Bakan Tekin açıkladı: Fiziki altyapıda dünya ortalamalarını yakaladık
Bakan Tekin açıkladı: Fiziki altyapıda dünya ortalamalarını yakaladıkMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İl Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda Eğitim-öğretime ilişkin fiziki altyapı itibariyle dünya ortalamalarına ilişkin konuştu. Bakan Tekin. "“Yaptıklarımızı başka ülke yapsa ‘eğitim devrimi’ yapılan bir ülke başlığında duyurulur” dedi.
20.03.2024Gündem
Samsun 2023 seçim sonuçları: Samsun Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı! Samsun hangi parti kazandı?
Samsun 2023 seçim sonuçları: Samsun Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı! Samsun hangi parti kazandı?Samsun seçim sonuçları 14 Mayıs 2023 akşamı belli oluyor. Genel seçim sonuçlarının yanısıra 28. dönem milletvekili sonuçları da açıklanıyor. Partilerin, ittifakların oy oranlarının canlı olarak takip edileceği gazetevatan seçim 2023 sayfasında anlık olarak Samsun ilçelerin seçim sonuçları yer alacak. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı adayları olduğu Samsun'da hangi parti kazandı? Samsun Cumhur ittifakı, Millet İttifakı kim kazandı? MHP, CHP, İYİ Parti, AK Parti, Yeşil Sol Parti oy oranları ne oldu? Samsun hangi parti kazandı? İşte 14 Mayıs 2023 Samsun seçim sonuçları...
14.05.2023Seçim
Bakan Soylu'nun dayısı, son yolculuğuna uğurlandı
Bakan Soylu'nun dayısı, son yolculuğuna uğurlandıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, hayatını kaybeden dayısı Ali İhsan Reis (85), Samsun'un Bafra ilçesinde toprağa verildi.
18.02.2022Yaşam
TBMM Başkanı Şentop: İstiklal Marşı milletimizin kimlik kartıdır
TBMM Başkanı Şentop: İstiklal Marşı milletimizin kimlik kartıdırTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithaf ettiği, milletimizin bütün fertlerinin aynı şevk ve heyecanla terennüm ettiği, esasen şiir ya da marş hüviyetinin dışında kalan bir metindir. Bu marş, milletimizin kimlik kartıdır" dedi.
27.12.2021Siyaset
Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama
Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamaAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vatandaşların enflasyonun üzerinde bir gelir seviyesine kavuşması için mücadele edeceklerini söyledi. Kurtulmuş, "Başta asgari ücret ve emeklilerin durumu olmak üzere 3600 ek gösterge olmak üzere Türkiye’nin gündeminde olan çalışan dar gelirlileri yakinen ilgilendiren konularda hakkaniyete uygun ve yurttaşlarımızı hiçbir şekilde enflasyonist baskılara ezdirmeyecek kararları hükümetimizin alacağına yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
27.11.2021Siyaset
Yerli çevre dostu elektrikli otobüs Samsun'a hizmet edecek
Yerli çevre dostu elektrikli otobüs Samsun'a hizmet edecekBakan Varank, proje ile Samsunluların kaliteli, çevre dostu, gürültüsüz ve modern bir hizmete kavuşacağını belirterek, "Proje tamamlandığında Samsun Büyükşehir Belediyesinin tüm otobüs filosu elektrikli araçlardan oluşacak." dedi.
Bakan Varank duyurdu! KOBİ'lere 116 milyon lira...
Bakan Varank duyurdu! KOBİ'lere 116 milyon lira...Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOBİGEL'in 3. çağrısına toplam 1075 firma başvurdu. Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. İşletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız" dedi.
16.07.2021Ekonomi
Bakan Pakdemirli duyurdu: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık
Bakan Pakdemirli duyurdu: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıkTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugünlerde pandemi belirsizliğinin üzerine Güney Amerika'da kuraklık, Karadeniz'de kuraklık ve iki büyük ülkenin, Hindistan ve Çin'in emtialara hücum etmesini yaşıyoruz. Bundan dolayı dünyadaki emtia fiyatlarında bir miktar artış var ama özellikle bu yılın ikinci yarısında emtia fiyatlarında da göreceli olarak iyileşme olacağını düşünüyoruz." dedi.
5.02.2021Ekonomi
Bakan Soylu kayınpederini son yolculuğuna uğurladı
Bakan Soylu kayınpederini son yolculuğuna uğurladıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vefat eden kayınpederi Metin Dinç, son yolculuğuna uğurladı.
12.07.2020Siyaset
Anıtkabir'de 19 Mayıs töreni düzenlendi
Anıtkabir'de 19 Mayıs töreni düzenlendi19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yeni tip corona virüs önlemleri çerçevesinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.
19.05.2020Gündem
Türkiye şehitlerini son yolculuğa uğurladı!
Türkiye şehitlerini son yolculuğa uğurladı!İdlib'deki hain saldırıda 33 askerimiz şehit oldu. Şehit askerlerimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Törenlere binlerce kişi katıldı. Şehit Uzman Onbaşı Emre Baysal için Pendik'te bulunan 15 Temmuz Şehitler Camii'nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Erdoğan "Şehitler Tepesi boş kalmayacak" dedi.
29.02.2020Yaşam
'Son 3 yılda kadınlar 2, erkekler 1,5 kilo ağırlaştı'
'Son 3 yılda kadınlar 2, erkekler 1,5 kilo ağırlaştı'Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci “Herkesin kendisine en az arabası kadar değer vermesini sağlamamız lazım. Son 3 yılda kadınlarımız 2 kilo, erkeklerimiz 1-1,5 kilo arasında ağırlaştı” dedi.
11.01.2020Sağlık
Vekiller arabuluculuk sınavında döküldü!
Vekiller arabuluculuk sınavında döküldü!Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuk sınavına giren 200 milletvekilinden hiçbiri, 91 barajını geçemedi. Aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarını düşürmeyen ve bir kısmı özel kursa giden vekiller barajı yüksek buldu.
11.12.2019Siyaset
Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber! 1 asker şehit oldu
Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber! 1 asker şehit olduMilli Savunma Bakanlığı, 11 Ekim'de Zeytin Dalı Harekatı bölgesine bulunan bir üs bölgesine terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu yaralanan bir askerin şehit olduğunu duyurdu.
21.10.2019Gündem
Şehit Binbaşı Zafer Akkuş son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Binbaşı Zafer Akkuş son yolculuğuna uğurlandıBitlis'te, korucu aracıyla üs bölgesine intikal ederken PKK terör örgütü tarafından önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Merkez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş, memleketi Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.
20.07.2019Gündem
Batman şehitlerine veda...
Batman şehitlerine veda...Türkiye dün Batman'dan gelen haberle acıya boğuldu. Teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Şehit askerler Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Uzman Çavuş Neşet Gök, Uzman Çavuş Okan Dinçer, Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Uzman Çavuş Ali Hekim, Uzman Çavuş Süleyman Aydın, Uzman Çavuş Uğur Göksu, Uzman Çavuş Yahya Şen son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için Amasya, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırıkkale ve Samsun'da cenaze törenleri düzenlendi. Şehit askerlerden Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın, PKK terör örgütünün 34 yıl önce şehit ettiği ilk asker olarak kayıtlara geçen aynı adı ve soyadı taşıdığı şehit er Süleyman Aydın ile aynı kaderi paylaştı. Samsunlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun tabutuna sarılan nişanlısı Nesrin Atağ "Sana söz vermiştim ağlamayacağım" sözleri herkesi duygulandırdı.
5.10.2018Gündem
Samsun’da İYİ Parti sürpriz yaptı
Samsun’da İYİ Parti sürpriz yaptıKaradeniz’in en kalabalık nüfusuna sahip Samsun’da seçmenin yüzde 11’i İYİ Parti’ye oy verererek bir milletvekilini Meclis’e gönderdi
25.06.2018Siyaset
Türkiye şehidini uğurladı...
Türkiye şehidini uğurladı...Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin'in (26) cenazesi, memleketi Samsunun Havza ilçesinde, 8 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehidin 6 aylık kızı Reyhan Öykü Şahin, babasını tabutuna dokunarak, son yolculuğuna uğurladı.
18.02.2018Gündem
Afrin şehitleri uğurlandı
Afrin şehitleri uğurlandıAfrin'de devam eden harekat sırasında şehit düşen askerler bugün memleketlerinden son yolculuklarına uğurlandı.
11.02.2018Gündem
'Süper Kupa Samsun'da olabilir'
'Süper Kupa Samsun'da olabilir'Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık" dedi.
10.06.2017Futbol
Hükümet düğmeye bastı! İŞKUR ve SGK birleşiyor
Hükümet düğmeye bastı! İŞKUR ve SGK birleşiyorÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, İŞKUR ile SGK’yı birleştireceklerini söyledi.
1.04.2017Ekonomi
Eroğlu: Cumhurbaşkanı’nın kahramanlığı sayesinde ayaktayız
Eroğlu: Cumhurbaşkanı’nın kahramanlığı sayesinde ayaktayızOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığı sayesinde Türkiye’nin şu anda ayakta olduğunu söyledi.
29.09.2021Gündem
Bakan Eroğlu ve Kılıç Samsun’a müjdelerle geldi
Bakan Eroğlu ve Kılıç Samsun’a müjdelerle geldiOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Samsun’a önem verdiğini ifade ederek, müjdelerle geldiklerini söyledi.
29.09.2021Gündem
AK Partili Vekil'in acı günü
AK Partili Vekil'in acı günüSamsun'un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı'nın babası Mustafa Kırcalı, hayatını kaybetti...
4.11.2016Yaşam
Samsun'da 1919 metre bayrakla 20 bin kişi yürüdü!
Samsun'da 1919 metre bayrakla 20 bin kişi yürüdü!Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1919 metre uzunluğundaki bayrak ile yapılan yürüyüşe 20 bin kişi katıldı
29.09.2021Gündem