Gazete Vatan Logo

Mersinli kadınların Anne-Çocuk Kampı keyfi

Mersinli kadınların Anne-Çocuk Kampı keyfi

Mersinli kadınların Anne-Çocuk Kampı keyfi

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Silifke Belediyesi işbirliğinde anne-çocuk kampını Ata Park alanına taşıdı. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkar anne ve çocuklar, çadır deneyimini de yaşama şansı yakaladı.

Çocuğunu, torununu yanına alıp gelen kadınlar, doğayla iç içe deniz kampı deneyiminin tadını çıkarırken, çocuklar da arkadaşlarıyla beraber unutulmaz anlar yaşadı. İlk kez çadır kuran ve çadırda konaklayan misafirlerin yanı sıra ilk defa denize giren kişilerin heyecanı ve mutluluğu da kampa yansıdı. Katılımcılar deniz kampında; folklor gösterisi, dans eğitimi, doğa yürüyüşü, sabah egzersizi, yüzme, satranç gibi pek çok etkinliğin tadını çıkardı.

Anne-Çocuk Kampı’na yoğun ve güzel bir katılım olduğunu kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak pek çok etkinlikler yapıyoruz, ancak geçen sürede anladık ki kadınların en fazla ihtiyaç duyduğu şey sosyalleşmek. Genellikle anne-çocuk etkinlikleri yaparak hem aile bütünlüğü açısından hem anne çocuğun sağlıklı iletişimi açısından hem de onların doğaya açılması, sosyalleşmesi açısından olanaklar sağlıyoruz. Kadınlar ne etkinlik yaparsak yapalım en çok sosyalleştikleri etkinlikleri seviyorlar. Biz de o konuda biraz daha yoğunlaştık. Mümkün olduğunca Mersin içerisinde kendimize ait alanlarda kadın arkadaşlara sosyalleşebilecekleri ortamlar ve etkinlikler düzenliyoruz” sözlerine yer verdi.

Haberin Devamı

Tarsus Gençlik Kampı’nda yaptıkları etkinliği Silifke’ye taşıdıklarını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli Hasan Erkan, “Kampımıza katılan anne ve çocuklar çok mutlular. Daha önce deniz kampı deneyimi elde etmeyen insanlar vardı. Çadır kurma, doğa yürüyüşü, halk oyunları, dans oyunları, satranç, yüzme gibi etkinlikler yaptık. Genel olarak bu katılımdan memnunlar. Katılım sağlayan insanlar zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağladılar. Katılımcılar oldukça mutlular” dedi. Misafirler arasında daha önce çadırda kalmayan ve denize hiç girmemiş kişilerin de yer aldığını söyleyen Erkan, “İlk defa yeni bir deneyim elde ettiler ve bu deneyimi yaşamalarını biz tabi yardımcı olduk. Biz Büyükşehir personelleri olarak halkımızın memnuniyeti için çabalıyoruz. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz ve memnuniyetle hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İzmir’den gelen torunları ile kampa gelen anneanne Hayırlı Küçük, ilk defa çadırda torunları ile vakit geçirdiğini söyleyerek, “Böyle ortamı ilk defa görüyorum. Bizde ilk defa geldik çok memnun kaldık. Onlar eğlendikçe biz daha mutlu oluyoruz, anneanne babaanneler olarak. Bu fırsatı bulup, değerlendirmek isteyen muhakkak torunlarını, çocuklarını alıp gelsin” dedi.

Evde sürekli ev işi yapmaktan bunaldığını ve kampın kendisine ve torununa çok iyi geldiğini belirten emekli öğretmen Eşe Uzun, “Bana kahvaltı hazırlayan bir yemek yapan var, onu çok sevdim. Çok güzeldi gerçekten etkinlik güzel, deniz güzel, hizmet güzel. Kamp çok güzel yaşamak lazım, yani doğa ile iç içe gibi yaşamak lazım. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes çadırı kapsın gelsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çok fazla aktivite yaptıklarını ve çok eğlendiklerini belirten Münevver Çetin isimli çocuk, “Annemle vakit geçirmek çok güzel. İlk deneyimim oluyor, yani gidiyoruz ama ailece gidiyoruz. Annemle hiç gitmedim, o yüzden çok beğendim. Çadırlar çok rahat, konforlu güzel. Daha sonra da çadırla kamp yapmak isterim” şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI