Gazete Vatan Logo

Şırnak’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kan bağışı

Şırnak’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kan bağışı

Şırnak’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kan bağışı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK’ta, Türk Kızılay’ın kan bağış stoklarının artırılması amacıyla başlattığı kampanyaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden 200 kişi ile destek verildi.

Türk Kızılay’ın kan stoklarının arttırılması amacıyla başlattığı kan bağışI kampanyasında, Gençlik Haftası’nda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden destek geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, yöneticiler, antrenörler, saha çalışanları ve gençlerden oluşan yaklaşık 200 kişi, kan bağışı yaparak kampanyaya destek oldu. 8 Mayıs’ta başlayan kampanyada yaklaşık bin 200 ünite kan toplandı. Kampanyada farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, “Ülkemizin en büyük problemlerinden birisi kan eksikliğidir. Hastanelerde bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Şırnak’ta da ciddi anlamda problemimiz var bu konu ile ilgili. Biz gençlik haftasını duyarlılıkla birleştirmek istedik. Gençlerimiz ve bütün kurumumuzla buradayız. Tüm Türkiye’ye mesaj vermek istiyoruz. Umarım bu çabamız tüm Türkiye’de yaygınlaşır. Duyarlı insanlar çok ama daha duyarlı olması için buradayız. İnşallah hastalarımıza şifa olur. Kurumumuzdaki tüm arkadaşlarımızla, müdürlerimiz, antrenörlerimiz, memurlarımız, saha çalışanlarımız, güvenlikçilerimiz hepsi ile buradayız. Yaklaşık 200 personelimizle buradayız” dedi.

Haberin Devamı

‘İL GENELİ 4 BİN ÜNİTE KAN TOPLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

Türk Kızılay İl Başkanı Muhittin Benek de, hastalara umut olabilmek için herkesi kan bağışına davet ederek, “Yaklaşık bir yıl önce başlattığımız kan bağış kampanyamıza vatandaşlarımız duyarsız kalmayarak kan bağışında bulunuyor. Gençlik Haftası olması vesilesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müze çağrı yaparak, kan bağışında bulunma çağrısında bulunduk. Onlar da çağrımıza duyarsız kalmayarak, yaklaşık 200 kişi ile kan bağışında bulundular. Bölge hastanelerinde kan bekleyen hastalarımıza umut olmak için herkesi kan bağışına davet ediyoruz. Kan bağış kampanyamız 8 Mayıs tarihinde başlayıp 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Ondan sonra ilçelerimize gideceğiz. Her ilçemizde 10 gün kalacağız. İl geneli yaklaşık 4 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI