Gazete Vatan Logo

Engebeli yolda düşüp kolunu kıran engelli Revat, asfalt yol istiyor

Engebeli yolda düşüp kolunu kıran engelli Revat, asfalt yol istiyor

Engebeli yolda düşüp kolunu kıran engelli Revat, asfalt yol istiyor

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari),(DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve doğuştan yürüme engeli olduğu için tekerlekli sandalye kullanan Ravat Kılıç(12), evi ile yol arasındaki 200 metrelik bölümün asfalt yapılmasını istiyor. Fizik tedaviye giderken, tekerlekli sandalyeden düşerek kolunu kıran Revat, kullandığı yolun engebeli ve çakıl olması nedeniyle aracını kullanamadığını anlattı.

İlçenin İnanlı Mahallesi'nde yaşayan Hanlar ve Zehra Kılıç çiftinin 9 çocuğunun 7'incisi olan Ravat Kılıç'a doğduğunda 'Spina Bifida' teşhisi konuldu. Yürüme engeli olan bu nedenle de tekerlekli sandalye kullanan Ravat, fizik tedai için her gün evinden çıkarak, ilçe merkezindeki Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gidiyor. Ancak kendisini almaya gelen aracın yaşadığı evin bulunduğu ara sokağa girememesi nedimiyle Ravat, Çakıllı, taşlı ve engebeli olan 200 metrelik bölümü, tekerlekli sandalyesine yardım eden kardeşlerinin desteği ile geçebiliyor. Engebeli ara sokakta 3 gün önce düşerek sol kolunu kıran Ravat yetkililerden yardım bekliyor.

Haberin Devamı

Evi ile yol arasındaki 200 metrelik bölümün, asfalt yada beton kaplanmasını isteyen Revat, "Evimizin yolu çakı ve mıcır olmasından dolayı tekerlekli sandalyeden düştüm. Gözlerimi açtığım hastanedeydim başımda annem ve babam vardı. Düşerken bayılmışım. Kolum kırıldığı için alçıya alındı. Gelen servise binmek için 200 metrelik yolu, yokuş aşağı inmek zorunda kalıyorum ve bazen 3 kişinin yardımına ihtiyaç duyuyorum. Şu ana kadar birçok defa düştüm. Küçük sıyrıklarla kurtuluyordum. Ancak bu kez kolumu kırdım. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Ablası Funda Kılıç ise, "Yolun uygun olmaması nedeniyle kardeşim tekerlekli sandalyesini kullanamayınca büyük sıkıntı yaşıyoruz. Yolun engebeli ve yokuş olması nedeniyle bugüne kadar birçok kez düştü. Yaşanan son kazada ise kolunu kırdı. Artık fizik tedaviye bile götüremiyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI