Hava

Hava

Son dakika hava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hava gelişmeleri de dahil olmak üzere 70.583 hava haberi bulunmuştur. Tüm hava haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran lideri Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! İlk açıklama geldi
İran lideri Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! İlk açıklama geldi İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza yaptığını yazdı. İran devlet televizyonu ise Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve yardım ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalıştığı bilgisini paylaştı. Sisli bölgeden ilk görüntüler ülke basınında yer aldı. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasının ardından yaptığı ilk açıklamada, “İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacak” ifadelerini kullandı. Türkiye, İran'a geçmiş olsun mesajı yayınlayarak, "Her türlü destek için harekete geçilmiştir" denildi. İran lideri Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı.
19.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda milli sporcuları ve gençleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür” dedi.
19.05.2024 Gündem
Mayıs’ta sıcak ve nemli hava bunalttı! Hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar çıktı
Mayıs’ta sıcak ve nemli hava bunalttı! Hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar çıktı Adana’da Mayıs ayında hava sıcaklığının 31 derece, nemin ise yüzde 49 olması nedeniyle hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar çıktı.
19.05.2024 Adana
Milli mücadele ruhu 105 yılında: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor...
Milli mücadele ruhu 105 yılında: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor... 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabahın erken saatleriyle birlikte yurt dört bir yanında coşkuyla kutlanmaya başlandı.
19.05.2024 Gündem
ABD'de hortum felaketi: En az yedi ölü
ABD'de hortum felaketi: En az yedi ölü ABD’nin Houston şehrini vuran hortum sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı en az yediye yükseldi.
18.05.2024 Dünya
19 Mayıs öncesi Samsun'da Bandırma Vapuru'na ziyaretçi akını
19 Mayıs öncesi Samsun'da Bandırma Vapuru'na ziyaretçi akını Samsun'da, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' öncesinde, Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi ziyaretçi akınına uğradı.
18.05.2024 Gündem
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Marmara'da toz taşınımı, doğuda kar erimelerine dikkat
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Marmara'da toz taşınımı, doğuda kar erimelerine dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor.
18.05.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Fetövari kalkışmalara asla izin vermeyeceğiz
MHP lideri Bahçeli: Fetövari kalkışmalara asla izin vermeyeceğiz MHP'nin Kızılcahamam'daki kampında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Devletin içinde FETÖVARİ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayrimeşru hiyerarşik sistem kuran, pozisyon mücadelelerine girişen, nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir.' dedi.
18.05.2024 Gündem
18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz
18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Uluslararası Müzeler Günü dolaysıyla 18- 19 Mayıs 2024 tarihlerinde askeri müzelerin tüm ziyaretçilere ücretsiz olacağını duyurdu.
18.05.2024 Gündem
Soğuk havalar gök gürültülü sağanak yağışları getiriyor! İstanbul dahil birçok il için kritik alarm
Soğuk havalar gök gürültülü sağanak yağışları getiriyor! İstanbul dahil birçok il için kritik alarm Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu geldi. Rapora göre ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, İstanbul da dahil 7 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Ayrıca bazı bölgelerde toz taşınımı bekleniyor. İşte bölge bölge, il il hava durumu tahminleri...
17.05.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3 peş peşe 3 testi başarıyla tamamladı
Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3 peş peşe 3 testi başarıyla tamamladı Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 38.39. ve 40. test uçuşlarını başarıyla tamamladı.
17.05.2024 Gündem
İzmir’de üniversiteler İZTÜFEST’te buluşacak
İzmir’de üniversiteler İZTÜFEST’te buluşacak İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kampüsü’nde 21-24 Mayıs’ta Altun Yapı ana sponsorluğunda gerçekleşecek İZTÜFEST binlerce üniversiteliyi buluşturacak. Kültür sanat, spor ve sağlıklı yaşam etkinliklerinin gün boyu süreceği 4 günlük festivalde akşamları da açık hava sinemasında film gösterimleri olacak.
17.05.2024 Vitrin
Kar ve sağanak geri geliyor! Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'i vuracak
Kar ve sağanak geri geliyor! Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'i vuracak Kar ve sağanak yağış birçok ili etkisi altına alacak. Vatandaşlar yaz ayının gelmesini ve havaların ısınmasını beklerken kış ayı gibi soğuklar geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni bir uyarıda bulundu. Kar, dolu ve kuvvetli yağışlar o illeri etkisi altına alacak. İşte meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklaması ve il il hava durumu...
17.05.2024 Gündem
Karla karışık yağmur ve kuvvetli sağanaklar geri dönüyor! Meteoroloji'den toz aşımı ve su baskınları uyarısı geldi
Karla karışık yağmur ve kuvvetli sağanaklar geri dönüyor! Meteoroloji'den toz aşımı ve su baskınları uyarısı geldi Soğuk havalar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda birçok il için sağanak yağış ve karla karışık yağmur uyarısı geldi.
16.05.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
16.05.2024 Ekonomi
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk yerli insanlı savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girdi. CNN TÜRK ekibi yerli uçak KAAN'ı yerinde görüntüledi ve KAAN'ı uçuran pilotlardan Gökhan Bayramoğlu ile bir araya geldi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu, "KAAN bizim için bir uçak değil, KAAN bizim için bir silah olacak. Onu en etkili şekilde kullanmak için bütün görev sistemlerini test etmiş olmamış gerekiyor. Amacımız 2028 yılında hava kuvvetlerimize tam kapasiteli bir KAAN'ı teslim etmek olacak" diye konuştu.
16.05.2024 Gündem
Lapa lapa kar yağışının ardından Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi! Çok kuvvetli olacak, bu kez fena vuracak
Lapa lapa kar yağışının ardından Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi! Çok kuvvetli olacak, bu kez fena vuracak İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kentte alarm verildi. Çok kuvvetli olacak. Meteoroloji kar yağışının ardından 3 uyarı birden yaparak illeri tek tek açıkladı. Mayıs ayında gelen kar sürprizinin ardından MGM illeri saat vererek açıkladı. Kuvvetli yağış, kar erimesi ve toz taşınımına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.  İşte Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasının detayları ve il il hava durumu...
16.05.2024 Gündem
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor!
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor! Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amaçlanan Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli imkan ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve milli ürün de yer almaktadır" dedi.
15.05.2024 Gündem
Mart'ta yağmayan kar Mayıs'ta yağdı! Lapa lapa kar yağışını gören gözlerine inanamadı! Batı illeri de beyaza büründü
Mart'ta yağmayan kar Mayıs'ta yağdı! Lapa lapa kar yağışını gören gözlerine inanamadı! Batı illeri de beyaza büründü  Mart'ta yağmayan kar Mayıs'ta yağdı. Herkes havaların ısınmasını beklerken kış adeta geri döndü. Lapa lapa kar ve dolu yağışı görenler gözlerine inanamadı. Mayıs ayında her yer beyaza büründü. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından kar, dolu ve kuvvetli yağıştan kaynaklanan olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor. Bir ilde okullar tatil edilirken, vatandaşlar yollarda kaldı. Hava sıcaklıklarının daha da düşeceği açıklandı. İşte Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasının detayları ve il il hava durumu...
15.05.2024 Gündem
Rus turistler, Ağrı Dağı'nda tipiye yakalandı! O anlar kameralara yakalandı
Rus turistler, Ağrı Dağı'nda tipiye yakalandı! O anlar kameralara yakalandı Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan 5'i kadın toplam 9 Rus dağcı, 13 Mayıs'ta tırmanışa deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikteki Çevirme köyünden başladı. Rehber Cuma Saltik, tipi karşısında çaresizlik yaşayan dağcıları, zirveye tırmanamadan aşağı indirmek zorunda kaldığını belirtti.
14.05.2024 Gündem
Pegasus neden düşüyor, Pegasus hisse senedi neden düştü? Pegasus bedelsiz sermaye artırımı hisseyi nasıl etkiler?
Pegasus neden düşüyor, Pegasus hisse senedi neden düştü? Pegasus bedelsiz sermaye artırımı hisseyi nasıl etkiler? Pegasus, sermayesini 388,75995 bedelsiz artırarak 500 milyon TL'ye çıkarma kararı almış ve SPK'dan da onay gelmişti. Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. bugün (13 Mayıs 2024) KAP'a yaptığı açıklamada bedelsiz tarihini duyurdu. Peki, Pegasus neden düşüyor, bugün Pegasus hisse neden düştü?
14.05.2024 Ekonomi
Adana'da kavurucu sıcaklar geri dönüyor! Meteoroloji gün verip açıkladı, uzmanlardan uyarı geldi
Adana'da kavurucu sıcaklar geri dönüyor! Meteoroloji gün verip açıkladı, uzmanlardan uyarı geldi Adana'yı son birkaç haftadır etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve beraberindeki yağmurlu hava, yerini mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havaya bırakıyor.
16.05.2024 Adana
Ankara'da eş zamanlı operasyon! FETÖ/PDY soruşturmalarında 48 gözaltı kararı
Ankara'da eş zamanlı operasyon! FETÖ/PDY soruşturmalarında 48 gözaltı kararı Ankara'da FETÖ/PDY'nin güncel ve mahrem yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturmalarda toplam 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
14.05.2024 Gündem
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjde
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır yollardaki TOGG sayısını açıkladı ve yepyeni bir özelliğin geleceğini de duyurdu. İşte merak edilen detaylar...
13.05.2024 Gündem
Milli tekvandocular yurda döndü! İşte takımın açıklamaları
Milli tekvandocular yurda döndü! İşte takımın açıklamaları Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 40’ı aşkın ülkeden 520 civarında sporcunun katılımıyla düzenlenen düzenlenen şampiyonanın son gününde Türkiye’yi taekwondoda 4 ve para taekwododa 5 olmak üzere 9 sporcu temsil etti. Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nı genel sıralamada zirvede tamamlayan milli sporcular yurda döndüğü açıklandı.
13.05.2024 Şampiy10

Benzer Haber Etiketleri

Hava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.