Gazete Vatan Logo

MESKİ, Silifke’de içme suyu rezervi sorununa çözüm getirdi

MESKİ, Silifke’de içme suyu rezervi sorununa çözüm getirdi

MESKİ, Silifke’de içme suyu rezervi sorununa çözüm getirdi

SİLİFKE(Mersin), (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Silifke ilçesine bağlı Ayaştürkmenli’de kuraklık dolayısıyla rezervi azalan içme suyu kaynağına karşılık gerçekleştirdiği yeni sondaj çalışmasıyla, mahallenin içme suyu rezervini artırdı.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu altyapısı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MESKİ’nin Silifke İlçesi Ayaştürkmenli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği sondaj ve isale hattı çalışması sayesinde, içme suyu rezerv sorununu çözüme kavuşturdu. MESKİ, Ayaştürkmenli’de kuraklık dolayısıyla rezervi yetersiz kalan içme suyu kaynağına karşılık yeni sondaj çalışması yaparak, çözüm getirdi. MESKİ’nin titizlikle gerçekleştirdiği sondaj çalışmaları sonucunda, 130 metre derinliğinde 17lt/sn su bulunarak, muhtelif çaplarda 2 bin 400 metre içme suyu isale hattı ile 2 bin metre yeni şebeke hattı döşendi. MESKİ’nin çalışmaları ile vatandaşlar rezervi artırılmış suya kavuşmuş oldu.

Köylerinin 150 yıllık bir tarihi olduğunu ve daha önce kuyudan su çekerek içme suyunu temin ettiklerini belirten Ayaştürkmenli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Özbağ, “1979’da köyümüze su geldi. O suyumuzda kuraklıktan dolayı yetersiz kaldı. Özellikle 4 yıldır içecek su bulamadık. Bu arada MESKİ tankerlerle depomuza su döktü. Onunla içebildik, ama bu da yeterli gelmiyordu. İçecek su bulamadığımız günler çok oldu. 4-5 kilometre mesafedeki civar köylerden arabamızla su getirdik” dedi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI