Gazete Vatan Logo

Kurs merkezi öğrencilerinin yemekleri büyükşehirden

Kurs merkezi öğrencilerinin yemekleri büyükşehirden

Kurs merkezi öğrencilerinin yemekleri büyükşehirden

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi’nin LGS kurs merkezilerinde öğle yemeği hizmeti yeniden başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde dersler tüm hızıyla başladı. Öğrencilerin eğitim hayatlarında olduğu gibi her alanda yanında olmak için hizmetler yapan Büyükşehir, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için öğle yemeği hizmetini bu sene de başlattı. Tarsus ve merkez ilçelerde yer alan LGS Kurs Merkezlerinde öğleden sonra ders zilinden önce yemek zili çalıyor. 10 LGS Kurs Merkezinde toplam 1200 öğrenci öğle yemeği hizmetinden ücretsiz olarak yararlanıyor.

Büyükşehir Aşhane’sinde pişen yemekler her gün Hal, Halkkent, Turguttürkalp, Çilek, Özgürlük, Kazanlı, Turgutreis, Mithatpaşa, Bahçe, Eskiömerli LGS Kurs Merkezi Şubelerine bırakılıyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyor. Bu sayede öğrenciler hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sağlıyor.

Haberin Devamı

‘HEM BEDENSEL HEM DE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİ İÇİN BESLENMENİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ’

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Tarsus ve merkez ilçelerde olmak üzere 10 LGS Kurs Merkezinde ve yaklaşık 1200 öğrenciye öğle yemeği desteğinde bulunduklarını anlatarak, “Bu desteğimizi geçen yıl da gerçekleştirmiştik. Hem öğrencilerden hem velilerimizden gelen memnuniyet neticesinde bu yıl da devam etmesini istedik. Bizler kurs merkezlerimizde sadece bilişsel alanda öğrencilerimizi geliştirmiyoruz. Onların hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri için beslenmenin önemini biliyoruz. Bunun için de aşhanemizdeki görevli gıda mühendislerimizle bir araya gelip öğrencilerimize uygun menüleri hazırladık” dedi.

Karakuş, zorlu ekonomik şartlarda yemek hizmetiyle ailelere bir anlamda destek de olmak istediklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz kurs merkezindeyken son dersinde ‘Okula nasıl yetişirim’ diye kaygılanmasın ve öğününü sağlam gıdalarla geçirmesi için bu projemizi gerçekleştirdik. Velilerimiz de çocuklarını güvende hissettikleri için bunun mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI