Gazete Vatan Logo

Adilcevaz'da Filistin için bir araya geldiler

Adilcevaz'da Filistin için bir araya geldiler

Adilcevaz'da Filistin için bir araya geldiler

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) – BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde Belediye öncülüğünde Mevlid Kandili münasebetiyle 'Gazze İçin Birlik ve Dua' etkinliği düzenlendi. Programda, Filistin ve Gazze’nin özgürlüğüne kavuşması ve hayatını kaybedenler için dua edildi.

Adilcevaz Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle Filistin ve Gazze’de yaşanan drama destek olmak amacıyla etkinlik düzenledi. Otogar alanında düzenlenen etkinlikte Şair Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Tillo ekibi sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiir ve naatların yanı sıra Grup Tillo ise üç dilde seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara duygu anlar yaşattı. Programda konuşma yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Filistin ve Gazze’de yaşanan drama bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Mevlid Kandili dolayısıyla Filistin ve Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan acılara son verilmesi ve onlara destek olmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Filistin ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin onurlu direnişlerini herkesin desteklemesi gerekir. Bizde kardeşlerimizin bu onurlu direnişlerine destek olmak istedik. Filistin’in davası sadece Filistin’in değil, tüm ümmetin davasıdır. Bu katliam er ya da geç cezasını bulacaktır. Gazze’nin direnişi Allah’ın izniyle mutlaka zaferle sonuçlanacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık üç saat süren program sonunda İlçe Müftüsü Erkan Karaca tarafından İsrail zulmü altında bulunan Filistin ve Gazze’nin özgürlüğüne kavuşması ve hayatını kaybedenler için dua edildi. Üç gün boyunca devam edecek olan etkinliğin ikinci gününde Serdar Tuncer, Abdurrahman Önül ve Hafız Muhsin Kara, son gününde ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Recep Arslan, Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu sahne alacak.

Düzenlenen programa Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Ak Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI