Gazete Vatan Logo

Gaziantep'te kiraz hasadı heyecanı: Kilosu 75 kira!

Gaziantep 'in İslahiye İlçesinde, 300 dekarda üretimi yapılan, aroması ve lezzetiyle talep gören Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı

Amanos dağlarının eteklerinde yer alan, Koççağız, İdilli, Köklü, Tandır, Kabaklar, Yağızlar, Kayabaşı Mahalleleri ve Huzurlu Yaylası olmak üzere 300 dekar alanda yetiştirilen iriliği, kalitesi, aramosı ve lezzetiyle talep gören Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla düşük olduğunu belirten Koççağız Mahalle Muhtarı ve kiraz üreticisi Bekir Samlı, "Mahallemiz en büyük geçim kaynağı olan kiraz hasadımıza başladık.

Napolyon cinsi kirazımız kalitesiyle, aramoası ve lezzetiyle tüketici tercih etmektedir. Bu yıl rekoltemiz geçen yıla oranla düşük olan kiraz bahçede toptan olarak 40 liradan giderken, marketlerde 75 liradan tüketiciye sunuluyor” dedi.

Kiraz hasadına katılan İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, ”Tarım sektöründe hasat zamanı, şu anda da Muzaffer amcanın kiraz bahçesindeyiz, kiraz hasadına katıldık. Allah çiftçilerimizde razı olsun, onlar memleketimiz, ilçemiz ve ülkemiz için üretiyorlar. Çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı