Kira

Kira

Son dakika KİRA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KİRA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KİRA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.099 kira haberi bulunmuştur. Tüm kira haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki "Biz bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz" diyerek sahillerde tarama yaptırıldığını ve tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini de açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Kirada uzlaşamadı, iki çocuğuyla sokakta kaldı
Kirada uzlaşamadı, iki çocuğuyla sokakta kaldı Ev sahibi ile kira bedelinde uzlaşamayan Ayşe Yüce iki çocuğuyla sokakta kaldı. Yüce, 18 bin TL ödediği yıllık kirasının ev sahibi tarafından 75 bin TL'ye çıkarılmak istendiğini, bu bedeli ödeyemeyeceğini belirterek ev sahibinin hesabına 35 bin lira yatırmasına rağmen evinden atıldığını söyledi.
17.05.2024 Ekonomi
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme!
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme! Ev satışlarında düşüş devam ediyor. Düşük faizli konut kredisi kampanyasına ilişkin detaylar da henüz açıklanmadı. Mevduat faizlerindeki yükseliş, konut fiyatlarının daha da aşağı geleceği beklentisi, konut kredisi faizlerindeki artış, yatırım için konut alacaklara yüzde 22.5 oranında kredi çıkması gibi faktörler sektörü olumsuz etkiliyor. Ayrıca kira artış oranlarının yüzde 25 seviyesinde kalması ve kiracı ev sahibi arasındaki tartışmalar da konut sektörüne olan ilgiyi azalttı. Uzmanlar yaz aylarından sonra talebin artacağını, finansal koşulların iyileşebileceğine dikkat çekti.
17.05.2024 Ekonomi
Kira ve satın alımda bu detay dikkat! Bütün paranız yanabilir
Kira ve satın alımda bu detay dikkat! Bütün paranız yanabilir Konut satın almak isteyen, kiralama yapacak veya turizm amaçlı günlük daire kiralamak isteyen vatandaşların ilk adresi ilan platformları. Geçtiğimiz yıl ilanlarla ilgili bir düzenleme gelse de sahte ilan belirsizliği hala sürüyor. Peki vatandaş ne yapmalı? Uzman isimden ‘yerinde görün’ uyarısı geldi. İşte detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Kamu tasarruf paketinde lojman düzenlemesi
Kamu tasarruf paketinde lojman düzenlemesi Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde tasarruf planı dahilinde ele alınan konulardan biri de kamu lojmanları. En fazla 975 lira kira ödenen lojmanlara ilişkin kararların gözden geçirileceği belirtiliyor.
16.05.2024 Ekonomi
AFAD kira yardımı neden yatmadı (ne yapmalıyım)? Bitti mi, ne zaman yatacak, AFAD deprem yardımı uzatıldı mı?
AFAD kira yardımı neden yatmadı (ne yapmalıyım)? Bitti mi, ne zaman yatacak, AFAD deprem yardımı uzatıldı mı? AFAD tarafından depremzedelere ödenen kira yardımı ödeme tarihleri için hak sahipleri sorgulamalarını sürdürüyor. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde evi hasar gören kiracılara 5.000 lira, ev sahiplerine ise 7.500 lira ödeniyor. AFAD depremzede kira yardımlar Ziraat Bankası aracılığıyla hesaplara aktarılıyor. Ödemeleri henüz alamayanlar ise “ AFAD kira yardımı neden yatmadı” sorusuna yanıt arıyor. Peki, AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? AFAD depremzede kire yardımı neden yatmadı?
16.05.2024 Ekonomi
Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor
Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor Yüzde 25 zam sınırıyla ilgili son dakika gelişmesi ortaya çıktı. Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren detaylarla ilgili bilgi verildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda kira fiyatları ile ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Peki Temmuz ayında uygulamaya konulan yüzde 25 zam sınırı bu sene kaldırılacak mı? İşte detaylar...
15.05.2024 Ekonomi
İnşaat süresinde teslim edilmedi! Ev parasından fazla tazminat kazandı
İnşaat süresinde teslim edilmedi! Ev parasından fazla tazminat kazandı Ankara'da kooperatiften ev sahibi olabilmek isteyen Bora Yalçın, inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle birlikte toplam 460 bin lira ödeme yaptı. Yalçın, 2 yıl taahhüdü bulunan sözleşme süresince inşaatta ilerleme kaydedilmemesi üzerine açtığı 'müspet zarar' davasında 578 bin lira tazminat kazandığını açıkladı.
13.05.2024 Gündem
Galatasaray rekorları kıra kıra şampiyonluğa gidiyor
Galatasaray rekorları kıra kıra şampiyonluğa gidiyor Galatasaray Süper Lig'in 36. haftasında Fatih Karagümrük'le karşılaştı. Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük'ü Berkan Kutlu'nun 90. dakikada attığı golle 3-2 yendi. Sarı kırmızılılar puanını 99 yaptı. İşte merak edilen tüm detaylar...
12.05.2024 Şampiy10
Kiralık ve satılık ilanlarına dikkat! Hayali evlerle dolandırıcılık sürüyor, fiyatlar saatlik yazılıyor
Kiralık ve satılık ilanlarına dikkat! Hayali evlerle dolandırıcılık sürüyor, fiyatlar saatlik yazılıyor Ev alacak herkesi kayından ilgilendiriyor. Sahte ilanla dolandırıcılığı engellemek için alınan önlemler yarıda kaldı. İlan girişinde ‘kimlik doğrulama zorunluluğu’ kasım ayında devreye girse de, emlakçıların yetki belgesini ve ilgili mülkü pazarlamak için aldığı yetkilendirme belgesini doğrulatacağı ikinci aşamaya henüz geçilmedi. Sitelerde hâlâ kaçak emlakçı ve sahte ilanlar olduğunu belirten sektör temsilcileri, tüketicinin korunması için ikinci adımın atılması gerektiğini söyledi.
12.05.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki durgunluk! Kira getirisi en düşük iller belli oldu
Konut fiyatlarındaki durgunluk! Kira getirisi en düşük iller belli oldu Konut fiyatlarındaki durgunluk, yatırımcıları gayrimenkule yöneltmeye başladı. Bu durum, bazı şehirlerde amortisman sürelerini de uzattı. Son yıllarda yatırımcıların gözdesi olan Muğla, en düşük kira getirisi sunan şehir olarak ilk sıraya yerleşti.
11.05.2024 Ekonomi
Kirası düşük olanlara kötü haber! Ev sahibi haklı, sizi daireden çıkarabilir
Kirası düşük olanlara kötü haber! Ev sahibi haklı, sizi daireden çıkarabilir Kirası düşük olanları yakından ilgilendiriyor. Ankara'da 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme kiracıyı evden çıkardı. Peki bu karar 55 günde nasıl alındı? İşte detaylar...
11.05.2024 Ekonomi
Hasan Arat: Beşiktaş'ta bundan sonra herkes konuşacak
Hasan Arat: Beşiktaş'ta bundan sonra herkes konuşacak Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Tüzük Tadili ile İlgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
11.05.2024 Beşiktaş
Kiracılara kötü, ev sahiplerine güzel haber: 55 günde jet tahliye! 'Emsal sayılacak'
Kiracılara kötü, ev sahiplerine güzel haber: 55 günde jet tahliye! 'Emsal sayılacak' Ev sahibi - kiracı ilişkilerin son yılların en çok gündemde olan konuları arasında yer alıyor. Fahiş artışın önüne geçilebilmesi için hükümet tarafından birçok tedbir alındı. Bunlardan en önemlileri ise yüzde 25'lik artış sınırı ile zorunlu arabuluculuk sisteminin devreye alınması oldu. Böylece fiyat anlaşmazlıklarının mahkemeye taşınmadan çözülmesi amaçlandı. Ancak bazı ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülmeye devam ediyor. Yargıtay tarafından verilen son karar ise dikkat çekiyor. İşte 55 günde jet tahliye davasının detayları....
10.05.2024 Ekonomi
Mahkeme 'kira bedeli düşük' dedi! Emsal karar çıktı: 55 günde jet tahliye
Mahkeme 'kira bedeli düşük' dedi! Emsal karar çıktı: 55 günde jet tahliye Ankara'da 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, kiracının 1800 lira verdiği kira ücretinin, yıllık kira bedelinin belirlenen yasal sınırı olan 28 bin 250 TL'nin altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle kiracı hakkında tahliye kararı verdi.
10.05.2024 Yaşam
Fiyatlar resmen uçtu! Kiralar satılık ev fiyatlarını solladı, 1 milyon TL'si olan sadece kiralayabiliyor
Fiyatlar resmen uçtu! Kiralar satılık ev fiyatlarını solladı, 1 milyon TL'si olan sadece kiralayabiliyor Yazlık fiyatları uçuşa geçti. Ev ya da villa kiralamak isteyenlere kötü haber! Fiyatlar resmen katlandı. Duyan inanamıyor. Yaz sezonu yaklaşırken Kuzey Ege’de yazlıklarda sezonluk kira bedelleri 1 milyon liraya kadar ulaştı. Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerinde buna rağmen kiralık villalara büyük ilgi var.
10.05.2024 Ekonomi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi Türkiye genelinde konut fiyatları yılda yüzde 12 düşüşle tüm zamanların en fazla oranına ulaştı. Emlak ve konut piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren uzmanlar konut fiyatlarında önümüzdeki 6 aylık sürenin alım için fırsat olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekerken, konut alımlarında son zamanlarda artan takas usulünde dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
10.05.2024 Adana
Bakan Tunç'tan kira davalarıyla ilgili açıklama
Bakan Tunç'tan kira davalarıyla ilgili açıklama İstanbul'da düzenlenen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
9.05.2024 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz Yılın ikinci enflasyon raporu bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanıyor. Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız." dedi. Öte yandan 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak güncellendi.
9.05.2024 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladı
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladı Ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası kira fiyatlarını sıkı takibe aldı. Son açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde ‘yüzde 25 zam sınırı’na dikkat çekildi’ Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi verisine göre konut fiyatları 4 yıl sonra ilk kez enflasyon karşısında düşüş göstermişti. Peki kira fiyatları da gerileyecek mi? İşte detaylar...
9.05.2024 Ekonomi
Emekliye kira desteğinde rakam belli oldu; 10 bin TL emekli maaşı alana kira, fatura ve gıda desteği şartları nedir?
Emekliye kira desteğinde rakam belli oldu; 10 bin TL emekli maaşı alana kira, fatura ve gıda desteği şartları nedir? Emekliler 10 bin TL maaşa ek olarak kira, gıda, fatura desteği almak için başvurulara yakında başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek destek ödemelerinde en düşük emekli maaşı alan emeklilere "bölgesel destek" geliyor. Buna göre kira, gıda ve fatura desteği olacak. Peki emeklilere bölgesel destek şartları nedir?
8.05.2024 Ekonomi
Kira zammı çıkmazında yeni dönem! Oran yüzde 56 oldu: 7 bin liradan 14 bine çıktı
Kira zammı çıkmazında yeni dönem! Oran yüzde 56 oldu: 7 bin liradan 14 bine çıktı Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Ev sahibi ile kiracılar arasından yaşanan birçok anlaşmazlık 1 Eylül’de devreye alınan zorunlu arabuluculuk ile çözüme kavuşmaya başladı. 8 aylık süreçte 85 bin 500 anlaşma sağlandı. Yaşanan bir arabuluculuk örneğinde ise ev sahibi kiracısından 23 bin TL kira istedi. Kiracı ‘12 bin TL’den fazla ödemem’ deyince konu arabulucuya taşındı. Arabulucu huzurunda dikkat çeken bir çözüm üretildi. İşte detaylar...
7.05.2024 Ekonomi
Kiracı isyan etti: Ev sahibimden beni koruyun
Kiracı isyan etti: Ev sahibimden beni koruyun Yonca Beşikoğlu, kendisini tahliye etmek isteyen ev sahibinin kapı kilidini değiştirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Beşikoğlu şikâyet dilekçesinde, “Evin kilidini değiştiren ev sahibi bununla da kalmamış, konutu kullanılamaz hale getirmiştir. Su vanasını kapamıştır. Su vanası kapalı olduğu için doğalgaz sistemi de çalışmamaktadır” dedi.
7.05.2024 Gündem
Gayrimenkul sektöründe yeni gelişme! Sert düştü, işte detaylar
Gayrimenkul sektöründe yeni gelişme! Sert düştü, işte detaylar Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme belli oldu. Rakamlar tek tek açıklandı. Yabancıların Türkiye’de yaptıkları tüm gayrimenkul yatırımları incelendi. Bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre; metrekare bazında yüzde 71, işlem sayısında yüzde 45 düşüş görüldü. Türkiye’yi tercih edenler listesinde yüzölçümü bazında Irak, adet bazında Rusya ilk sırada yer aldı.
7.05.2024 Ekonomi
Mayıs ayı işyeri kira artış oranı 2024! Dükkan kira artış oranı yüzde kaç oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı
Mayıs ayı işyeri kira artış oranı 2024! Dükkan kira artış oranı yüzde kaç oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından mayıs ayı kira artış oranı da belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 59,64 olarak belirlendi. Peki, Mayıs ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu?
3.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.