Gazete Vatan Logo

Hayırseverin yaptırdığı okul Datça'da açıldı

Hayırseverin yaptırdığı okul Datça'da açıldı

Hayırseverin yaptırdığı okul Datça'da açıldı

Mehmet Evren ERSOY / DATÇA (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesi Kızlan Mahallesi'nde, iş insanı Haluk Laçin tarafından yaptırılan Laçin İlkokulu törenle hizmete açıldı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Laçin İlkokulumuz hayırseverlerimiz tarafından ilimize kazandırılan 162'nci, Datça ilçemize kazandırılan 8'inci okulumuzdur. Hayırseverlerimizin desteklerinin yanı sıra devletimizin eğitim yatırımlarıyla ilimize son iki yılda toplam 16 okul, 202 derslik kazandırılmıştır" dedi.

Datça'nın Kızlan Mahallesinde hayırsever iş insanı Haluk Laçin tarafından yaptırılan ve bölgenin tarihi yel değirmenlerine uygun olarak tasarlanan 5 derslikli, 2 katlı Laçin İlkokulu'nun açılışı için tören düzenlendi. 500 metrekare alan üzerine yapılan okulda bulunan sembolik yel değirmeni ile öğrencilere yenilebilir enerji hakkında farkındalık oluşturulması sağlandı. Okulda ayrıca yağmur sularının biriktirilerek bahçe sulaması sağlanan sistem ile sosyal aktivite alanları, engelli öğrenciler ve bireyler için asansör bulunuyor. Laçin İlkokulu'nun açılışı için düzenlenen törene, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, AK Parti Muğla Milletvekilli Yakup Otgöz, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, iş insanı Haluk Laçin, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. İlkokul öğrencilerinde oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Haberin Devamı

'SON İKİ YILDA TOPLAM 16 OKUL, 202 DERSLİK'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptığı konuşmada "Hayırsever Haluk Laçin'e eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı şahsım ve Muğla'mız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hem açılışını gerçekleştireceğimiz eğitim öğretim yuvamızın, hem de 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Laçin İlkokulumuz hayırseverlerimiz tarafından ilimize kazandırılan 162'nci, Datça ilçemize kazandırılan 8'inci okulumuzdur. Hayırseverlerimizin desteklerinin yanı sıra devletimizin eğitim yatırımlarıyla ilimize son iki yılda toplam 16 okul, 202 derslik kazandırılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

'5 DERSLİK BOŞA ÇIKTI'

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise "İlimizde 690 resmi, 160 özel toplam 850 okulumuzda 8 bin 930 dersliğe sahibiz. Datça ilçemizde de 15 resmi okulumuz, 2 yaygın eğitim kurumumuz olmak üzere toplam 170 dersliğimiz mevcuttur. Laçin İlkokulumuz 5 derslik, 1 müdür, 5 öğretmen ve 96 öğrencisiyle mahallenin okul ihtiyacını gidermiş, Kızlan Ortaokulumuzda 5 derslik boşa çıkmıştır. Böylece öğrencilerimiz temel ders alanlarının dışında kültürel ve sosyal alanlara kavuşacak kütüphane, tasarım beceri atölyesi, yazı atölyesi gibi ders uygulama alanlarına da sahip olacaklardır. Kızlan Mahallemize bu okulumuzu kazandıran Haluk Laçin'e tüm öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'

Aynı zamanda Datçalı olan iş insanı Haluk Laçin da "Çocukluğumuzda tek katlı, kırmızı çatılı ilkokulumuz vardı. Datça Lisesi'nde okurken hep içimden Datça'da bir iş insanı olup bir okul yapmayı hayal etmiştim. Laçin ailesi olarak uzun yıllardır hayalini kurduğumuz okulu gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecekte ihtiyaç doğrultusunda yapılacak yeni okullar ve eğitim kurumları için tekrar talip olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından teşekkür plaketlerinin takdiminin ardından açılış kurdelesi kesilip, okul gezildi, okulun bahçesine ağaç dikimi yapıldı. Tören sonrasında tüm katılanlara keşkek ikram edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI