Gazete Vatan Logo

5 günde 2'nci canlı bomba saldırısı

1 Ocak: Dolmabahçe Sarayı, 6 Ocak: Sultanahmet...

5 günde 2'nci canlı bomba saldırısı

Sultanahmet'teki Turizm Polisi'ne gelen ve İngilizce, "Cüzdanımı kaybettim" diyen kadın canlı bomba, X-Ray'den geçmesi istenince üzerindeki el bombasını patlattı, bir polis şehit oldu. DHKP/C'li Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilen canlı bomba ise ölü ele geçirildi...

İstanbul Sultanahmet'te Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısı sonucu beş yıllık polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu, polis memuru Taner Şenel ise hafif yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren ve DHKP/C'li Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilen canlı bomba ise olay yerinde hayatını kaybetti. Polisi alarma geçiren canlı bomba dehşeti şöyle gelişti;

Canlı bomba 33 yaşında...

Turizm Polisi Şube Müdürlüğü girişinde yaşanan terör saldırısı dün akşam saat 17.20 sıralarında gerçekleşti. Siyahlar giyen terörist, Turizm Şube Müdürlüğü kontrol noktasına gelerek görevli polislere İngilizce "Cüzdanımı kaybettim, başvuru yapmaya geldim" dedi. Ancak canlı bomba, arama noktasından geçmek istemeden yan taraftan içeri girmek istedi. X-ray cihazında görevli polis memuru Kenan Kumaş, kadın teröristin hareketinden şüphelenerek silahını çekti ve X-raydan geçmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada paniğe kapılan kadın terörist, montunun altına sakladığı el bombalarından birini patlattı. Patlamanın etkisiyle iki ay önce baba olan 5 yıllık polis memuru Kumaş ağır, Taner Şenel ise hafif yaralandı.

Dört bomba daha

İddialara göre kadın canlı bomba da patlamanın etkisiyle ağır yaralandı. Ancak şubedeki diğer polisler, hala ellerini hareket ettiren ve üzerinde başka bomba olan teröristi silahla etkisiz hale getirdi. Kadın teröristin üzerindeki bombalardan birini de şubenin içerisine pimini çekmeden bıraktığı gözlendi. Ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memuru Kenan Kumaş, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Canlı bombanın cesedinin şube içerisinde bulunması ve üzerinde patlamamış iki el bombasının daha bulunması üzerine olay yerine bomba imha uzmanları geldi. Bombalardan bir tanesini fünye ile kontrollü şekilde patlatan uzmanlar, ikinci bombayı incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderdi.

DHKP/C 'SALDIRILAR SÜRECEK' DİYE TEHDİT ETMİŞTİ...

'Dolmabahçe'nin devamı...

İSTANBUL Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine 1 Ocak 2015 günü el bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmişti. Kulübedeki polislere önce el bombası atan saldırgan Fırat Özçelik, bomba patlamayınca üzerindeki tabancayı çıkararak ateş etmek istemişti. Ancak tabanca da tutukluk yapınca kaçmaya çalışan saldırgan Özçelik, polislerce yakalanmıştı. Özçelik daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eylemi üstlenen DHKP/C örgütü "Saldırılar sürecek" diye tehdit etmişti.

5 günde 2nci canlı bomba saldırısı

Haberin Devamı