Gazete Vatan Logo

Seçer: Biz Anadolu gibiyiz

Seçer: Biz Anadolu gibiyiz

Seçer: Biz Anadolu gibiyiz

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentet herkesin mutlu ve gelecekten de umutlu olduğunu dile getirerek, “Biz Anadolu gibiyiz” dedi.

Çağdaşkent Mahalle Muhtarlığı önünde düzenlenen aşure etkinliğinde; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odaların temsilcileri, Çağdaşkent Mahalle Muhtarı Serminaz Dağdelen, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar yer aldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte konuşan Başkan Seçer, Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların Hak katında kabul olmasını temenni ederek, “Mersin’imizde huzur, birlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Biz Anadolu gibiyiz. Doğu Anadolulu, Güneydoğu Anadolulu, Orta Anadolulu, Karadenizli, Egeli; herkes burada. Farklı etnik yapılar, inanç grupları ve ekonomik yapıdaki insanlar; Mersin’de herkes var. Mersin Türkiye gibi. Mersin her geçen gün her açıdan çok ileri noktalara gidiyor, gidecek de” diye konuştu.

Haberin Devamı

Herkesin kendi nezdinde eşit olduğunun altını çizen Seçer, “Biz hangi siyasi görüşten olursa olsun; ‘Zengindir, fakirdir, şu partiliydi, bu partiliydi, şu mahalleliydi, şu köylüydü’ demeden herkesi kucaklıyoruz. Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde bu duygularla kente öncelikle bu duyguyu aşılamak için gayret ettik. Çok şükür ki aşı tuttu, herkes mutlu ve herkes gelecekten de umutlu” sözlerine yer verdi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile beraber kente hizmet edeceklerini söyleyen Seçer, “Abdurrahman Başkan gece-gündüz çalışıyor. Bunun şahitlerinden biri benim, Allah da şahididir. Gayret ediyor. Çünkü çok büyük bir sorun yumağını çözmeye çalışıyor. 30 yılın adı var. 30 yıl sonra Toroslar’a bir ışık, bir Yıldız doğdu. Bizlerin de sizlerin de desteğiyle Toroslar’ı çok daha güzel noktalara getireceğiz” diye konuştu.

Seçilen kadın muhtarları da tebrik eden Seçer, “Kadınlar her alanda artsın, çoğalsın. Kadınları siyasette, karar alma noktalarında, yönetimlerde ve iş dünyasında istiyoruz. Kadın demek medeniyet demek. Çalışan, işine gücüne giden, ayakta durabilen kadınları görelim. Desteğimiz kadınlara. Her zaman yanınızdayız, hiçbir endişeniz olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Yıldız ile Toroslar’a hizmet edeceklerini vurgulayan Seçer, “Mutluluk, kardeşlik, insanlık neymiş; herkese göstereceğiz. Bunu iddiayla söylüyoruz. Öyle ayrım gayrım yok. ‘Sendensin, bendensin’ yok. İnsanlara çemkirmek, bağırmak, aşağılamak bitti. Bugün Muharrem’i yad ediyoruz. Bugün yas günü. O zulme ve zalime karşı mazlumun verdiği mücadeleler bizlere örnek olmalı. Onların yolunda gidiyoruz. Onun için halkımızı ve insanlarımızı seviyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın” diyerek, aşurede emeği olan herkese teşekkür etti.

Güzel ve kalabalık bir etkinlik olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Kadın muhtarımızı tebrik ediyorum. Gördüğüm kadarıyla sevilen, sayılan ve kendisini kabul ettiren bir muhtarımız. Her geçen seçimde kadın muhtar sayımız artıyor. 20 küsur olan kadın muhtar sayımız bu seçimlerde 50’ye ulaştı. Bundan sonraki seçimlerde temennimiz ve amacımız kadın muhtar sayımızı artırmak olacak. Bereketiyle ve bolluğuyla gelen aşure günü etkinliğinde her birinizin Muharrem Ayı boyunca tutmuş olduğu oruçların kabul olmasını, ettiğiniz duaların Hak katında kabul olmasını diliyorum” diyerek, aşurede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise, “Aşureye belki farklı toplum kesimlerinde farklı anlamlar yüklenir, herkes kendine göre farklı anlamlar yönlendirir ama aşure barışa, kardeşliğe benzetilir. Ben de aşurenin barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

Aşurenin paylaşmanın, bereketin ve şükretmenin sembolü olduğunu söyleyen Çağdaşkent Mahalle Muhtarı Serminaz Dağdelen de, “Bizler dün olduğu gibi bugün de birlikte yaşamanın sevincini paylaşmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem Ayı’nın dünya üzerinde barış, kardeşlik, huzur ve mutluluğun yeşermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından aşure duası yapıldı ve aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca El Ele Sanat ve Kültür Derneği’nin Beyaz Melekler Ritim Korusu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI