Gazete Vatan Logo

Odunpazarı Belediyesi’nden kaçak villalara yıkım

Odunpazarı Belediyesi’nden kaçak villalara yıkım

Odunpazarı Belediyesi’nden kaçak villalara yıkım

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Odunpazarı Belediyesi Karabayır mevkiinde hazine arazisine ruhsatsız olarak inşa edilen lüks konutların yıkımına devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Karabayır Bağları mevkiinde yaptığı incelemeler sonucu 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırı olarak ruhsatsız olduğu tespit edilen inşaat çalışmalarını mühürleyerek durdurdu. 2021 yılının Ekim ayından bu yana kaçak olarak inşa edilen 3 ayrı villa sahibi hakkında Odunpazarı Belediyesi tarafından kaçak yapı zaptı tutularak, söz konusu inşaat sahipleri hakkında ‘mühür fekki’ (mühür bozma) suçundan suç duyurusunda bulundu.

Kaçak olarak hazine arazisi üzerine inşa edilen villaların Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkımına başlandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karabayır mevkiindeki kaçak villaların yıkımıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “İdare mahkemesi buranın yıkımına karar verdi ve bizde yıkımı uyguladık. Odunpazarı Belediyesi’nin bir ihmali ve göz yumması söz konusu değildir. Tersine ilgili yetkili diğer kamu kurumlarıyla yapmış olduğumuz mücadele sonucunda bu durum ortaya çıkmıştır. Bu yıkımlar devam edecektir. Kaçak yapılara Odunpazarı Belediyesi’nin izin verme şansı yoktur ve söz konusu değildir. Hiç kimse yasal olmayan yollarla zengin olmaya kalkmasın biz buna izin vermeyeceğiz” dedi. (DHA)

Haberin Devamı