Bakanlık

Bakanlık

Son dakika bakanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakanlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 19.105 bakanlık haberi bulunmuştur. Tüm bakanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den öğretmenlerle ilgili yeni karar! 20 Haziran'da başlıyor
MEB'den öğretmenlerle ilgili yeni karar! 20 Haziran'da başlıyor MEB son dakika açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 20-28 Haziran'daki mesleki çalışma programlarını bulundukları illerde yapabilmelerine imkan tanıdı.
18.05.2024 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki "Biz bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz" diyerek sahillerde tarama yaptırıldığını ve tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini de açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Destek ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı
Destek ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
18.05.2024 Ekonomi
Doktordan muayeneye gelen kadınlara iğrenç hareket: Sutyen kullanmamalısın... Bakanlık harekete geçti
Doktordan muayeneye gelen kadınlara iğrenç hareket: Sutyen kullanmamalısın... Bakanlık harekete geçti Sosyal medya platformu X’te (Twitter) “Rey” rumuzlu bir kadın, muayene için gittiği doktor tarafından taciz edildiğini iddia etti. Paylaşımların ardından 5 kadın daha yıllar içerisinde aynı doktor tarafından taciz edildiğini öne sürdü. Yaşadığı taciz olayının ardından önce hastane yönetimine sonra karakola giderek şikâyetçi olan “Rey” “Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.
18.05.2024 Gündem
Centro Gofret yasaklandı mı, Centro Muzlu Gofret olayı nedir? Nedeni merak ediliyor, BİM açıklama yaptı!
Centro Gofret yasaklandı mı, Centro Muzlu Gofret olayı nedir? Nedeni merak ediliyor, BİM açıklama yaptı! BİM’in meşhur Centro Muzlu Gofret’i yasaklandı, haberi gofret severleri meraklandırdı. Arama motorlarına yönelen tüketiciler Centro Gofret yasaklandı mı, BİM Centro Muzlu Gofret neden yasaklandı? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
17.05.2024 Gündem
Kamu binalarında elektrik kullanımı yüzde 30 azaltılacak
Kamu binalarında elektrik kullanımı yüzde 30 azaltılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kamu binalarında 2030 yılına kadar yüzde 30 enerji tasarrufu hedefliyor. Ayrıca 2030'a kadar 1,2 milyon sokak aydınlatmasının LED dönüşümünün tamamlanması planlanıyor.
16.05.2024 Gündem
İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, İçişleri Bakanlığı mülakatı ne zaman yapılacak? İçişleri Bakanlığı 4B sözleşmeli personel alımı sonuçları
İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, İçişleri Bakanlığı mülakatı ne zaman yapılacak? İçişleri Bakanlığı 4B sözleşmeli personel alımı sonuçları İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvuru sonuçları, adayların yakın takibinde. Başvurular -Devlet üzerinden yapıldı, merkez ve taşra teşkilatında 1608 lisans, ön lisans ve lise mezunu personel istihdam edilecek. Gözler İçişleri Bakanlığı’nın sayfasına çevrildi. Peki, İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İçişleri Bakanlığı sözlü sınav (mülakat) ne zaman?
16.05.2024 Gündem
Ayhan Bora Kaplan soruşturması! Ankara Emniyeti’nde kritik sorular
Ayhan Bora Kaplan soruşturması! Ankara Emniyeti’nde kritik sorular Ankara’da suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Açığa alınan üç üst düzey polis müdürü ile bir komiser ve bir polisin evinde dün arama yapıldı. Mülkiye başmüfettişleri devrede. Soruşturmada “Gizli tanık M7’nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı” gibi soruların yanıtları aranıyor.
15.05.2024 Gündem
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen Yeşil Yetenekler-Eğiticilerin Eğitimi programının ilk etabı dört haftanın ardından tamamlandı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimlere başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere bölge üniversitelerinden yetmişin üzerinde akademisyen katıldı.
15.05.2024 Gaziantep
Hazine ve Maliye Bakanlığı "kamu bankalarında atamaların netleştiği" haberini yalanladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı "kamu bankalarında atamaların netleştiği" haberini yalanladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu bankalarındaki atamaların netleştiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
14.05.2024 Ekonomi
Herkes İçin Hareketlilik uygulaması bu yıl hayata geçiyor
Herkes İçin Hareketlilik uygulaması bu yıl hayata geçiyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik edecek ve toplumsal hayata diğer bireylerde eşit şartlarda katılımını sağlamak amaçlı ilk kanunun 2005 yılında imzalandığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda fırsat eşitliğini ön planda tutan hükümetlerimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya, umut ve özlemlerini gerçekleştirmeye gayret etmiştir.” dedi.
13.05.2024 Ekonomi
Boğaziçi temalı Art Show Bakan Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti
Boğaziçi temalı Art Show Bakan Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti Küratörlüğünü Haldun Demirhisar’ın yaptığı, Bosphorus Art Society (B.A.S.) tarafından düzenlenen, Boğaziçi temalı Art Show, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile iş ve sanat dünyasından çok sayıda tanınmış ismin katılımıyla gerçekleşti.
13.05.2024 Vitrin
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
IBAN ile ödeme yapanlara kötü haber! Bakanlık peşine düştü, cezası var
IBAN ile ödeme yapanlara kötü haber! Bakanlık peşine düştü, cezası var Maliye, IBAN üzerinden ödeme talep eden esnafın peşine düştü. IBAN’a ödeme yapan, yaptıran, hesabını kullandıran yani 'IBAN kiralayana' yaptırım uygulanabilir mi? Vergi hukuku uzmanı avukat Aslanpınar, “Banka hesaplarına bloke koyulabilir, malvarlığı tamamen durdurulabilir” uyarısında bulundu
13.05.2024 Ekonomi
Proje okullarına atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? 10 Mayıs MEBBİS (personel.meb.gov.tr)
Proje okullarına atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? 10 Mayıs MEBBİS (personel.meb.gov.tr)  Proje okullarına yapılan öğretmen atama sonuçları 10 Mayıs 2024 Cuma günü açıklanacak. Atama sürecine katılan öğretmen adayları merakla sonuçları bekliyor. Öğretmen atamasına ilişkin kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte gözler sonuçlara çevrildi. Peki, Proje okulları öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okulları sonuçları açıklandı mı?
10.05.2024 Gündem
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! Hemen kontrol edebilirsiniz
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! Hemen kontrol edebilirsiniz Beklenen ödemeler yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılmaya başladı. Bakan Göktaş detayları paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırmaya başladıklarını belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yapacaklarını duyurdu.
10.05.2024 Ekonomi
Okullar 1 hafta erken mi kapanacak? MEB 81 şehire yazı gönderdi: Son hafta okula gidilecek mi?
Okullar 1 hafta erken mi kapanacak? MEB 81 şehire yazı gönderdi: Son hafta okula gidilecek mi? Okullar 1 hafta erken mi kapanacak sorusu milyonlarca öğrencinin merak konusu oldu. Sosyal medyada öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı bir toplulukta yer alan bir iddia kısa sürede yayıldı. Bakanlık kaynakları da konuyla ilgili açıklama yapıt. Açıklamaya göre öğrencilerin okulların kapanacağı son haftada etkinlikler düzenlenecek. Ders dışı olacak bu etkinliklere öğrencilerin katılımı zorunlu olacak. Peki Okullar erken mi tatil olacak?
9.05.2024 Yaşam
MEB'den yeni açıklama! Öğretmenler mülakatta sadece ders anlatacak
MEB'den yeni açıklama! Öğretmenler mülakatta sadece ders anlatacak Milli Eğitim Bakanlığı mülakatta sisteminde bir değişiklik yapacak. MEB, yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlamaya hazırlanıyor.
9.05.2024 Gündem
Ek atama olacak mı 2024? 20 bin öğretmen ataması sonrası öğretmenlere ek atama gelir mi?
Ek atama olacak mı 2024? 20 bin öğretmen ataması sonrası öğretmenlere ek atama gelir mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Ön başvurular 20 Mayıs’tan itibaren alınacak, sözlü sınavlar ise 1 Temmuz itibarıyla yapılmaya başlanacak. Atama sayısının bu yıl adaylar tarafından az olması nedeniyle ek atama olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Öğretmen adayları “Ek atama olacak mı, ek öğretmen ataması olur mu?” sorusuna yanıt arıyor.
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak?
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak? Mayıs ayı Aile Destek Programı Mayıs 2024 ödemelerine yönelik hak sahipleri aramalarını yoğunlaştırdı. Nisan ayı ödemeler Ramazan bayramı nedeniyle hesaplara erken yatmıştı. Mayıs ayında ilk haftayı geride bırakırken Aile Destek paralarının ne zaman yatacağı, erken yatıp yatmayacağı ile ilgili aramalar arttı. Aile Destek Programı 2024 yılında sona erecek. Peki, Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri bu ay son mu?
8.05.2024 Ekonomi
Bakanlık'tan 'KDV oranları artırılıyor' iddialarına ilişkin açıklama
Bakanlık'tan 'KDV oranları artırılıyor' iddialarına ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV oranları artırılıyor iddialarına ilişkin açıklama geldi.
7.05.2024 Ekonomi
Nikah'ta dua tartışmasına Bakanlıktan soruşturma
Nikah'ta dua tartışmasına Bakanlıktan soruşturma İçişleri Bakanlığı, nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesi olayı ile ilgili olarak mülkiye müfettişi görevlendirdi.
7.05.2024 Gündem
İmar Barışı düzenlemesi komisyonda!
İmar Barışı düzenlemesi komisyonda! İmar Barışı Kanun teklifini değerlendiren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Teklif özellikle yapının depreme dayanıklılığını belirli şartları karşılayan yapıların kapsamına alınması hedefliyor. Bu şartlar arasında zemin etüt raporları, fay hattı araştırmaları, depreme dayanıklılık raporları ve ilave kat yapılmışsa teknik rapor alınması gibi koşullar bulunuyor'' dedi.
7.05.2024 Ekonomi
Proje okullarına öğretmen alımı ne zaman, proje okullarına öğretmen atama başvurusu ne zaman?
Proje okullarına öğretmen alımı ne zaman, proje okullarına öğretmen atama başvurusu ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin başvuru şartlarının yer aldığı kılavuz yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasıyla şartlara ilişkin de detaylar sorgulanıyor. Peki, Proje okullarına öğretmen alımı ne zaman, proje okullarına öğretmen atama başvurusu ne zaman?
6.05.2024 Çalışma Hayatı
Antalya'daki teleferik kazasının bilirkişi raporunda 'mühendis' çelişkisi
Antalya'daki teleferik kazasının bilirkişi raporunda 'mühendis' çelişkisi Antalya’da yaşanan teleferik kazasına ilişkin bilirkişi raporunda, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın olurunun yeterli olduğu belirtilirken, sonrasında ise inşaat mühendisi onayı ve imzasının bulunmadığı ifadesine yer verildi.
5.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bakanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.