Gazete Vatan Logo

Vali Elban: Spor ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekiyor

Vali Elban: Spor ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekiyor

Vali Elban: Spor ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekiyor

Buse BAĞCI/ ÖDEMİŞ, (İzmir), (DHA)-İZMİR Valisi Süleyman Elban, Ödemiş ilçesindeki ziyaretleri kapsamında katıldığı 'Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele' sempozyumunda, "İnsanımızı bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik spor ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekiyor" dedi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Ödemiş'te çeşitli ziyaretlerde bulundu. Fırat Ciritoğlu Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek başlayan Vali Elban, ardından Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Muhtarımla Birlikte Bağımlılıkla Mücadele' sempozyumunda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Vali Elban'ın yanı sıra İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı da katıldı. Sempozyumda konuşan Vali Elban, "Uyuşturucu ve bağımlılık konusu aslında herkesin fikir yürüttüğü bir konu. Hangi bağımlılık çeşidi olursa olsun en önemlisi önleyici tedbirdir. İnsanımızı bağımlılığa iten nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik spor ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekiyor. Uyuşturucu konusu en çok üzerinde durmamız gereken bir konu. Hiçbir yavrumuzu, hiçbir şekilde bağımlılığı olmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ'

Çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak için önleyici, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetleri daha etkileyici hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiren İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop, "Madde bağımlılığı ile mücadele eylem planı kapsamında, İzmir Sağlık Müdürlüğü olarak iki yılda birinci basamakta görev yapan ilçe sağlık müdürlüğü personeli ve aile sağlığı merkezinde görev yapan personelimizin tamamına bağımlılıkla ilgili mücadele ve farkındalık eğitimleri verdik. Elimizde birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında 9 bağımlılık danışma merkezimiz bulunmaktadır. Bu merkezlerde danışan ve ailelerin danışmanlık hizmeti verilmektedir. Muhtarlar olarak yerel yönetimlerin en ön safhasında yeri olan sizlerin mahallerinizin nabzını tutan, insanların ihtiyaçlarını en yakından bilen kişiler olduğunuzun farkındayız. Bu koşuldaki bilinçlendirme çalışmalarını yürütmek gençlerimiz ve ailelerimizi bu konuda eğitmek hepimizin ortak görevi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ise "Gençlerimize olan bu sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için, göreve başladığımız günden itibaren tüm kurumlarla ortak bir çabanın içinde olduk. Öncelikle bağımlılıkla mücadele eylem planımızı hazırlayarak, kurumlarımızın yapacağı planı belirledik ve her ay düzenli raporlamalarla bağımlılıkla mücadele eylem planını uygulamaya devam ediyoruz. Toplamda 280 bölünmüş aileye, sosyal ekonomik destek, danışmanlık hizmetleri ve eğitimler ile vatandaşlarımızın yanında ve destek olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Fırat Ceritoğlu Gençlik Merkezi'nde de düzenlediği kurs ve etkinliklerle gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslar devam ediyor. 'Yarınlara İz Bırak' projesiyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 346 proje ve yaklaşık 7 bin öğrencimizle, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 381 proje ve yaklaşık 8 bin öğrencilerimizle birlikte projelerimiz gerçekleştirdik" dedi.

Haberin Devamı

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı da "Bizler Yeşilay olarak madde bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı alanında hizmetler veriyoruz ve toplumumuz da farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalardan birini de burada gerçekleştiriyoruz. Yeşilay'ımız halkımıza ücretsiz hizmet veriyor. 115 numaralı telefon hattımıza ulaştığınızda sizlere randevu veriyoruz ve bağımlılıkla mücadelede hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Vali Elban daha sonrasında yeni açılan Ödemiş 100. Yıl İlkokulu'nda öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret etti. Programına Ödemiş'in Birgi Mahallesi'nde devam Vali Elban, Birgi Çakırağa Konağı'nı ziyaret etti. Konakta yeni restorasyon çalışması yapılacak olan yerler hakkında bilgi aldı. Daha sonrasında Birgi El Sanatları Evi'ni ziyaret etti. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI