Konya

Konya

Son dakika konya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konya gelişmeleri de dahil olmak üzere 19.090 konya haberi bulunmuştur. Tüm konya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT kullanan yolcu sayısı Türkiye nüfusunu geçti
Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT kullanan yolcu sayısı Türkiye nüfusunu geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete verdikleri raylı sistem hatlarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bugüne kadar yüksek hızlı trenlerle taşınan yolcu sayısının Türkiye’nin nüfusunu geçtiğini açıklayan Bakan Uraloğlu, ilk hizmet vermeye başladığı 13 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 86 milyon 100 bin kişinin seyahat ettiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı trenlerin Yüksek hızlı trenlerin bugüne kadar 80 milyon 291 bin kilometrenin üzerinde yol kat ettiği bilgisini de verirken, bu rakamın aynı zamanda dünyanın etrafında yaklaşık 2003 kez tur atacak kadar bir mesafeye eşit olduğunu ifade etti.
19.05.2024 Gündem
Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni gelişmeyi açıkladı: Mülakata son veriliyor
Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni gelişmeyi açıkladı: Mülakata son veriliyor TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025 yılından itibaren öğretmen atamalarında uygulamayı planladığı 'Öğretmen Akademisi'nin, bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile resmileştirileceğini açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Marmara'da toz taşınımı, doğuda kar erimelerine dikkat
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Marmara'da toz taşınımı, doğuda kar erimelerine dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor.
18.05.2024 Gündem
20 ilde harekete geçildi! 74 kişi gözaltına alındı
20 ilde harekete geçildi! 74 kişi gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde “Yasa Dışı Bahis, Nitelikli Dolandırıcılık, Nitelikli Hırsızlık ve Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “Sibergöz-39” operasyonlarında 74 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
18.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş gençleri ağırladı: 19 Mayıs bir dönüm noktasının başlangıcıdır
TBMM Başkanı Kurtulmuş gençleri ağırladı: 19 Mayıs bir dönüm noktasının başlangıcıdır TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "19 Mayıs, bizim milli tarihimizin sıradan sayfalarından birisi değildir. Fevkalade önemli bir dönüm noktasının başlangıcıdır. Bir kararlılığın, azmin, istikametin ve inancın müşahhas halidir." dedi.
17.05.2024 Gündem
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın  savunması
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın savunması Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesinin Mehmet Akif Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki 6 Şubat depremlerinde 24 kişinin hayatını kaybetti. Sulayıcı Apartmanı davasında, binayı yaptıran, zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddiasıyla hakkında 618 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sulayıcı, ilk duruşmada, "Kendi ailemle birlikte para karşılığında binayı Ökkeş K.'ye yaptırdım. Binanın altındaki traktör bayisi bana aittir, bu iş yerinde kolon kesme olayı olmamıştır" dedi.
17.05.2024 Gündem
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu Değişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye'nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
17.05.2024 Adana
Bakan Yerlikaya duyurdu! 77 ilde Mercek operasyonları
Bakan Yerlikaya duyurdu! 77 ilde Mercek operasyonları Son 5 günde 77 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik Mercek-19 operasyonları düzenlendi.
17.05.2024 Gündem
Sevgilisine masaj salonu açmak için kredi çekti! Dolandırıldığını öne süren müşterisi tarafından öldürüldü
Sevgilisine masaj salonu açmak için kredi çekti! Dolandırıldığını öne süren müşterisi tarafından öldürüldü Konya'nın Selçuklu ilçesinde sevgilisi İrem E.'ye masaj salonu açmak için yaklaşık 2 milyon TL kredi çeken Mevlüt Tosun’un dolandırıldığını öne sürüp, tüfekle vurarak öldürdüğü salonun tasarımı için para verdiği mimar Necati Şadi Kılıç (29) toprağa verildi. Tosun’un bacağından vurduğu sevgilisinin arkadaşı Hasan Aktepe'nin ise tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
16.05.2024 Gündem
Bahçeye girdi, sopayla şiddet gördü! Hidroterapi tedavisiyle sağlığına kavuştu
Bahçeye girdi, sopayla şiddet gördü! Hidroterapi tedavisiyle sağlığına kavuştu Konya'da bir bahçeye girdiği için sopayla şiddet uygulanan sokak köpeğinin beyninde hasar oluştu. Yürüme ve görme kaybı yaşayan sokak köpeği 'Zen', Ankara'daki veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde uygulanan ergoterapi ve hidroterapi tedaviyle sağlığına kavuştuğu açıklandı.
16.05.2024 Gündem
Galatasaray Fenerbahçe biletleri ne zaman satışa çıkacak (19 Mayıs 2024)? Galatasaray Fenerbahçe derbi bilet fiyatları ne kadar? GS FB biletleri satışa çıktı mı?
Galatasaray Fenerbahçe biletleri ne zaman satışa çıkacak (19 Mayıs 2024)? Galatasaray Fenerbahçe derbi bilet fiyatları ne kadar? GS FB biletleri satışa çıktı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçının biletlerinin ne zaman satışa çıkacağı taraftarlar tarafından sorgulanıyor. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Süper Lig’de yaşanacak derbi maçı için nefesler tutuldu, GS ve FB maçı Rams Park’ta karşı karşıya gelecek. 19 Mayıs Pazar günü oynayacak maç beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak. Peki, Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı biletleri satışa çıktı mı, Galatasaray Fenerbahçe biletleri ne zaman satışa çıkacak (19 Mayıs 2024)?
15.05.2024 Şampiy10
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı Konya'da Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile gitti. Sahte raporla tatile çıktığını öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle açılan davada, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı.
15.05.2024 Gündem
Ayhan Bora Kaplan soruşturması! Ankara Emniyeti’nde kritik sorular
Ayhan Bora Kaplan soruşturması! Ankara Emniyeti’nde kritik sorular Ankara’da suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Açığa alınan üç üst düzey polis müdürü ile bir komiser ve bir polisin evinde dün arama yapıldı. Mülkiye başmüfettişleri devrede. Soruşturmada “Gizli tanık M7’nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı” gibi soruların yanıtları aranıyor.
15.05.2024 Gündem
Ahmet Çakar'dan kritik Aziz Yıldırım ile Ali Koç yorumu!
Ahmet Çakar'dan kritik Aziz Yıldırım ile Ali Koç yorumu! Fenerbahçe Kulübü’nde yaklaşan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde, mevcut başkan Ali Koç’un bir dönem daha göreve talip olmasının ardından, kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım’ın da adaylığını duyurdu. Seçimlere dönük yorum yapan eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar,"Kim kazanacak derseniz, bana göre tam bıçak sırtı” dedi.
14.05.2024 Şampiy10
Sherlock Holmes gibi 70 bin TL'lik kolyeyi çalanı cüzdanın renginden buldu!
Sherlock Holmes gibi 70 bin TL'lik kolyeyi çalanı cüzdanın renginden buldu! Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir evden 70 bin TL değerinde kolye çalınması üzerine çalışma başlatan polis, binanın güvenlik kamerası kaydından, şüphelinin tanınmamak için sadece gözleri açık siyah tesettür kıyafeti giyen bir kadın olduğunu tespit etti.
13.05.2024 Gündem
Fenerbahçe taraftarında protesto hazırlığı iddiası!
Fenerbahçe taraftarında protesto hazırlığı iddiası! Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk yarışını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerin geçen haftaki puan kaybı sonrası Galatasaray avantajlı konuma geçti. Fenerbahçe'de bazı taraftarların protesto hazırlığında olduğu iddia edildi.
12.05.2024 Şampiy10
Darüşşafaka giriş sınavı 26 Mayıs’ta yapılacak
Darüşşafaka giriş sınavı 26 Mayıs’ta yapılacak Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, Türkiye’nin 41 ilinde düzenlenecek. Sınav için son başvuru tarihi ise 20 Mayıs 2024.
10.05.2024 Vitrin
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılının enleri Volkswagen Arena'da sahiplerini buldu.
9.05.2024 Futbol
Süper Lig'de kritik hafta! Hakemler belli oldu
Süper Lig'de kritik hafta! Hakemler belli oldu Süper Lig'in 36'ncı haftasında 12 Mayıs Pazar günü oynanacak maçların hakemleri TFF tarafından açıklandı.
9.05.2024 Fenerbahçe
Konya'da obruk tehlikesi! Yerleşim yerlerine doğru hareket ediyor
Konya'da obruk tehlikesi! Yerleşim yerlerine doğru hareket ediyor Konya Ovasında obruk ya da çökmelerin yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, daha derin obrukların oluşmasının yerleşim alanlarında ciddi bir tehdit olduğu uyarısında bulundu.
8.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Küba’ya gitti!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Küba’ya gitti! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Küba’nın başkenti Havana’ya ulaştı. TBMM'den yapılan açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş ve beraberindeki parlamento heyeti, resmi temaslarda bulunmak üzere Küba Cumhuriyeti’nin başkenti Havana’ya ulaştı” denildi.
8.05.2024 Gündem
Bakanlık ‘Poligor’ için harekete geçti! İnternetten tespit edildi
Bakanlık ‘Poligor’ için harekete geçti! İnternetten tespit edildi ‘Dimethoate’ etken maddeli tarım ilacı için bakanlık harekete geçti. 7 ilde 7 firmaya idari yaptırım uygulandı.
5.05.2024 Gündem
Fenerbahçe'de Oosterwolde topla çalışmalara başladı
Fenerbahçe'de Oosterwolde topla çalışmalara başladı Sarı-lacivertlilerde dün yapılan idmanda bireysel koşu çalışması yapan Hollandalı oyuncu bugün de topla çalışmalara başladı.
4.05.2024 Fenerbahçe
İstanbul-Sivas arası hızlı tren seferleri başladı! İşte bilet fiyatı
İstanbul-Sivas arası hızlı tren seferleri başladı! İşte bilet fiyatı Sivas-İstanbul arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Ekspres seferlerle İstanbul-Sivas arası seyahat 7 saat sürecek.
4.05.2024 Ekonomi
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendi
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendi Konya'da polisin psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman'ın özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlediği operasyonla yakalandı. Yapılan operasyonda 51 kişi gözaltına alındı, 35 şüphelinin ise tutuklandığı açıklandı.
3.05.2024 Vatan TV

Benzer Haber Etiketleri

Konya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.