Gazete Vatan Logo

Balıkesir’de kaçak avcılık ve yaban hayatı koruma çalışmaları sürüyor

Balıkesir’de kaçak avcılık ve yaban hayatı koruma çalışmaları sürüyor

Balıkesir’de kaçak avcılık ve yaban hayatı koruma çalışmaları sürüyor

Hatice DAĞLI/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR’in Bandırma, Gönen ve Manyas ilçelerinde, doğa ve yaban hayatının korunmasına yönelik denetimlerde 130 avcı kontrol edilirken, yolda bulunan yaralı bir leylek ise tedavi edilmek üzere koruma altına alındı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Balıkesir Şube Müdürlüğü Bandırma Şefliği ekipleriyle birlikte, çevre, doğa ve hayvanların korunması, kaçak avcılığın önlenmesi, ekosistemlerin sürdürülebilirliği ve biyolojik çeşitliliğin devamı amacıyla kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 27-29 Eylül tarihleri arasında Bandırma, Gönen ve Manyas ilçeleri sınırlarında yer alan Misakça, Aladağ, Doğancı, Edincik ve Akçapınar genel ve devlet avlaklarında düzenlenen denetimlerde, 130 avcıya ait Avlanma İzin Kartları, avcılık pulları, yivsiz tüfek ruhsatnameleri ve tüfeklerdeki takozlar kontrol edildi.

YARALI LEYLEK KORUMA ALTINA ALINDI

Denetimler sırasında, Manyas ilçesi Kocagöl Mahallesi yolunda kanatlarından yaralanmış bir leylek bulundu. Yaralı leylek, tedavisinin ardından doğaya salınmak üzere Kuş Cenneti Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI