Gazete Vatan Logo

Avrupa Kros Şampiyonası, Kepez'de düzenlenecek

Avrupa Kros Şampiyonası, Kepez'de düzenlenecek

Avrupa Kros Şampiyonası, Kepez'de düzenlenecek

ANTALYA,(DHA)- AVRUPA Kros Şampiyonası, 8 Aralık’ta Kepez ilçesinde başlayacak. Türkiye, 1994 yılından beri her yıl yapılan organizasyona, ilk kez ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu'nun destekleriyle ilçeye kazandırılan Avrupa Kros Şampiyonası, kros yarışı ile 8 Aralık Pazar günü Kepez ilçesinde başlayacak. 1994 yılından beri her yıl düzenlenen organizasyon, şampiyona tarihinde ilk kez Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

MADRİD’E DEĞİL, KEPEZ’E VERİLDİ

Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu, Polonya'nın Varşova şehrinde geçtiğimiz yıl yaptığı toplantıda, İspanya'dan Madrid, Galler’den Cardiff şehirleri ile Ukrayna'nın aday olduğu şampiyonanın organizasyonunu, oy birliğiyle Kepez ilçesine verdi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, 2023 yılında 29’uncusu düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası’nın bayrağı, Antalya Kepez Belediyesi’ne teslim edildi. Türkiye Atletizm Federasyonu ve Kepez Belediyesi’nin komisyon ekibi tarafından planlanan organizasyonun hazırlık çalışmaları, Kepez Belediyesi tarafından başlatıldı.

Haberin Devamı

DOKUMA PARK’A, KROS PARKURU

Antalya’nın kış sezonunda spor turizmini hareketlendirecek organizasyona, kültür, sanat, eğitim, müze ve bilim adası haline gelen Dokuma Park ev sahipliği yapacak. Kepez Belediyesi tarafından Dokuma Park’ta, aynı anda 150 bin kişinin sığabileceği, 50 bin metrekare büyüklüğündeki etkinlik meydanının yanına, 1800 metre uzunluğunda çim koşu parkuru yapılıyor. Toprak işleri tamamlanan, önümüzdeki günlerde yapay ve doğal engellerin olduğu parkura çim tohumu ekilecek. Alanda, organizasyon komitesi, sporcular, hakemler, medya mensupları ile seyircilerin ihtiyaçlarını karşılayacak geçici prefabrik yapılar kurulacak.

Avrupa Kros Şampiyonası’nın şehrin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını aktaran Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "Kepez’imizi, Antalya’nın vitrini yapma hedefimiz var. Bu şampiyona, hedefimizin gerçekleşmesine ciddi katkı sağlayacak. Bu dev organizasyon, aynı zamanda Kepez’i spor şehri yapma hayalimize katkı sunacak" dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI