Gazete Vatan Logo

Turizmin yeni gözdesi Beşikdüzü’nde teleferiğe ilgi

Turizmin yeni gözdesi Beşikdüzü’nde teleferiğe ilgi

Turizmin yeni gözdesi Beşikdüzü’nde teleferiğe ilgi

TRABZON,(DHA)- TRABZON’un Beşikdüzü ilçesinde, 3 bin 600 metre ile bölgenin en uzun mesafeli teleferiği, 80 bini aşkın turisti zirveye taşıdı. AK Parti Trabzon Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman, Beşikdağ Teleferik Tesisi’nin Büyükliman bölgesine ciddi bir hareketlilik getirdiğini belirterek, “Büyükliman turizm eşiği olacak” dedi.

İlbank Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş, TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Koyun ve AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman, Beşikdüzü ilçesinde, 3 bin 600 metre ile bölgenin en uzun mesafeli teleferik tesisini ziyaret etti.

Büyükliman bölgesinin turizm ateşini Beşikdağ Teleferi Tesisinden yakacaklarını belirten Kahraman, "AK Parti döneminde Beşikdüzü ilçemize kazandırdığımız bu esere herkes hayran. Burada eskisi gibi 3 ay çalışıp 3 yıl duran bir sistem yok artık. Bölgeye bu tesisimiz sayesinde geçen yıl 80 bini aşkın turist geldi. AK Parti iktidarı yaraları onarmak için vardır. Bizler de elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacak ve 5 ilçemizi turizm ile anılır hale getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘BÖLGEYE BÜYÜK KATKISI VAR’

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman, Beşikdağ Teleferik Tesisinin Büyükliman bölgesine ciddi bir hareketlilik getirdiğini söyledi. Kahraman, "Burada 50-60 civarında bu bölgenin insanı çalışıyor; ciddi bir istihdam var. Kurumsal bir yapı ile yönetiliyor. Bölgeye ciddi katkısı olan Beşikdağ Teleferikte ciddi bir yatırım var. Önümüzdeki yıllarda otel ve AVM bitince bu bölge bambaşka bir dünya olacak. O zaman turizm için ciddi bir destinasyon oluşturmuş olacağız. Bu bağlamda işletmecilerimizin önünü açmalıyız. Nihayetinde buradan hem Belediyemiz ciddi bir gelir elde ediyor, hem ilçe esnafımız hem de tesiste hizmet veren bizim yöremizin insanları kazanç sağlıyor. Türlü senaryolar duyuyoruz ama biz bir olacak el ele verecek ve hepsinin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI