Sinan Ateş davasında 4. duruşma günü! Anne Saniye Ateş ifade verirken fenalaştı
Sinan Ateş davasında 4. duruşma günü! Anne Saniye Ateş ifade verirken fenalaştıEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın dördüncü celsesi başladı. Mahkeme başkanı, sanık Doğukan Çep'in, dünkü duruşmada tuvalet ihtiyacı için salondan çıkarıldığı sırada müşteki tarafına dönerek tehdit anlamına gelecek şekilde başını salladığının tespit edildiğini bildirerek, Çep'i uyardı. Davada "müşteki" sıfatıyla beyanda bulunan Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, ifade verirken fenalaştı.
4.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında gerginlik! Mahkeme başkanı 'Yeter' diye bağırdı
Sinan Ateş davasında gerginlik! Mahkeme başkanı 'Yeter' diye bağırdıEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın ikinci günü sanık savunmalarıyla sürüyor. Duruşmada gerginlik çıkması üzerine mahkeme başkanı 'Yeter' diye bağırdı. Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasında gerginlik devam edince mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatının dışarı çıkarılması talimatı verdi. Mahkeme başkanı, verdiği talimatı yerine geç getiren polisler hakkında işlem yapılacağını belirtti. İşte duruşmada yaşananlar...
2.07.2024Gündem
Ankara, Erdoğan-Özel görüşmesine kilitlendi! CHP'den forslu bayrak talebi
Ankara, Erdoğan-Özel görüşmesine kilitlendi! CHP'den forslu bayrak talebiMerakla beklenen ziyarete çok az kaldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yarın CHP Genel Merkezi'nde ağırlayacak. Peki görüşmeye az bir zaman kalmışken Ankara'da neler konuşuluyor? CHP'de nasıl bir hazırlık var?
10.06.2024Gündem
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri…
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri…CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu mu? CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplik Kurulu üyeleri merak ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38. Olağan Kurultay süreci ardından CHP Parti Meclisi adayları netlik kazanmaya başladı. Hafta sonu genel başkanlık seçimlerini tamamlandı. CHP’te yeni genel başkan Özgür Özel oldu. CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultayda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçiminde oy kullanma işlemi de sabaha karşı bitti. Peki, CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu?
6.11.2023Gündem
CHP'nin milletvekili aday listesi belli oldu
CHP'nin milletvekili aday listesi belli olduCumhuriyet Halk Partisi (CHP),14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. CHP'nin milletvekili aday listesinde İstanbul 1. bölge ilk sıradan Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul 2. bölge ilk sıradan Namık Tan, İstanbul 3. bölge ilk sıradan ise Engin Altay yer alıyor. Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erzincan birinci sıradan aday gösterildi.
9.04.2023Gündem
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürprizi
CHP'de il il milletvekili adayı listesi: Mustafa Sarıgül sürpriziCHP’de milletvekili adayları listesi şekillenmeye başladı. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.
9.04.2023Gündem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağımİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Komisyonda milletvekillerinin bütçeye ilişkin görüş bildirildiği esnada söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un eleştirileri üzerine Bakan Soylu, Terör Soruşturmaları (Belediyeler) yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak “Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim” dedi.
18.11.2022Siyaset
Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun paylaşımları CHP'de "kimyasal silah" krizi çıkardı!
Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun paylaşımları CHP'de "kimyasal silah" krizi çıkardı!CHP'li Sezgin Tanrıkulu, TSK'nın operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddiasına ilişkin Meclis'e araştırma önergesi vereceğini açıkladı. Bu konuda dikkat çeken bir açıklama da Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Peki CHP yönetimi, parti içinden gelen yorumlara ne dedi?
21.10.2022Siyaset
Bakan Yardımcısı Ersoy'dan, CHP'li Murat Bakan'ın iddialarına cevap: 'Tamamı yalan'
Bakan Yardımcısı Ersoy'dan, CHP'li Murat Bakan'ın iddialarına cevap: 'Tamamı yalan'İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın Jandarma Genel Komutanlığı'nda çeşitli yapılanmalar olduğu yönündeki iddialarına yanıt verdi. Açıklamaların gerçekle ilgilisi olmadığını söyleyen Ersoy, "Kahraman Jandarma Teşkilatımızı bu başarısından dolayı iftiralarıyla yıpratmak isteyenler tarafından harekete geçirildiği görülmektedir" dedi.
23.01.2022Gündem
Poşetten sonra o ürün de paralı oluyor!
Poşetten sonra o ürün de paralı oluyor!Büyük tasarruf sağlayan ücretli poşet uygulamasından sonra içecek ambalajlarına da depozito düzenlemesi geldi. Meclis’te kabul edilen yasaya göre 20 milyar liralık tasarruf hedeflenen uygulama için Türkiye Çevre Ajansı kurulacak. Ayrıca bundan sonra marketlerde ücretsiz ince poşetlerin yerini kese kâğıdı alacak.
25.12.2020Ekonomi
Camilerden korsan müzik yayını paylaşımı yapan Banu Özdemir hakim karşısında
Camilerden korsan müzik yayını paylaşımı yapan Banu Özdemir hakim karşısındaİzmir'de, merkezi sistemin frekansına girilip bazı camilerden korsan müzik yapıldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan hakim karşısına çıktı. Beraatini talep eden Özdemir, "Hakkımda karalama kampanyası başlatıldı ve hedef gösterildim. Bunu kınadığımı da zaten sosyal medyada yaptığım paylaşımda belirtmiştim. Asıl mağdur benim" dedi.
17.09.2020Gündem
CHP'li Öztrak: Başkanımızın yanındayız
CHP'li Öztrak: Başkanımızın yanındayızCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un FETÖ'den tutuklanmasıyla ilgili, "Başkanımızın yanındayız ve hukuki sürecin takipçisiyiz. Hukukçularımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Başkanımızın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşarak bu suçlamalardan aklanacağına inanıyoruz" dedi.
17.12.2019Siyaset
İhraç talebiyle disipline sevk edildi
İhraç talebiyle disipline sevk edildiİzmir'de, Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu ileri sürülen eski belediye başkanı CHP'li Vefa Ülgür, sosyal medya hesabından ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildiğini ve ifadeye çağrıldığını duyurdu.
28.11.2019Siyaset
Meclis'e yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi
Meclis'e yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu 43 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
30.03.2019Siyaset
CHP'nin İzmir büyükşehir adayı için kritik gün yarın
CHP'nin İzmir büyükşehir adayı için kritik gün yarınCHP’nin İzmir’de hangi ismi aday göstereceği merak konusu iken yarın altıncı kez toplanacak olan CHP Parti Meclisi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor. Öte yandan adı kulislerde güçlü şekilde geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara’ya gitti.
15.01.2019Siyaset
CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesi
CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kalesi İzmir'de yarışa hangi isimle gireceğini netleştirmek için son bir anket yapılması kararı aldı. İki parti arasında Ordu için de müzakerelerin sürdüğü, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin isminin masada olduğu kaydedildi.
8.01.2019Siyaset
Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan sürpriz görüşme
Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan sürpriz görüşmeYerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.
25.10.2018Siyaset
Eşini öldürdü berberde  tıraş olurken yakalandı
Eşini öldürdü berberde tıraş olurken yakalandıAKSARAY’da Murat Bakan (35), evde sigara içmesine tepki gösteren imam nikahlı eşi Aynur Gedik’i (37), ağzını bantlayıp, el ve ayaklarını bağladıktan sonra iple boğarak öldürdü.
21.09.2018Yaşam
Sigara içme’ diyen karısını boğarak öldürdü
Sigara içme’ diyen karısını boğarak öldürdüAksaray’da bir şahıs, 'evin içinde sigara içme' diyen resmi nikahlı olmayan karısını ellerini, ayaklarını bağlayıp, ağzını da koli bandıyla kapatıp urgan ile boğarak öldürdü. Daha sonrasında berbere tıraş olmaya giden katil koca, tıraş olurken polisin operasyonuyla yakalandı.
21.09.2018Yaşam
Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve 72 vekil hakkında suç duyurusunda bulundu
Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve 72 vekil hakkında suç duyurusunda bulunduCumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada kendisine ilişkin hakaret içeren karikatür paylaşan Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu.
18.07.2018Siyaset
Acı haberi yemin ederken öğrenmişti... CHP'li vekilin gözyaşları
Acı haberi yemin ederken öğrenmişti... CHP'li vekilin gözyaşlarıCHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) yemin töreni sırasında hayatını kaybettiğini öğrendiği engelli kız kardeşi Arzu Arslan'ı (40) cemevindeki törende, gözyaşları arasında memleketi Erzincan'a uğurladı. Arzu Aslan gibi bedensel ve zihinsel engelli ikizi Elif Arslan, kardeşinin cenaze töreninde gözyaşı döktü.
9.07.2018Gündem
CHP'nin milletvekili adayları belli oldu!
CHP'nin milletvekili adayları belli oldu!CHP'nin, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK'ye sunuldu. CHP'de listede olmadığı açıklanan Ali Şeker yeniden milletvekili aday listesine girdi.
21.05.2018Siyaset
Son dakika: CHP'nin milletvekili adayları belli oldu! Çok sayıda vekil liste dışı kaldı!
Son dakika: CHP'nin milletvekili adayları belli oldu! Çok sayıda vekil liste dışı kaldı!Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün yapılan PM toplantısında, CHP'nin 24 Haziran'daki seçime ilişkin milletvekili aday listesi kesinleşti. Listeye göre, Kılıçdaroğlu İzmir 2. bölge 1. sıradan aday olurken, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya 1. sırada gösterildi. İlhan Cihaner, barış Yarkadaş, Ali Şeker, Mustafa Balbay gibi 61 vekil liste dışı kaldı. Sürpriz isimler listelerde yer aldı.
21.05.2018Siyaset
CHP’nin milletvekili adayları belli oldu
CHP’nin milletvekili adayları belli olduCHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin milletvekili aday listesi kesinleştirildi.
20.05.2018Siyaset
Enis Berberoğlu davasında flaş karar!
Enis Berberoğlu davasında flaş karar!Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılandığı davanın "Kamu güvenliği" gerekçesiyle kapalı yapılmasına karar verildi. Duruşma salonu boşaltılıyor.
29.09.2021Gündem