Gazete Vatan Logo

Malatya'da hasadı yapılan 100 ton buğdaydan 15 bin öğrenci faydalanacak

Malatya'da hasadı yapılan 100 ton buğdaydan 15 bin öğrenci faydalanacak

Malatya'da hasadı yapılan 100 ton buğdaydan 15 bin öğrenci faydalanacak

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)- MALATYA'da Ziraat Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretici öğretmenler ile birlikte 200 dekar alana ekimi gerçekleştirilen buğdayın hasadına başlandı. Hasatta elde edilecek 100 ton buğdaydan 15 bin öğrenci faydalanacak.

1965 yılında Pamuk Üretim Çiftliği olarak kurulan ve 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katılan Ziraat Meslek Lisesi'nde 200 dekar alana ekili buğday hasadına başlandı. Hasat için Battalgazi ilçesinde bulunan Ziraat Meslek Okulu'nda program düzenlendi.

Programa; Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile birlikte bazı kurum müdürleri katıldı. Programda konuşan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, öğrencilerin ve öğretmenlerin başarı ile gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetler kapsamında buğday hasadının hayırlı olmasını temenni etti.

Vali Yazıcı, burada elde edilen buğdayla yapılan ekmeklerin yatılı okullara gönderileceğini ve 15 bin öğrencinin faydalanacağını anlatarak,"Yaşamın devam edebilmesi için aslında sadece hava, su ve gıdaya ihtiyacımız var ve bunun da olmazsa olmazı tarımsal faaliyetlerdir. Buradan mezun olan arkadaşlarımız tarımının gelişmesi, hayvancılığının gelişmesi için bu topluma, bu ülkeye hizmet etmeye gayret ediyorlar. Türk çiftçisi en iyisini, en kalitesini, en kalitelisini üretmek zorundadır. Dünya standardı Avrupa standardında ürünler çıkartmak mecburiyetindeyiz. Buradan mezun olacak çocuklarımız bu kaliteyi yakalamak adına burada aldıkları eğitimin gerek çiftçilik yaparak gerekse çiftçilerimize teknik destek sunacak pozisyonlarda hayatlarını devam ettirecekler bunları desteklemeye devam edeceğiz"diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından öğrencilerin üretim yaptığı fırın ziyaret edildi.

FOTOĞRAFLI