Gazete Vatan Logo

MAKÜ'de akademik yıl töreni yapıldı

MAKÜ'de akademik yıl töreni yapıldı

MAKÜ'de akademik yıl töreni yapıldı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ), 2024-2025 akademik yılı törenle başladı.

MAKÜ'nün akademik yıl açılış törenine AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, protokol üyeleri, MAKÜ yönetimi, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Törende konuşan Rektör Dalgar, 18 yaşına giren üniversitenin sürekli gelişim gösterdiğini vurguladı. Dalgar, "Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye'nin yeni kurulan üniversiteleri arasında farkını ortaya koyarak üst lig üniversiteler arasında yer almaya doğru hızla ilerliyor. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Rektör Dalgar, uygulamalı eğitimin önemine de değinerek, MAKÜ'nün Türkiye'de yeniliklere öncülük yaptığını ve bu modeli tüm akademik programlara yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Eğitimde bireyselleştirilmiş yaklaşımların önemine vurgu yapan Dalgar, öğrencilere kariyer yol haritası sunarak, geleceğin ihtiyaçlarına uygun eğitim sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Dijitalleşmenin önemine dikkati çeken Rektör Dalgar, MAKÜ'nün eğitim ve yönetim süreçlerini dijitalleştirmeye devam ettiğini, fiziksel ve dijital hibrit bir eğitim modelini benimsediğini belirtti. Ayrıca, mezunların kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla yaşam boyu öğrenme fırsatları sunacaklarını ifade etti. Tören, düzenlenen kokteylle sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI