Gazete Vatan Logo

'Büyük Bitlis Buluşmaları' etkinliklerine yoğun ilgi

'Büyük Bitlis Buluşmaları' etkinliklerine yoğun ilgi

'Büyük Bitlis Buluşmaları' etkinliklerine yoğun ilgi

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS'in düşman işgalinden kurtuluşunun 108’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 'Büyük Bitlis buluşmaları' programı düzenlendi. 3 gün sürecek olan etkinliklerde elde edilen gelirler Filistin halkına bağışlanacak.

Hasrevpaşa Mahallesi'nde bulunan Mevlana Parkında düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Göksel Yüksel, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri, etkinlikler kapsamında, bölge illerinden gelen stantları ziyaret etti. El sanatları ve yemekler gelen davetlilere satışa sunulurken, burada elde edilen gelir Filistin halkına bağışlanacağı belirtildi.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, geleneksel hale getirilen ‘Büyük Bitlis Buluşmaları’nın bu yılki temasının Filistin olacağını belirterek," Bitlis’in 108. Kurtuluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 2019’dan buyana geleneksel hale getirilen 'Büyük Bitlis Buluşmaları' düzenleniyor. 3 gün sürecek olan bu etkinlikler sünnet şölenleri, yemek yarışmaları ve konserlerle devam edecek. Bu yılın en önemli teması Filistin. Burada elde edilen gelirler Filistin halkına bağışlanacak. Çocuklarımızın eğlenmesi için de şişme oyun grupları ve palyaço gösterileri olacak. Bu festivali yeni yaptığımız Mevlana Millet Bahçemizde yapıyoruz. Çok da büyük katılım var." dedi.

Haberin Devamı

Program, akşam yerel sanatçıların vereceği konserle devam etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI