Gazete Vatan Logo

Ödemiş’te domates üreticilerinin mahsüllerini fabrika alacak

Ödemiş’te domates üreticilerinin mahsüllerini fabrika alacak

Ödemiş’te domates üreticilerinin mahsüllerini fabrika alacak

İZMİR, (DHA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ödemiş'te gerçekleştiği programda bölgede domates üreticilerinin sorunlarını dinledi. Saygılı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile telefonda görüşerek, fabrikaların üreticilerin mahsüllerini almasını sağladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı Ödemiş'te gerçekleştirdiği programda, Multiple Skleroz hastası olan Hasip Tığ ve 2022 yılında Diyarbakır'da yürütülen 'Eren Abluka-18 Operasyonu'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen’in annesi Kezban İçen’i ziyaret etti. Başkan Saygılı, ziyaretlerinin ardından teşkilat çalışmaları ve bölge gündemini hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere Ödemiş İlçe Başkanlığı’nda üç kademe ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle başkanları ile bir araya geldi.

DOMATES ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI ÇÖZDÜ

Gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki domates üreticilerinin yaşadığı sorunlar gündeme geldi. Saygılı'ya sorunlarını dile getiren üreticiler, tüccarların domatesi düşük fiyatlardan almak istemesi ve fabrikaların da domates alımını durdurması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıkları dile getirildi.

Haberin Devamı

Domates üreticilerinin sıkıntılarını dinleyen Saygılı, konunun aciliyetini ve önemini dikkate alarak harekete geçti. Başkan Saygılı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile telefon görüşmesi yaparak durumu aktardı. Saygılı, üreticilerin yaşadığı sıkıntıları detaylı bir şekilde Bakan Bolat’a ileterek, sorunun çözümü için destek istedi. Bakan Bolat, konunun hassasiyetine kayıtsız kalmayarak devreye girdi ve fabrikaların, domatesi üreticilerden almasını sağladı.

"ÜRETİCİLERİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI ÇÖZMEK, HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLMUŞTUR"

Görüşmenin ardından Saygılı, Ödemiş İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Üreticilerimizin yaşadığı sorunları çözmek, her zaman önceliğimiz olmuştur. Ödemiş'teki domates üreticilerimizin sıkıntılarını dinledik ve hızlı bir şekilde harekete geçerek çözüm ürettik. Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'a, gösterdiği hassasiyet ve hızlı müdahalesi için teşekkür ediyorum. Bu tür sorunların tekrarlanmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI