Gazete Vatan Logo

‘Angara Gazinosu’ oyunu ile Mersinliler unutulmaz bir akşam geçirdi

‘Angara Gazinosu’ oyunu ile Mersinliler unutulmaz bir akşam geçirdi

‘Angara Gazinosu’ oyunu ile Mersinliler unutulmaz bir akşam geçirdi

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ‘Angara Gazinosu’ adlı oyunu vatandaşlarla buluştu.

25 kişilik dev kadrosu ile yola çıkan ekip, Müzikli Kabare oyununu bu kez Mersinliler için sergiledi. Ekipler sırasıyla oyunlarını Mut Çınaraltı Parkı’nda, Anamur Cumhuriyet Meydanı’nda, son olarak da Aydıncık Limanı’nda icra etti.

Huysuz Virjin’den Zeki Müren’e Ankara oyun havalarından arabesk ve Türk sanat müziğine kadar pek çok şarkının canlı orkestra eşliğinde icra edildiği, değişen toplumsal, siyasal ve kültürel erozyonun eğlence ve müzik sektöründe yarattığı değişimin anlatıldığı oyun, izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Zaman zaman duygusal zaman zaman bol kahkahalı geçen oyun, seyircilerinden tam not aldı. Nostaljik şarkılar eşliğinde özlenen geçmiş günlere gittiklerini söyleyen seyirciler, oyunu büyük bir keyif ve ilgi ile takip etti.

Ankara Ekin Tiyatrosu Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Faruk Güvenç, özel tiyatroların ayakta kalabilmesi için belediyelerin katkı sunmasının önemli olduğunun altını çizerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de böyle bir destek sunması ve bizleri kitlelerle buluşturması bize de bir hayat öpücüğü, bir nefes oldu. Vatandaşlar, seyirciler olağanüstü ve bu sıcak yaz akşamında eğleniyorlar. Bu güzelliklerin artarak çoğalmasını istiyoruz. Gözlemlerimize göre, Başkan Vahap Bey’e kültür ve sanata yaptığı yatırımlardan dolayı Mersin bölgesinde inanılmaz bir teveccüh var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi1. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, etkinliği çok beğendiğini ve güzel bir akşam geçirdiğini kaydederek, “Böyle faaliyetler devam edecek. Anamur’da en yakın zamanda çocuk tiyatrosu da olacak. Mersin’in bütün ilçelerinde kırsaldaki bütün çocuklara ulaşmayı planlıyoruz. Etkinlikte 7’den 70’e herkes buradaydı ve memnun kaldılar” ifadelerine yer verdi. (DHA

FOTOĞRAFLI