Gazete Vatan Logo

Manavgat OSB'nin imar planları komisyondan geçti

Manavgat OSB'nin imar planları komisyondan geçti

Manavgat OSB'nin imar planları komisyondan geçti

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, OSB'nin imar planlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İmar Komisyonundan 5 Ağustos'ta geçtiğini belirterek onaylanmasının ardından parselasyon ve alt yapı çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Manavgat Organize Sanayi Bölgesi, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı Seydi Tahsin Güngör başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından MATSO ve Manavgat OSB Başkanı Seydi Tahsin Güngör, OSB'nin imar planlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İmar Komisyonunda 5 Ağustos'ta geçtiğini belirtti İmar planının onay aşamasında olduğunu Başkan dile getiren Göngör, OSB'nin kurulum ve fiili olarak faaliyete geçme süreçlerinin zaman aldığını vurguladı. Başkan Güngör, tüm aşamaları adım adım geçip sona doğru yaklaştıklarını söyledi.

TARIM DIŞI KULLANIM İZNİ 17 TEMMUZ'DA ONAYLANDI

Başkan Güngör, Manavgat OSB olarak tarım dışı kullanım izni süresinin 7 ay sürdüğünü anlattı. Manavgat OSB olarak tarım dışı kullanım izni için 13 Aralık 2023'te Tarım ve Orman Bakanlığı'na yaptıkları ilk müracaatın 28 Şubat 2024'te olumsuz geldiğini kaydeden Başkan Güngör, "Manavgat OSB olarak 4 Mart 2024'te yeniden kullanım izni için kurum görüşünü talep ettik. AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın desteğiyle bakanlık tarafından 17 Temmuz'da tarım dışı kullanım izni onaylanmıştır. Milletvekilimize verdiği destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK KORUMA BANDININ DEĞİŞTİRİLMESİ İLE 110 DÖNÜM ALAN KAZANDIK

Manavgat OSB'nin sağlık koruma bandı süreci ile ilgili 12 ay çaba gösterdiklerini anlatan Başkan Güngör, çalışmalar sonucunda OSB'ye 110 dönüm alan kazandırdıklarını söyledi. Geniş tutulması planlanan sağlık koruma bandı nedeniyle OSB alanında küçülmeler yaşanma ihtimali nedeniyle girişimlerde bulundukların anlatan Başkan Güngör, "Sağlık koruma bandı onay sürecinde OSB alanımızın daha fazla küçülmemesi için yönetim kurulu üyelerimiz ile çaba gösterdik. Bakanlıktan gelen yetkililer sahada yaptıkları incelemede talebimizin mevzuata uygun olduğunu, haklı olduğumuzu gördü. Sağlık koruma bandı 27 Eylül 2023'te onaylandı. Onaylanan şekli ile OSB'de kullanacağımız alanda yaklaşık 110 dönüm alan kazanmış olduk. Bu da 40 tane daha tesisin kurulmasını sağlıyor. Verdiğimiz emeğe değdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Manavgat OSB'nin Aralık 2020 tarihinde bakanlık oluru ile kurularak tüzel kişilik kazandırıldığını ifade eden Başkan Güngör, o tarihten itibaren her aşamada dikkatli şekilde ilerlediklerini belirtti. Yaptıkları yazışmalar ve girişimlerin ardından 15 Kasım 2021'de Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü'nden Manavgat OSB alanının tapusunu OSB adına devraldıklarını aktaran Başkan Güngör, taşınmazların devir sürecinin 10 ay sürdüğünü söyledi. 7 Haziran 2022'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yaptıkları talepler sonucunda Manavgat OSB'nin bakanlık yatırım programına alındığını belirten Başkan Güngör, yatırım programına alınma sürecinin 8 ayda tamamlandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Manavgat OSB olarak yüklenici firmaya hazırlatılan hali hazır haritaların 10 Mayıs 2022'de Manavgat Belediyesi tarafından onaylandığını belirten Başkan Güngör, "Yüklenici firma tarafından hazırlanan jeolojik ve jeoteknik etüt yapımı Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 05 Mayıs 2022'de onaylandı. 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı yapımı 25 Aralık 2022'de yüklenici firmaya ihale edildi. 27 Eylül 2023'te sağlık koruma bandının onaylandı. Süreç boyunca adım adım ilerledik" dedi.

KENT EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRECEK

Başkan Güngör, Manavgat OSB'deki işletmelerin aktif hale gelmesiyle kentin ekonomik yapısının daha çeşitli hale geleceğini ve ekonomik faaliyetlerin zenginleşeceğini vurguladı. OSB'de kurulacak iş kollarının kentin ekonomisine değer katacak sektörlere odaklanacağını vurgulayan Başkan Güngör, oluşacak yeni iş alanlarının kentin ekonomik seviyesini mevcut durumundan daha ileriye taşıyacağını belirtti. Başkan Güngör, OSB'nin tam olarak faaliyete geçmesi ile kentin istihdamına da katkı sağlayacağını söyledi. Manavgat ekonomisinin iki önemli sektörü olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, "Bunlardan birisi turizm diğeri de son zamanlarda gelişme gösteren tarım. Manavgat OSB'nin faaliyete geçmesiyle kurulacak tesislerde bölge tarımından elde edilen ürünlerin işlenmesi ile turizme daha kaliteli ürün temin edilecek. Böylece OSB hem tarım hem de turizme değer katacak. Böylece Manavgat ekonomisi daha da güçlenecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKAN GÜNGÖR, TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Güngör, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, bakan yardımcılarımıza, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal başta olmak üzere tüm Antalya milletvekillerimize, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisaracıklıoğlu'na, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü'ye, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi ve OSB'de geçmişten günümüze emeği geçen herkese Manavgat OSB Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum." (DHA)

FOTOĞRAFLI