Gelir

Gelir

Son dakika gelir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir gelişmeleri de dahil olmak üzere 40.058 gelir haberi bulunmuştur. Tüm gelir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Temel hedefimiz enflasyonu tek haneye düşürmek
Bakan Şimşek: Temel hedefimiz enflasyonu tek haneye düşürmek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir" dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Ek atama olacak mı 2024? 20 bin öğretmen ataması sonrası öğretmenlere ek atama gelir mi?
Ek atama olacak mı 2024? 20 bin öğretmen ataması sonrası öğretmenlere ek atama gelir mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Ön başvurular 20 Mayıs’tan itibaren alınacak, sözlü sınavlar ise 1 Temmuz itibarıyla yapılmaya başlanacak. Atama sayısının bu yıl adaylar tarafından az olması nedeniyle ek atama olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Öğretmen adayları “Ek atama olacak mı, ek öğretmen ataması olur mu?” sorusuna yanıt arıyor.
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak?
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak? Mayıs ayı Aile Destek Programı Mayıs 2024 ödemelerine yönelik hak sahipleri aramalarını yoğunlaştırdı. Nisan ayı ödemeler Ramazan bayramı nedeniyle hesaplara erken yatmıştı. Mayıs ayında ilk haftayı geride bırakırken Aile Destek paralarının ne zaman yatacağı, erken yatıp yatmayacağı ile ilgili aramalar arttı. Aile Destek Programı 2024 yılında sona erecek. Peki, Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri bu ay son mu?
8.05.2024 Ekonomi
Promosyon ödemelerinde rakamlar güncellendi! İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka
Promosyon ödemelerinde rakamlar güncellendi! İşte en yüksek ödeme yapan 3 banka Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Emeklilere 18 bin TL'ye varan emekli promosyonu fırsatı sunuluyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Mayıs ayı ile birlikte güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. Bankaların emekli promosyonu kampanyaları 20 bin TL'ye dayandı. İşte en yüksek promosyon veren bankalar listesi...
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Basit usul nedir, basit usul kalkıyor mu?
Basit usul nedir, basit usul kalkıyor mu? Vergilendirme, bir hesap dönemi içinde elde edilen gelir ile giderler ve satılan malların alış bedelleri arasındaki müspet farka uygulanan vergilendirme olan basit usul ile ilgili sosyal medyada kaldırılacağına dair iddialar dolaşıyor. Peki, Basit usul kalkıyor mu?
7.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024 Gündem
Örümcekler neden eve gelir? Bu hatalar en büyük nedeni olabiliyor
Örümcekler neden eve gelir? Bu hatalar en büyük nedeni olabiliyor Evin ortasında, duvarlarda bir anda beliren örümcekler tatsız bir an yaşatabilirler. Yaşam alanlarında bir anda beliren örümceklerin huyu bu değildir. Eğer evde örümcek görüyorsanız bu hataları siz de yapıyorsunuz demektir. Peki örümcekler neden eve gelir?
6.05.2024 Yaşam
Hıdırellez dileği su yoksa nasıl yapılır? 2024 Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılmalı?
Hıdırellez dileği su yoksa nasıl yapılır? 2024 Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılmalı? Hıdırellez halk takviminin önemli günlerinden birisidir. Kökeni İslam öncesine dayanır. Anadolu ve Orta Asya'da kutlanır. Pek çok kişi Hıdırellezi ritüellerle kutlar. Bunlar arasında Gül ağacı ritüeli, gece tuz yiyip yatmak, elma ritüeli gelir. Gönülden istediği şeyleri dilek kağıtlarına yazarak Hıdırellez günü ritüeller düzenlenir. Hıdırellez dilek kağıtları nasıl yazılır sorusu da bu yüzden gündem olmuştur. Öte yandan Hıdırellez dileği su yoksa nasıl yapılır sorusunun yanıtı da merak ediliyor. İşte Hıdırellez sabahı, akşamı ve Hıdırellez dilek kağıtlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler...
5.05.2024 Gündem
Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi yarın sona eriyor
Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi yarın sona eriyor Kurumlar vergisi beyannamesi için sona doğru yaklaşılıyor. KDV beyanname veriliş süresi ve Ba-Bs bildirim süresinin uzatılması hakkında Gelirler İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) önemli bir açıklama geldi. Normal şartlar altında 29 Nisan tarihine kadar verilmesi gereken her iki beyan ile ilgili sosyal medya üzerinden duyuruda bulunan GİB, süre uzatımı yapıldığını kamuoyu ile paylaştı.
5.05.2024 Ekonomi
"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Bilimin ışığında çalışmalıyız"
"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Bilimin ışığında çalışmalıyız" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi.
5.05.2024 Adana
Adana'da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi! "Umarım devamı gelir"
Adana'da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi! "Umarım devamı gelir" Adana'da 'Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim' sloganıyla 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Merkez Park'ta start verilen bisiklet turu, yaklaşık 10 kilometrelik güzergahın tamamlanmasının ardından bisikletlilerin yeniden Merkez Park'ta bir araya gelmesiyle sona erdi.
5.05.2024 Adana
Hesabınıza para geldi 777 mesajı nedir? Twitter Hesabınıza Para Geldi 777 olayı
Hesabınıza para geldi 777 mesajı nedir? Twitter Hesabınıza Para Geldi 777 olayı Hesabınıza para geldi 777 ne demek? Sosyal medya platformu X’in keşfet kısmında yer alan Hesabınıza para geldi 777 konusunun ne olduğu araştırılıyor.
2.05.2024 Gündem
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır? Karabulut ailesi avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla, Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması taleplerini yinelendi. Mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Söz konusu gelişmenin ardından “Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
2.05.2024 Gündem
Parasını mevduata bağlayanlara kötü haber! Hesap değişti, faiz getirisi düşecek
Parasını mevduata bağlayanlara kötü haber! Hesap değişti, faiz getirisi düşecek Bankada parası olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Liralaşma stratejisi kapsamında düşük tutulan Türk Lirası mevduatlara uygulanan gelir vergisi stopajı avantajı azalmaya başladı. Kısa vadede yüzde 5 olan vergi 2.5 puan artarak yüzde 7.5'e yükseldi. Parasını mevduata bağlayanlar elde ettikleri faiz gelirinden 2.5 puan daha vergi ödeyecek. 100 bin lirası olan bir vatandaş 32 gün vade ve yüzde 55 yıllık faiz üzerinden parasını mevduata yatırdığında aylık 241 lira yerine artık 361.6 lira stopaj ödeyecek.
2.05.2024 Ekonomi
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var Adana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
2.05.2024 Adana
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye'nin en önemli erik üretim merkezlerinden biri olan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, bol sulu olması, iriliği, sertliği ve üzerindeki buğusuyla diğer erik türlerinden ayrılan Dumanlı Papaz Eriğinde hasat başladı. Geçen yıla göre rekoltenin daha yüksek olduğu Dumanlı Papaz Eriği Turgutlu’dan Türkiye’nin her yerine, Avrupa'ya, Dubai'ye ve Katar'a gönderiliyor.
1.05.2024 Ekonomi
Milli sporcu Burak Haşhaş,  Avrupa şampiyonu oldu!
Milli sporcu Burak Haşhaş, Avrupa şampiyonu oldu! Yunanistan'ın Salamina kentinde gerçekleşen U25 3 Bant Bilardo Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcu Burak Haşhaş, 26-28 Nisan tarihlerinde finale kalarak altın madalyanın sahibi oldu. Haşhaş, "‘Ben yetenekliyim, çalışmama gerek yok’ dersem başarıya kesinlikle ulaşamazdım" dedi.
1.05.2024 Şampiy10
Emekli promosyon kampanyalarına Mayıs ayarı! İşte en yüksek promosyon veren 11 banka
Emekli promosyon kampanyalarına Mayıs ayarı! İşte en yüksek promosyon veren 11 banka Emekliye Mayıs ayı için promosyon müjdesi verildi. Mayıs ayına girilmesiyle emekli promosyon kampanyaları tek tek yenilendi. Emekliler ise güncellenen banka promosyonu kampanyalarını yakın takibe aldı. Ek gelir fırsatı sunan emekli promosyonu tutarı 20.000 TL'ye dayandı. İşte en yüksek promosyon veren banka...
1.05.2024 Ekonomi
1 Mayıs marşı: İşçinin, emekçinin bayramı... 1 Mayıs Marşı sözleri 2024
1 Mayıs marşı: İşçinin, emekçinin bayramı... 1 Mayıs Marşı sözleri 2024 Bugün 1 Mayıs. 1856 yılından bu yana tüm dünyada işçiler birlik, dayanışma içerisindeler. Emeğin sermayeden üstün olduğu gerçeğini tüm meydanlarda haykıran işçiler için 1 Mayıs marşları da oldukça önemliydi. Hepimizin malumu olduğu 1 Mayıs marşlarından Cem Karaca'nın seslendirdiği Yaşasın 1 Mayıs marşı sözlerine haberimizde yer verdik.
1.05.2024 Gündem
Mevduat kararı! Resmen değişti, faiz getirisi ile ilgili yeni gelişmenin detayları
Mevduat kararı! Resmen değişti, faiz getirisi ile ilgili yeni gelişmenin detayları Bankada parası olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Liralaşma stratejisi kapsamında düşük tutulan Türk Lirası mevduatlara uygulanan gelir vergisi stopajı avantajı azalmaya başladı. Kısa vadede yüzde 5 olan vergi 2.5 puan artarak yüzde 7.5'e yükseldi. Parasını mevduata bağlayanlar elde ettikleri faiz gelirinden 2.5 puan daha vergi ödemek zorunda kalacak.
1.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yüzde 5 avantaj için bugün son gün, faizler eriyecek
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yüzde 5 avantaj için bugün son gün, faizler eriyecek Mevduat faizleri ile ilgili son dakika gelişmesi! Yüzde 5 avantajı bugün sona eriyor. Kaçıranların kar oranında büyük düşüş olacak. Türk Lirası mevduatlar için getirilen ve uzun süredir yürürlükte olan gelir vergisi stopajına ilişkin düzenlemenin süresi bugün sona eriyor. Yarından itibaren açılacak mevduat hesaplarında stopaj 10 puan artışla yüzde 15 olarak işleyecek. Böylece faiz getirisinden yüzde 5 yerine yüzde 15 stopaj kesilecek ve faiz getirisi düşmüş olacak.
30.04.2024 Ekonomi
Beşiktaş'a yeni kaynak! 10 bin üyeden 50 milyon lira
Beşiktaş'a yeni kaynak! 10 bin üyeden 50 milyon lira Beşiktaş’ta 7 bin 500 kişi yeni üyelik için kulübe başvuru yaptı. Üyelik bedelinin 5 bin liradan 20 bin liraya yükseleceği 31 Mayıs’a kadar bu sayının 10 bine ulaşması bekleniyor. Siyah-beyazlı kulüp 10 bin yeni üyeden 50 milyon lira gelir elde edecek
30.04.2024 Beşiktaş
Bilal Erdoğan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler
Bilal Erdoğan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler İBN Haldun Üniversitesi Ramazan Bülbül Misafirhanesi temel atma töreni Başakşehir'de yapıldı. Törende konuşma yapan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, "Burada konaklayacak araştırmacılarımız, hocalarımız hem Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler hem de sosyal bilimlere büyük katkılar yapacaklar" dedi.
29.04.2024 Gündem
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi kapsıyor, 55 bin TL detayı dikkat çekiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi kapsıyor, 55 bin TL detayı dikkat çekiyor Tapuda yeni dönem başladı. GİB tarafından açıklandı. Evi satacak, yeni bir ev alacak ya da miras yolu ile bir mülke sahip olan herkesi ilgilendiriyor. En çok merak edilen sorular yanıtını buldu.
28.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gelir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.