Gazete Vatan Logo

Antalya İl Sağlık'a müdür dayanmıyor

Antalya İl Sağlık'a müdür dayanmıyor

Antalya İl Sağlık'a müdür dayanmıyor

Göktan CANAZ/ANTALYA, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı'nca Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Behzat Özkan atandı. Yeni görevine başlayan Özkan ile birlikte Antalya'daki bu koltukta son 3 yıl içinde 7'nci değişiklik yaşanmış oldu.

Antalya Sağlık İl Müdürlüğü'nde son yıllarda, il müdürü koltuğundaki isimler sürekli değişmeye başladı. En son 2021 yılında yaklaşık 7 yıl il müdürü olarak görev yapan Dr. Ünal Hülür'ün yerine Şırnak İl Müdürü Uz. Dr. İsmail Başıbüyük getirilmişti. 1 yıl 7 ay sonra 2023'ün mayıs ayında İsmail Başıbüyük görevden alınmış, yerine ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ) öğretim üyesi de olan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan atanmıştı. Karahan, 8 ay sonra 16 Ocak 2024 tarihinde il müdürlüğü görevinden alındı ve yerine de Ankara Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Evren Ekingen, Antalya İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Bu süreçte doçentlikten profesörlüğe de yükselen Oğuz Karahan, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı göreve iade davasını kazandı ve 4 Haziran 2024 günü Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeniden döndü. Prof. Dr. Oğuz Karahan'ın, 5 Haziran Çarşamba günü istifası istendi, yerine yeniden Uzm. Dr. Evren Ekingen atandı. Ekin'in geçen günlerde görevden alınması üzerine bu kez Sağlık Bakanlığı, il müdürlüğü görevine Prof. Dr. Behzat Özkan'ı atadı.

Haberin Devamı

Daha önce İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Özkan, "Öncelikle eski İl Sağlık Müdürümüze hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Dünyanın en güzel şehri, turizmin başkenti Antalya’da bu göreve layık görülmek benim için büyük bir mutluluktur. Bu güzel şehrin sağlığını daha üst seviyeye taşımak için bakanlığımızı temsil yolunda hizmetimize devam edeceğiz. Kıymetli sağlık çalışanlarımız ile birlikte sağlıkta kaliteden ödün vermeden halkımıza hizmet sunmak benim için onurdur" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI