesini refakatçi olarak bekleyen hemşire hastanede ölü bulundu!
Dedesini refakatçi olarak bekleyen hemşire hastanede ölü bulundu! İstanbul'un Beylikdüzü İlçesinde bir hastanenin yoğun bakımında yatan dedesinin yanında refakatçi olarak kalan 24 yaşındaki hemşire Selen Bilgin hastanedeki bir odada ölü olarak bulundu. Selen Bilgin'in, erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Doktor Fatih A. tarafından koluna enjekte edilen ilaç sonrasında hayatını kaybettiği iddia edildi.
17.05.2024 Gündem
Çocukları taciz ettiği iddia edilen şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!
Çocukları taciz ettiği iddia edilen şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı! Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Çağdaşkent Mahallesi’nde altyapı çalışması sırasında sokakta oyun oynayan çocukları taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan E.K., çıkartıldığı nöbetçi mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
17.05.2024 Gündem
Fenomen Ares davası sil baştan: Cezası düşen sanıklara tahliye
Fenomen Ares davası sil baştan: Cezası düşen sanıklara tahliye Antalya'da 'Ares' lakabıyla bilinen sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'i (18) öldürdükleri suçlamasıyla haklarında 18'er yıl hapis cezası verilen Veysi Erdal (51) ile oğlu Kadir Ozan Erdal (29), dosyanın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.
17.05.2024 Gündem
Leonardo davasında İtalyan anneye kararı Yargıtay onadı!
Leonardo davasında İtalyan anneye kararı Yargıtay onadı! İtalya'da dünyaya gelen ve 5 yıl önce babası Demirbilek Yiğit'in İzmir'e getirdiği Leonardo Maximus Yiğit ile ilgili, anne Ilaria Alassondra Sassone'nin Urla 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada çocuğun, vatandaşı olduğu ülkeye iadesi kararı istinafın ardından Yargıtay'da da onandı.
17.05.2024 Gündem
Kazada kızını kaybeden anne: Canın karşılığı para cezası mı olur
Kazada kızını kaybeden anne: Canın karşılığı para cezası mı olur Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde otomobilin TIR’a çarptığı, Şule Yıldırım Arslan'ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yerel mahkemede TIR şoförü İlhami Şimşek’e 2 yıl 1 ay hapis cezası verilip bunun da 15 bin 200 TL para cezasına çevrildiği karar, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından ceza az bulunarak bozuldu.
17.05.2024 Gündem
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın  savunması
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın savunması Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesinin Mehmet Akif Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki 6 Şubat depremlerinde 24 kişinin hayatını kaybetti. Sulayıcı Apartmanı davasında, binayı yaptıran, zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddiasıyla hakkında 618 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sulayıcı, ilk duruşmada, "Kendi ailemle birlikte para karşılığında binayı Ökkeş K.'ye yaptırdım. Binanın altındaki traktör bayisi bana aittir, bu iş yerinde kolon kesme olayı olmamıştır" dedi.
17.05.2024 Gündem
Avukat Feyza Altun'a mahkeme kararını verdi! 9 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı
Avukat Feyza Altun'a mahkeme kararını verdi! 9 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı Avukat Feyza Altun sosyal medyadaki şeriatla ilgili paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 9 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.
16.05.2024 Gündem
Sevgilisine masaj salonu açmak için kredi çekti! Dolandırıldığını öne süren müşterisi tarafından öldürüldü
Sevgilisine masaj salonu açmak için kredi çekti! Dolandırıldığını öne süren müşterisi tarafından öldürüldü Konya'nın Selçuklu ilçesinde sevgilisi İrem E.'ye masaj salonu açmak için yaklaşık 2 milyon TL kredi çeken Mevlüt Tosun’un dolandırıldığını öne sürüp, tüfekle vurarak öldürdüğü salonun tasarımı için para verdiği mimar Necati Şadi Kılıç (29) toprağa verildi. Tosun’un bacağından vurduğu sevgilisinin arkadaşı Hasan Aktepe'nin ise tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
16.05.2024 Gündem
Kobani davasında cezalar belli oldu
Kobani davasında cezalar belli oldu 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin davada sona gelindi. Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da içinde olduğu 108 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Kobani davasında mahkeme, Ahmet Türk'ü silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
16.05.2024 Gündem
Şarkıcı Seçil Çiftçi ile babasının yargılandığı külotlu çorap cinayetinde mahkeme kararını verdi!
Şarkıcı Seçil Çiftçi ile babasının yargılandığı külotlu çorap cinayetinde mahkeme kararını verdi! İstanbul'un Sancaktepe İlçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim'in, külotlu çorapla boğularak öldürüldüğü iddiasıyla yargılanan davaya 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seçil Çiftçi getirildi. Tutuksuz sanık Cemal Çiftçi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.
16.05.2024 Gündem
Rus eşini bıçaklayarak öldürdü! Eski eşiyle görüştüğünü iddia etti
Rus eşini bıçaklayarak öldürdü! Eski eşiyle görüştüğünü iddia etti Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'nde tartıştığı Rus eşi Elena Samsanova'yı 14 kez bıçaklayarak öldüren ve hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Atila Sarıhan, mahkemede kadının eski eşiyle görüştüğüne dair mesajlar gördüğünü iddia etti. Mahkeme, Sarıhan'ın tutukluluk halinin devamına, öldürülen Samsanova'nın cep telefonun detaylı olarak incelenmesini talep etti.
16.05.2024 Gündem
Motosikletiyle hızlı gittiği için uyaran arkadaşını ruhsatsız silahla vurdu! ‘Haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’den ceza indirimi aldı
Motosikletiyle hızlı gittiği için uyaran arkadaşını ruhsatsız silahla vurdu! ‘Haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’den ceza indirimi aldı Adana'nın Seyhan ilçesi'nin Bey Mahallesi Barbaros Caddesi'nde motosikletiyle hız yaptığı için kendisini önce uyarıp ardından tokat attığı iddia edilen Mazlum Atay'ı (28) tabancayla öldüren tutuklu sanık Bilal Altunkaynak (21), 'Cinayet' suçundan 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 12,5 yıl hapis cezası aldı.
16.05.2024 Adana
Adana'da elektrik panosundan 935 uyuşturucu hap çıktı
Adana'da elektrik panosundan 935 uyuşturucu hap çıktı Adana'da, operasyon düzenlenen evin damındaki elektrik panosuna gizlenmiş 935 uyuşturucu içerikli hap ele geçirildi. Gözaltına alınan N.S. (36) ile L.K. (23), "İçiciyiz, satış yapmıyoruz" savunması yaptı.
16.05.2024 Adana
Halasını öldürdü, babaannesini yaraladı! Aile şikayetçi olmadı
Halasını öldürdü, babaannesini yaraladı! Aile şikayetçi olmadı Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Sakarya Mahallesi Çambir Sokak'taki harçlık isteğine olumsuz yanıt veren halası Safiye Vardar'ı öldüren, babaannesi Sabriye Balaban'ı da bıçakla boğazından yaralayan Yiğit Balaban, halasının kendisini ağır sözlerle tahrik ettiğini iddia edip, niyetinin onu öldürmek olmadığını söyledi.
16.05.2024 Gündem
Şırıngalı çikolatadan hayatını kaybeden Mert Yağız davasında yeni gelişme
Şırıngalı çikolatadan hayatını kaybeden Mert Yağız davasında yeni gelişme Ankara'da 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına takılması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada yeni bilirkişi raporu istendi.
15.05.2024 Gündem
Hilmi Mutlu kimdir? Ferdi Özbeğen’in evlat edindiği Hilmi Mutlu yaşıyor mu?
Hilmi Mutlu kimdir? Ferdi Özbeğen’in evlat edindiği Hilmi Mutlu yaşıyor mu? Müzikal yaşamına 30 albüm sığdıran Ferdi Özbeğen, 1980'de Gülşen Bubikoğlu, Tanju Gürsu ve Hulusi Kentmen ile "Tanrıya Feryat" gibi filmlerde rol almıştı.  Bir dönemin en sevilen müzisyenlerinden Ferdi Özbeğen, 1990'lı yıllarda yardımcısı Hilmi Mutlu'yu evlat edinmişti. 
15.05.2024 Magazin
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı Konya'da Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile gitti. Sahte raporla tatile çıktığını öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle açılan davada, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı.
15.05.2024 Gündem
Evlerinde uyuşturucu satan 2 kardeşe 15'er yıl hapis
Evlerinde uyuşturucu satan 2 kardeşe 15'er yıl hapis Adana'da evlerinde uyuşturucu sattığı iddia edilen kardeşler Mert Ç. (23) ile Muhammed Ç. (29), 15'er yıl hapis ve 30'ar bin lira adli para cezasına çarptırıldı.
14.05.2024 Adana
Elektronik kelepçeyi kırıp eski sevgilisini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Elektronik kelepçeyi kırıp eski sevgilisini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Adana'da hakkındaki uzaklaştırma kararına rağmen elektronik kelepçeyi kırıp, kendisi ile barışmak istemeyen eski sevgilisi Bahar Torun’u oğlunun yanında öldüren tutuklu sanık Burak Acar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.
13.05.2024 Adana
İnşaat süresinde teslim edilmedi! Ev parasından fazla tazminat kazandı
İnşaat süresinde teslim edilmedi! Ev parasından fazla tazminat kazandı Ankara'da kooperatiften ev sahibi olabilmek isteyen Bora Yalçın, inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle birlikte toplam 460 bin lira ödeme yaptı. Yalçın, 2 yıl taahhüdü bulunan sözleşme süresince inşaatta ilerleme kaydedilmemesi üzerine açtığı 'müspet zarar' davasında 578 bin lira tazminat kazandığını açıkladı.
13.05.2024 Gündem
Gaziantep’te depremde ağır hasar alan bina yıkım sırasında çöktü!
Gaziantep’te depremde ağır hasar alan bina yıkım sırasında çöktü! Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremde ağır hasar alan bina, kontrollü yıkım sırasında kepçenin darbesiyle bir anda çökerek yerle bir oldu. Binanın çökme anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
15.05.2024 Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargı duvarını yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz." dedi.
12.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mahkeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mahkeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.