Kontakt Lens

Kontakt Lens

Son dakika kontakt lens haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kontakt lens ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kontakt lens haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kontakt Lens

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kontakt lens gelişmeleri de dahil olmak üzere 108 kontakt lens haberi bulunmuştur. Tüm kontakt lens haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaşıntıyla başladı, 22 yaşında gözünün rengi değişti! Meğer tek yaptığı şey gözünü kör etmiş
Kaşıntıyla başladı, 22 yaşında gözünün rengi değişti! Meğer tek yaptığı şey gözünü kör etmiş 22 yaşındaki Lillie Barrett güzel kirpiklere sahip olayyım derken gözünü kör etti.
27.04.2024 Yaşam
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.
4.03.2023 Dünya
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü 21 yaşındaki ABD'li gencin kısacık bir uykuya dalması hayatını kâbusa çevirdi. Mike Krumholz adlı genç adam, kontak lenslerinin azizliğine uğradı.
21.02.2023 Gündem
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir
Kontakt lens, göz kapağını düşürebilir Kontakt lensin doğru kullanılsa bile kalıcı görme kaybına sebep olabileceğini belirten Doç. Dr. Aylin Kılıç “Lazerin riskli olduğunu düşünen birçok kişi lazer olmaktan çekiniyor. Aslında kontakt lens lazerden daha riskli. Kontakt lenslerin yapabileceği bakteriyel enfeksiyon çok ciddi kalıcı görme kaybına sebep olabiliyor. Uzun süre lens kullanımında göz kapağınızda düşüklük meydana gelebilir” dedi.
22.11.2022 Sağlık
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi'
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi' ABD'nin California eyaletinde bir hastanın gözünden uyumadan önce çıkarmayı unuttuğu 23 kontakt lens çıkarıldı.
18.10.2022 Dünya
Türkiye'ye tatile gelen Rus turistlerin bir numaralı hediyelik tercihi! Rusya'da 5 kat pahalı...
Türkiye'ye tatile gelen Rus turistlerin bir numaralı hediyelik tercihi! Rusya'da 5 kat pahalı... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş sonrası yaptırımlarla boğuşan Rusya'da halk ilaç kıtlığına çözümü tatile geldikleri Türkiye'de buluyorlar. Savaşın gölgesinde Türkiye’ye gelen Rus turistlerin bir numaralı hediyelik tercihi ‘ilaç’ oldu. Ruslar, ülkelerinde pahalı olan ağrı kesiciler ve depresyon hapları gibi ilaçları tatil dönüşü yanlarında götürüyor. Rus gümrük polisi bu duruma sessiz kalıyor.
26.08.2022 Dünya
Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor
Havuz ve deniz göz enfeksiyonu riskini artırıyor Yaz aylarının gelmesiyle havuz ve denizle direkt temasın gözlerde enfeksiyon riskini artırdığını belirten Op. Dr. Aylin Koç Akbay, özellikle çocuklarda enfeksiyon riski daha yüksek. Havuza ya da denize girerken lens kullanıyorsanız mutlaka çıkartın. Deniz gözlüğü takın. Yaz aylarında eğer lens kullanıyorsanız kimyasallardan korunmak için günlük lense geçiş yapın” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Sağlık
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı! Milli Uzay Programı’nın en önemli aşamalarından Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu Projesi'yle seçilecek bir Türk vatandaşını 2023'te bilimsel faaliyetler yürütmek üzere 10 günlüğüne uluslararası uzay istasyonuna gönderileceğinin duyurulmasının ardından milyonlarca ilana büyük ilgi gösteriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin detaylarını paylaştı. Peki, Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
25.05.2022 Personel Alımı
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci!
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci! Uzaya gitmek için başvuru yap! Uzaya gitmek için başvuru şartları, uzaya gitme başvurusu nasıl yapılır? Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterlerin başında 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Peki, Uzaya başvuru şartları neler, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte uzaya gitmek için aranan şartlar ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci hakkında merak edilenler ile Uzaya.gov.tr başvuru ekranı
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor...
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
23.05.2022 Gündem
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
'Gözlükten kalıcı kurtulmak mümkün'
'Gözlükten kalıcı kurtulmak mümkün' Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak da bilinen Excimer lazer tedavisinin, 30 yılı aşkın süredir güvenle kullanıldığını ifade eden Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ali Sipahier, "Bu tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşını geçmiş olmak, son 1 yılda gözlük numarasının değişmemiş olması ve kornea tabakasının yapısal özelliklerinin uygun olması gereklidir. Tedavi sonrası gözlükten kurtulmak mümkün" dedi.
11.09.2021 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Suya dayanıklı maskarayla denize ve havuza girmeyin...
Uzmanlar uyardı: Suya dayanıklı maskarayla denize ve havuza girmeyin... Denize ve havuzlara girenlere uzmanlardan uyarı geldi. Göz Doktoru Doç. Dr. Sevil Karaman, "Kadınların özellikle havuz ve denizde kirpiklerini gür göstermek için kullandığı suya dayanıklı maskaraların içeriğindeki bir kimyasal kirpikleri kurutarak gözde tahriş riskini doğurabilir. Bu sebeple, suya dayanıklı maskarayla denize girilmemesi gerekiyor” dedi
23.07.2021 Sağlık
18 yaşından sonra gözlükten kurtulmak mümkün
18 yaşından sonra gözlükten kurtulmak mümkün Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen Excimer Lazer tedavisinin dünya üzerinde 100 milyonu aşkın kişiye uygulandığını belirten Op. Dr. Ali Sipahier, “Gözlük ve kontakt lens kullanmak istemeyenler bu tedaviyi tercih ediyor. En büyük avantajı kalıcı bir tedavi olmasıdır.Hastaların18 yaş üzeri olması gerekiyor” dedi.
10.07.2021 Sağlık
Kontakt lens kullananlara havuz ve deniz uyarısı
Kontakt lens kullananlara havuz ve deniz uyarısı Prof. Dr. Mustafa Ünal, kontakt lensle denize ve havuza girenlerde körlüğe kadar giden sağlık sorunları ortaya çıkabileceğini bildirildi.
5.06.2021 Sağlık
Gözlükçüler tam kapanmada açık mı?
Gözlükçüler tam kapanmada açık mı? Tam kapanmada gözlükçülerin faaliyetlerine geçici olarak ara verildi. İstanbul Gözlükçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayaz, " Süre çok uzun, görmek insanın en temel ihtiyaçlarından bir tanesi. Vatandaşlar, görmekle ilgili bir sıkıntı yaşadığında, 17 gün beklenebilecek bir süre değil" dedi.
4.05.2021 Gündem
Göz hasarlarına yol açıyor! Tam kapanmada bu hatayı yapmayın!
Göz hasarlarına yol açıyor! Tam kapanmada bu hatayı yapmayın! Son bir yıldır günlük yaşam alışkanlıklarımızı derinden sarsan ve gerek çocukların gerekse yetişkinlerin hiç olmadığı kadar bilgisayar karşısında saatler geçirmesine neden olan Covid pandemisi göz hastalıklarının görülme oranını da artırıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp tam kapanma döneminde göz sağlığı açısından ihmal edilmemesi gereken önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
2.05.2021 Sağlık
"Pandemi döneminde kontakt lens kullanımı arttı"
"Pandemi döneminde kontakt lens kullanımı arttı" Pandemiyle birlikte hayatın olmazsa olmazı haline gelen maske kullanımı ile gözlüklerde buharlanma yaşanması kontakt lenslere ilgiyi artırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Deniz Marangoz, "Pandemi döneminde gözlükler hem hijyen hem de konfor açılarından dezavantajlı bir durum aldı. Bu dönemde kontakt lenslere talep oldukça arttı" dedi.
16.04.2021 Sağlık
Alerjik konjonktivit nedir, çeşitleri nelerdir?
Alerjik konjonktivit nedir, çeşitleri nelerdir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan cevaplıyor; Alerjik konjonktivit nedir, çeşitleri nelerdir?
22.02.2021 Sağlık
"Koronavirüse karşı gözlerinizi lensle değil, gözlükle koruyun"
"Koronavirüse karşı gözlerinizi lensle değil, gözlükle koruyun" Pandemi döneminde göz kuruluğunun arttığını belirten Doç. Dr. Aylin Kılıç, “Gözlük kullananlarda cerrahi maskelerin üst bölümünden nefesimiz havaya kısıtlı da olsa geçerken gözümüze çarpmasıyla camda buğulanma ve gözde kuruluk yapabilir. Lens kullananlar olabildiğince gözlüğe geçmeli. Çünkü hem daha hijyenik hem de kısmen de olsa dış ortamdan ayıran bir bariyer görevi görmektedir” dedi.
28.10.2020 Sağlık
Lens kullanımında koronavirüs bulaşına karşı 'hijyen' uyarısı
Lens kullanımında koronavirüs bulaşına karşı 'hijyen' uyarısı Adana'da, Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Karaarslan, günlük bakımı, dezenfeksiyonu yapılmamış aylık ve haftalık lenslerin, uzun süreli kullanımlarda ciddi enfeksiyonlar yaratabileceğini kaydetti. Koronavirüs sürecinde de lens kullanımının son derece önemli olduğunun altını çizen Karaarslan, "Gerekli hijyen şartlarında dikkat etmeden kontakt lenslerimizi kullanacak olursak, gerek koronavirüs gerekse başka nedenlerle enfekte olmuş ellerimizle kontakt lense bulaştırabiliriz. Lensin de dezenfeksiyonunu yapmadan direkt olarak gözlerimize takacak olursak burada ciddi anlamda göze bulaşa sebebiyet verebiliriz" dedi.
26.10.2020 Sağlık
'30 yıl sonra her 2 kişiden biri miyop olabilir'
'30 yıl sonra her 2 kişiden biri miyop olabilir' Doç. Dr. Göktuğ Demirci “2050 yılında dünyanın yüzde 52’sinin miyop ve bunların yüzde 10’unun-6.00’dan yüksek olacağı tahmin ediliyor. Gözlük kullanımı sadece hastanın yaşam kalitesini arttırır miyopiyi tedavi etmez. Miyopiyi engellemek için bol bol dışarı çıkın, uzağa bakın'' dedi.
23.10.2020 Sağlık
Gözyaşında da corona virüs tespit edildi
Gözyaşında da corona virüs tespit edildi Yurt dışında yapılan çalışmalarda bazı yeni tip corona virüs (Kovid-19) hastalarının gözyaşında da corona virüs RNA'sı görüldü, gözyaşında artışın ve gözde çapaklanmanın hastalık belirtileri arasında yer aldığı ortaya çıktı.
8.10.2020 Sağlık
Türk bilim insanları Diyarbakır'da üretti!
Türk bilim insanları Diyarbakır'da üretti! Diyarbakır'da sanayicilerin isteği üzerine Türkiye'de üretimi olmayan ve tamamen dışa bağımlı olunan kontak lens solüsyonu Dicle Üniversitesi ve Teknokent işbirliğiyle, Türk bilim insanlarınca PRO-VISION markası ile üretildi. 2021 yılı başında piyasaya sunulması beklenen solüsyonu üreten ekibin başında yer alan Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aydemir, TÜİK verilerine göre geçen yıl solüsyonda 100 milyon dolar tutarında ithalat gerçekleştiğini belirterek, "Mevcut ürünlerden daha iyi bir hale getirmek için tüm fiziksel ve kimyasal testleri yaparak, farklı bir ürün ortaya çıkardık. Herhangi bir bakteri ve virüse karşı duyarlı bir solüsyondur. Şu an CE belgesi başvurusunu yaptık, inceleme aşamasında" dedi.
30.09.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kontakt Lens ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kontakt lens haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.